شبهنظامیان گروه موسوم به جندالخلافه در الجزایر که به داعش نزدیک هستند، گروگان ۵۵ ساله فرانسوی را گردن زدند و ویدیوی مراسم گردنزنی را با عنوان «پیام خونین به حکومت فرانسه» انتشار دادند.
اروه گوردل که روز شنبه ۲۰ سپتامبر وارد الجزایر شده بود، یک روز بعد از سوی گروه موسوم به جندالخلافه ربوده شد. او کوهنورد و اهل شهر نیس بود. ربایش او در منطقه کوهستانی موسوم به «قبیله» در شرق الجزایر صورت گرفت. مقامات امنیتی الجزایر به رسانههای جهان خبر داده بودند که ۱۵۰۰ سرباز الجزایری با هدایت مقامات امنیتی در پارک ملی «جورجوره» به جستوجوی گوردل برآمدند اما او را نیافتند.
در این منطقه که در یکصد کیلومتری شرق الجزیره قرار دارد، گروههای مسلح اسلامگرا و از جمله گروه جندالخلافه و گروههای وابسته به القاعده فعالیت میکنند.
گروگانگیرها این آدمربایی را واکنشی به حملات هوایی فرانسه به داعش در عراق خوانده و به دولت فرانسه ۲۴ ساعت مهلت داده بودند که دست از عملیات هوایی علیه «دولت اسلامی» بردارد.
عملیات هوایی جنگندههای فرانسوی علیه مواضع داعش در شمال عراق از روز جمعه ۱۹ سپتامبر شروع شد. مقامات فرانسوی پیشتر گفته بودند که وقعی به تهدیدهای اسلامگرایان نخواهند گذاشت و به مشارکت در عملیات انهدام داعش ادامه میدهند.
ویدئوی گردن زده شدن اروه گوردل همزمان با افتتاح مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد. دبیرکل سازمان ملل و رئیس جمهور آمریکا، بخش بزرگی از سخنرانیهای خود را به موضوع داعش و لزوم رویارویی با آن اختصاص دادند. بانکی مون تاکید کرد که عمق بربریت داعش در عراق و سوریه بیسابقه است. او افزود که گردن زدن افراد یا حمله به کاروانهای امدادی و بیمارستانها، تهاجم به منشور سازمان ملل متحد و موازین حقوق بشر است.
روز دوشنبه ۲۲ سپتامبر، گروه «دولت اسلامی» (داعش) با صدور فرمانی از پیروان خود خواسته بود شهروندان آمریکایی، فرانسوی و دیگر کشورهای غربی را که در ائتلاف علیه داعش شرکت کردهاند در هر جای جهان به قتل برسانند.
ابو محمد العدنانی، سخنگوی داعش، خواهان حمله به شهروندان نظامی یا غیرنظامی غربی اعم از آمریکایی، بریتانیایی، فرانسوی، استرالیایی، کانادایی و غیره در تمام نقاظ جهان شده است.
برنارد کازنو، وزیر کشور فرانسه، در بیانیهای تهدیدات جدید داعش را گواهی بر لزوم مقابله هرچه سریعتر با این گروه خوانده و گفته است: «ما باید به سرعت تهدیدات امنیتی داعش را از میان ببریم.»
بسیار فرصت مغتنمی است که مطالعه کنیم ببینیم فرق جهاد داعش با جهانگشایی مسلمانها در صدر تاریخ اسلام چیست؟ چرا آن یکی برای همه مسلمین مقدس و مثبت جلوه می کند ولی این یکی حتی اعراب مسلمان را هم به همدستی با به اصطلاح کفار کشانده و همه را دست به اسلحه کرده. فرق پیام این دو حرکت چیست؟ نباید گذاشت مذهبیون پیام های متناقض این واقعه بزرگ را زیر سبیلی در کنند.
سعید / 24 September 2014