کمتر از يکماه پس از آن که سازمان حفاظت محيط زيست ايران خواهان توقف ارسال پارازيتها به دليل «سرطانزايی» اين امواج شده بود، دادستانی تهران دستور رسيدگی به پرونده شکايت از آسيبزابودن پارازيتها را صادر کرده است.
روزنامه شرق روز سهشنبه ششم آبان گزارش داد که مصطفی ترکهمدانی، وکيل دادگستری به همراه يکی ديگر از شهروندان اقدام به ثبت شکايت در مورد آسيبزابودن پارازيتها کرده است.
ترک همدانی گفته است: «دادسرای تهران طی دستوری نسبت به پيگيری و بررسی آسيبهای پارازيت وارد رسيدگی شد.» به گفته وی، دادسرای تهران طی تعيين شعبه و ارجاع پرونده، دو دستور و استعلام درباره آسيبهای احتمالی پارازيتها را به وزارت ارتباطات و سازمان محيط زيست صادر کرد.
پيش از اين معصومه ابتکار، رئيس سازمان محيط زيست ايران بارها اعلام کرده بود ميزان تشعشعات امواج پارازيتی که دسترسی به شبکههای ماهوارهای را مختل میکند، برای سلامتی زيانآور است.
سعيد متصدی، معاون محيط زيست انسانی سازمان حفاظت محيط زيست ايران نيز روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه گفت: «اگر قرار است برای مقابله با بحث تهاجم فرهنگی و حفاظت از شأن و کيان کشور اقدامی انجام شود، بهتر است راههای ديگری برای آن پيشنهاد شود.»
مسأله خطرات پارازيتها و سرطانزا بودن آنها از مدتها پيش و در دولت پيشين بارها مطرح شده بود و هر بار مقامهای دولتی اين موضوع را انکار میکردند.
جمهوری اسلامی ايران برای جلوگيری از پخش برنامههای ماهوارهای شبکههای راديو ـ تلويزيونی و رسانههای فارسیزبان خارج از کشور، بهشکل گستردهای روی اين برنامهها پارازيت میفرستد.