محمود احمدی، دبيرکل بانک مرکزی آمار چک‌های برگشتی را بالا دانست و گفت: «در حال حاضر به‌طور متوسط روزانه بين ۱۷ تا ۲۰ هزار چک برگشت می‌خورد.»

افزايش چک‌های برگشتی را نشانه‌ای از رکود اقتصادی یک کشور می‌دانند.
افزايش چک‌های برگشتی را نشانه‌ای از رکود اقتصادی یک کشور می‌دانند

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، محمود احمدی ضمن اعلام این خبر توضيحاتی درباره سامانه چکاوک ارائه داد و گفت: «با توجه به گستردگی شبکه بانکی‌ اجرايی شدن اين طرح در تمام استان‌ها به طور يکجا ممکن نبود و از اول مهرماه امسال در چهار استان به صورت آزمايشی اجرا شده است.»

به‌گفته وی، بنا بود پردازش کامل چک‌ها در سامانه چکاوک از آذرماه اجرايی شود.

محمود احمدی افزود: «آمار چک‌های برگشتی در حالی بالاست که پردازش چک‌ها در چکاوک اين اطمينان را به دريافت‌کننده و ذينفع چک می‌دهد که بتوانند تشخيص دهند که آيا طرف مقابل پيش از اين چک برگشتی داشته و يا خير. چک‌هايی که داخل سامانه چکاوک قرار می‌گيرند در کليه شعب بانک‌ها قابليت نقد شدن دارند.»

افزايش چک‌های برگشتی را نشانه‌ای از رکود اقتصادی یک کشور می‌دانند. در حالی آمار چک‌های برگشتی در ایران همچنان بالاست که مسئولان دولت یازدهم از روند رو به بهبود اقتصاد کشور سخن می‌گویند.

به‌گزارش تیرماه سال جاری بانک مرکزی ایران، در دو ماه نخست امسال، تعداد چک‌های برگشتی به ۸۲۵ هزار برگ رسيد که نسبت به سال قبل ۱۶ درصد افزايش داشت.