دو حمله ظرف یک روز و چهار سوءقصد طی دو هفته در بیتالمقدس. در اسرائیل، هراس از بروز یک موج تازه مقاومت در میان فلسطینیان بالا میگیرد.
بیتالمقدس در روز چهارشنبه ۵ نوامبر، صحنه دو سوءقصد بود. نخست یک فلسطینی با خودرو به گروهی از مردم در بیتالمقدس کوبید. یک مامور پلیس در این میان جان خود را از دست داد و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند. راننده خودرو نیز با شلیک نیروهای انتظامی کشته شد.
درگیری مشابهی نیز در شامگاه چهارشنبه ۵ نوامبر در کرانه باختری رود اردن پیش آمد. راننده یک مینیبوس سه سرباز اسرائیلی را زیر گرفت و پس از زخمی کردن آنها گریخت. ساعاتی بعد پلیس اسرائیل با اعلام یافتن مینیبوس خبر داد که خودرو، پلاک فلسطینی داشته و راننده آن یک فلسطینی ۳۸ ساله از بیتالمقدس شرقی است که به تازگی از زندان آزاد شده است.
پس از شماری سوءقصد در بیتالمقدس، بیم اسرائیل از بروز یک موج جدید مقاومت نزد فلسطینیها بالا میگیرد. پلیس اسرائیل ۱۶ نفر را در پیوند با این حملات دستگیر کرده است.
افراد بازداشت شده مظنون به مشارکت در ایجاد درگیری و پرتاب سنگ و مواد محترقه به سوی ماموران امنیتی هستند. میکی روزنلفد، سخنگوی پلیس اسرائیل میگوید در دو هفته گذشته ۱۸۸ فلسطینی به ظن حضور در تظاهرات دستگیر شدهاند.
سازمان حماس اعلام کرده که عامل حمله روز چهارشنبه از وابستگان آن بوده است. حماس این اقدام را «عملیاتی شکوهمند» خوانده و خواهان تداوم چنین واکنشهایی شده است.
نتانیاهو عباس را مقصر میداند
این دومین مورد حمله ظرف یک روز و چهارمین سوءقصد طی دو هفته علیه اسرائیل است. ترس از تشدید موج حملات و تبدیل آنها به یک انتفاضه دیگر در شهرهای اسرائیل بالا میگیرد.
بیشتر بخوانید: سوءقصد مرگبار در بیتالمقدس و درگیری در مسجد الاقصی
بنیامین نتانیاهو در واکنش به این حملات و به جای یافتن راهحلی مسالمتآمیز، از «نبردی طولانی در اورشلیم» یاد کرده است.
او محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را در بروز چنین شرایطی مقصر دانسته و گفته است: «اقدامات اخیر در اورشلیم حاصل تحریکات عباس و شرکای او در حماس هستند.» نتانیاهو با اشاره به در پیش بودن منازعهای طولانی در بیتالمقدس، تاکید کرد: «بدون تردید ما در این نبرد پیروز خواهیم شد.»
در هفتههای گذشته، بیش از همه، بیتالمقدس شرقی صحنه تنشج و تنش بوده است. علت مناقشه نیز به حق ورود به «کوه معبد» باز میگردد که مسجدالاقصی نیز در آن قرار دارد. این محوطه هم برای یهودیان و هم برای مسلمانان مکانی مقدس است.
تصمیم دولت اسراییل برای بسته شدن در مسجدالاقصی به روی پیروان همه ادیان، به دنبال تیراندازی به «یهودا گلیک»، خاخام راستگرای یهودی صورت گرفت که عقایدی افراطی در مورد ارکان مذهبی یهودیان دارد.
کشتن مردم در صف انتظار قطار مقاومت نیست بلکه جنایت و تروریسم است. چنین گفتاری از ملا جماعت معمولی است ولی تکرار آن از رادیو زمانه درخارج باید توجه مقامات امنیتی و ضد تروریسم درخارج را جلب کند.
Behrouz / 06 November 2014