سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه تازه‌ای گفته است حکومت ایران در پی اسیدپاشی به زنان در اصفهان فشار خود بر رسانه‌ها را بیشتر کرده تا خبرها و گزارش‌های مربوط به این رویداد را منتشر نکنند.

سازمان گزارشگران بدون مرز: حکومت ایران در پی اسیدپاشی به زنان در اصفهان فشار خود بر رسانه‌ها را بیشتر کرده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز: حکومت ایران در پی اسیدپاشی به زنان در اصفهان فشار خود بر رسانه‌ها را بیشتر کرده است.

این سازمان مدافع حقوق روزنامه‌نگاران و مطبوعات در جهان، در بیانیه خود به نمونه‌های مختلفی از واکنش بسياری از مسئولان جمهوری اسلامی ايران در برابر رويداد اسیدپاشی و حمله آن‌ها به رسانه‌ها و تهديد و بازداشت روزنامه‌نگاران، از جمله سخنان احمد خاتمی، عضو شورای نگهبان، ابراهیم رئیسی، دادستان کل، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران و رسانه‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اين ميان تسنيم و فارس‌نيوز، اشاره کرده است.

به‌تازگی چند مورد اسیدپاشی به زنان در اصفهان گزارش شد که دست‌کم بخشی از افکار عمومی بر این باور است این اسیدپاشی با هدف مقابله با «بدحجابی» انجام شده، موضوعی که البته مسئولان جمهوری اسلامی آن را تأیید نمی‌کنند و مرتبط دانستن اسیدپاشی‌ها با امر به معروف و نهی از منکر را «توطئه ضد انقلاب» می‌دانند.

matbouat1

سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین به بازداشت آريا جعفری، عکاس خبرنگار همکار خبرگزاری دانشجویان ایران (ايسنا) در اصفهان و چهار تن دیگر از خبرنگاران ايسنا در این شهر اشاره کرده است.

بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز، تعدادی از روزنامه‌نگاران به‌ويژه در دو شهر تهران و اصفهان از سوی نهادهای امنيتی با احضار و يا با تماس تلفنی تهديد شده‌اند تا «پرونده اسيدپاشی را پيگيری نکنند و در اين‌باره ننويسند.»

به‌گفته رضا معينی، مسئول دفتر ايران و افغانستان گزارشگران بدون مرز، «بيلان چهار سال گذشته‌ ايران در عرصه آزادی اطلاع‌رسانی فاجعه‌بار است».

رضا معینی گفته است گزارشگران بدون مرز در آستانه بررسی دوره‌ای وضعيت حقوق بشر جمهوری اسلامی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ( يو‌پی‌ار) که در ٣١ اکتبر در ژنو برگزار می‌شود، خواهان توجه شورای حقوق بشر به وضعيت نگران‌کننده فعالان رسانه‌ای در اين ايران است.

وی افزوده است: «حمله‌های نظام‌مند مسئولان جمهوری اسلامی عليه رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حرفه‌ای يا شهروندخبرنگاران نشانگر عدم تعهد مسئولان اين نظام در برابر الزامات بين‌المللی کشور در عرصه حقوق بشر است.»

گزارشگران بدون مرز جمهوری اسلامی ايران را يکی از سرکوبگرترين کشورهای جهان در عرصه آزادی اطلاع‌رسانی می‌داند که با ٤٨ زندانی يکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران است.

در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات این سازمان، ایران در سال ٢٠١٤، از ميان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.