درگیریهای سنگینی در روستاهای حوالی کوبانی میان پیشمرگهها و شبهنظامیان داعش در جریان است. کردها در نبردی نابرابر با سلاحهای سبک و قدیمی به رویارویی با داعش رفتهاند که تانک و تیربار دارد.
شبهنظامیان «دولت اسلامی» از روز جمعه ۲۶ سپتامبر بر شدت حملات خود برای تصرف کوبانی افزودهاند. به گفته پیشمرگههای ارشد، نیروهای داعش به کوبانی از سه جهت حمله کرده و شهر را زیر موشک و نارنجک گرفتهاند.
کوبانی تنها دو کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد و نقشی استراتژیک در پیشروی جهادگرایان ایفا میکند. در صورت تصرف کوبانی، دو منطقه تحت تصرف داعش به یکدیگر متصل میشوند. دفاع از کوبانی در برابر شبهنظامیان «دولت اسلامی» را پیشمرگههای حزب اتحاد دمکراتیک کردستان (یپگ) بر عهده دارند.
کردهای ترکیه نیز به یاری کردهای سوری شتافتهاند. حزب کارگران کردستان «پکک»، صبح دوشنبه ۲۲ سپتامبر در فراخوانی از کردهای ترکیه خواست برای مقابله با داعش به پا خیزند.
طرفین در شرایطی نابرابر نبرد میکنند. یک سخنگوی پیشمرگهها میگوید کردها به سلاحهای سبک دستی و قدیمی روسی چون کلاشنیکف متکی هستند اما داعش تانک و تیربار و توپخانه دارد.
کوبانی، نام یکی از سه کانتون خودمختار کردستان سوریه است که کردهای سوریه در پی عقبنشینی نیروهای بشار اسد از کردستان سوریه بنیاد نهادهاند. این کانتونها به مثابه واحدهای اداری سیستم خودمدیریتی در کردستان سوریه عمل میکنند.
تعداد نفرات داعش نیز قابل مقایسه با پیشمرگهها نیست. ژنرال دمپسی، رئیس ستاد کل ارتش آمریکا میگوید برای راندن داعش از مناطق متصرفی در شمال سوریه، بین ۱۲ تا ۱۵ هزار نیرو لازم است.
سرویس اطلاعاتی آمریکا «سیا» پیشتر اعلام کرده که داعش بین ۲۰ تا ۳۰ هزار نیرو در سوریه و عراق دارد. برآورد میشود که شمار پیکارجویان خارجی در «دولت اسلامی» نزدیک ۳ هزار نفر باشد.
قطعنامه الزامآور ۲۱۷۸ شورای امنیت که ۲۴ سپتامبر به تصویب رسید، پیوستن شبهنظامیان خارجی به داعش را جرم تلقی میکند. طبق این قطعنامه کلیه کشورهای عضو سازمان ملل موظفند رفت و آمد اتباع خود به مناطق بحرانی را تحت نظر داشته باشند.
از زمان شکسته شدن محاصره کوبانی، دهها هزار کرد سوری از بیم داعش به ترکیه گریختهاند. احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه میگوید تعداد آوارگان سوری حاضر در کشورش ۱۶۰ هزار نفر شده است. سازمان ملل اعلام کرده که مجموع پناهجویان سوری در ترکیه به یک میلیون و پانصد هزار نفر میرسد.
بیشتر بخوانید: بحران پناهندگان سوری در ترکیه
تعداد کشتگان دو طرف در درگیریهای اخیر روشن نیست. پیشمرگهها گفتهاند که روز پنجشنبه ۲۵ سپتامبر از بین هر یک از طرفین نزاع، ۲۰ نفر کشته شدند.
ژنرال دمپسی گفته است که حملات هوایی به مواضع داعش در سوریه با هدف نابودی ساختارهای تدارکاتی این گروه انجام میگیرد. تاکنون و در چند حمله ایالات متحده و متحدان عربیاش، انبارهای تسلیحات، مراکز فرماندهی و پالایشگاههای نفتی تحت تصرف آنها بمباران شدهاند.
آخرین مرتبه در روز جمعه ۲۶ سپتامبر، چند خودرو و کامیون نفتکش متعلق به داعش در حوالی دیرالزور از سوی نیروهای ائتلاف بمباران شد. قاچاق نفت یکی از منابع مهم درآمد داعش محسوب میشود.
بر سر این تراژدی، بر سر این نامردی وقیحانه ی، این تبانی ترکیب مهوع آتاترکیسم و عثمانی گرایی و اسلام سیاسی بوگندو، به زخم های حلبچه، انفال و شنگال سوگند می خوریم که انتقام کوبانی را خواهیم گرفت…
ژیلوان / 27 September 2014
مرد نیستی اگه انتقام نگیری
توی خونه ات میخوای انتقام بگیری؟؟
رد / 27 September 2014
درود بر مبارزین یه په گه. جهان وجهانیان شرمتان باد. کوبانی را تنها اراده و شرف جوانان یه په گه و پ ک ک محافظت میکند.
ئه وین / 29 September 2014