مجلس عوام در بریتانیا با ۵۲۴ رای مثبت در برابر ۴۳ رأی مخالف به شرکت بریتانیا در ائتلاف جهانی علیه گروه «دولت اسلامی» (داعش) رأی داد. نخست وزیر بریتانیا به اهمیت ایران در ائتلاف جهانی علیه داعش اشاره کرد و رییس جمهوری چک نیز خواهان شرکت روسیه در این ائتلاف شده است.
نخستوزیر بریتانیا، امروز، جمعه ۴ مهر/۲۶ سپتامبر، از مجلس عوام تقاضا کرد به دولت او اجازه بمباران مواضع پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» داعش را بدهد. دیوید کامرون در جلسه مجلس عوام که به صورت فوقالعاده و به تقاضای دولت او برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.
در متن لایحه دولت بریتانیا آمده است که مجلس عوام «اقدامات وحشیانه داعش علیه مردم عراق اعم از سنی، شیعه، کرد، مسیحی و ایزدی و بحران انسانی ناشی از آن را به شدت محکوم میکند و خطر آشکاری را که داعش متوجه تمامیت ارضی عراق کرده و درخواست کمک دولت عراق از جامعه بینالمللی و مشخصا از دولت بریتانیا را مورد توجه قرار میدهد.»
دیوید کامرون در سخنرانیاش به این نکته اشاره کرد که قلمرویی که اکنون در سوریه و عراق به تصرف داعش درآمده از وسعت بریتانیا بیشتر است. او هشدار داد که چنانچه جامعه جهانی موفق نشود پیشروی داعش را متوقف کند، دیر نیست روزی که پیکارجویان «دولت اسلامی» قلمروی خود را تا سواحل دریای مدیترانه گسترش دهند.
دیوید کامرون همچنین به اهمیت ایران در مبارزه علیه پیکارجویان داعش اشاره کرد. او گفت درباره نقش ایران در این ائتلاف جهانی با حسن روحانی، رییس جمهور ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفتو گو کرده است.
اکنون مجلس عوام با ۵۲۴ رای مثبت در برابر ۴۳ مخالف به لایحه دولت بریتانیا رأی داد و به این ترتیب بریتانیا هم به ائتلاف جهانی علیه داعش پیوست.
یک ائتلاف فراگیر
شورای امنیت سازمان ملل جمعه ۱۹ سپتامبر، نشستی به فراخوان و ریاست جان کری، وزیر خارجه آمریکا برگزار کرده بود. کری در این نشست گفته بود ائتلاف برای نابودی داعش فراگیر است و میتواند شامل همکاریهای مختلفی باشد.
به گفته وزیر خارجه آمریکا، ایران هم جزیی از این ائتلاف است. کری افزوده بود که این ائتلاف الزاماً و صرفاً نظامی نیست.
در نشست پاریس هم رهبران و دیپلماتهای بیش از ۳۰ کشور جهان توافق کرده بودند که «همه اقدامات لازم» را حتی تا حد «مداخله نظامی»، برای مقابله با تهدید گروه «دولت اسلامی» انجام دهند.
حسن روحانی در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل اما مشارکت ایران در ائتلاف علیه «داعش» را مشروط کرده است به موفقیت مذاکرات هستهای و دستیابی به یک توافق جامع با قدرتهای جهانی.
علاوه بر دیوید کامرون، اد میلبند، یکی از رهبران اپوزیسیون و رهبر حزب کارگر هم در مجلس عوام از لایحه مشارکت بریتانیا در بمباران مواضع داعش پشتیبانی کرد.
حضور دانمارک در ائتلاف
در این میان دانمارک هم اعلام کرده است که در ائتلاف بر ضد گروه «دولت اسلامی» مشارکت میکند.
هله تورنینگ – اشمیت، نخست وزیر دانمارک صبح امروز اعلام کرد که این کشور جنگندههای اف ۱۶ خود را در اختیار نیروهای ائتلاف به رهبری ایالت متحده آمریکا قرار میدهد. افزون بر این، مباشران نظامی دانمارکی، پیشمرگههای کرد و سربازان عراقی را تجهییز و آموزش خواهند داد که بتوانند به طور مؤثرتری با گروه «دولت اسلامی» بجنگند.
به گفته نخستوزیر دانمارک، مباشران نظامی این کشور به مدت یک سال به عراق اعزام میشوند. قرار است مجلس دانمارک این طرح را تصویب کند.
روسیه در چشمانداز ائتلاف
میلوش زمان، رییس جمهوری چک نیز در همایش «گفتوگوی تمدنها» که در حال حاضر در یونان برگزار میشود، از قدرتهای غربی خواست به تحریم روسیه پایان دهند و از روسیه بخواهند که در ائتلاف بر ضد داعش شرکت کند.
رییس جمهوری چک به قدرتهای غربی هشدار داد که با تحریم اقتصادی نمیتوانند باعث تغییر حکومت در روسیه شوند. او گفت: «تحریم کوبا از چهار دهه پیش تاکنون ادامه دارد، اما با اینحال فیدل کاسترو و برادر او همچنان در رأس قدرت قرار دارند و حکومت میکنند.»
میلوش زمان بحران اوکراین را با پیشروی روزافزون گروه «دولت اسلامی» مقایسه کرد و گفت بحران اوکراین مانند یک سرماخوردگی ساده است، در حالیکه بحرانی که داعش در منطقه به وجود آورده، به یک سرطان بدخیم شباهت دارد.
امریکا و اروپا فروش نفت و تبادلات ارزی ایران را مانع شدند،ولی قادر به جلوگیری از
فروش نفت عراق و سوریه به ترکیه اردن و اسراییل (هر سه کشور خریدار متحد علنی
امریکا و اروپا هستند) نیستند.چرا؟
آمریکا برای تخریب زیر ساخت ها و مخصوصأ پالایشگاه ها و چاه های نفت سوریه
به بهانه قطع منابع مالی داعش باید مردم فریبی کند!در غیر اینصورت نمی تواند اقدام
نظامی خود و نیز تجاوز به حریم هوایی عراق و سوریه را توجیه کند.جالب اینکه هیچ
اقدام تحریمی هم علیه کشورهای عربی و ترکیه خریدار نفت از داعش را نمی کند.
قابل عرض است که اعمال وحشیانه(سر بریدن و جگر انسان را خوردن)دستور مقامات
امنیتی امریکا و رژیم صهیونیستی است.کسانی که کمان میکنند در میان رهبران داعش و
رده های پائینی گروه داعش مامورین سازمان های امنیتی موساد و اروپایی فعال نیستند،
در اشتباه کامل هستند و همین ضعف فکری سیاسیون است که امکان جولان دادن برای
داعشی ها را فراهم نموده است.
mansour / 26 September 2014
چه اصراری دارید که حکومت اسلامی داعشی ایران را جزو متحدان غربی کنید؟!
اینها خود با عملکردشان در عراق و سوریه از عوامل ایجاد داعش بوده اند!
faryad / 27 September 2014
حکومت اسلامی ایران تشنج و جنگ داخلی را صادر میکند. بزودی دولت اسلامی یمن!!
Neda / 27 September 2014
آقا منصور خواب بد دیدی خیر باشه. شبها سبک بخواب تا خوابهای خوب ببینی.
مومن / 27 September 2014