نیروی هوایی آمریکا برای اولین بار مواضع داعش را در حوالی بغداد هدف قرار داد. تمرکز ۱۶۰ حمله پیشین روی مواضع «دولت اسلامی» در شمال عراق بود.
جنگندههای آمریکایی برای نخستین مرتبه و در واکنش به درگیری میان داعش و ارتش عراق در جنوب غربی بغداد، مواضع «دولت اسلامی» را بمباران کردند. مقامات آمریکایی گفتهاند که این حمله بخشی از «گسترده شدن تلاش برای حراست از تاسیسات ایالات متحده، حمایت از کمکهای انساندوستانه و کمک به ارتش عراق در نبرد با داعش» بود.
حمله هوایی دیگری هم به منطقهای در نزدیکی ارتفاعات سنجار در شمال عراق صورت گرفت که شش خودروی زرهی شبهنظامیان «دولت اسلامی» را نابود کرد.
با دو یورش اخیر، تعداد حملات نیروی هوایی آمریکا به مواضع داعش به ۱۶۲ مورد رسید. تاکنون تمرکز آمریکا روی بمباران مواضع داعش در شمال عراق بود.
جنگندههای آمریکایی تاکنون از عرشه ناو هواپیمابر «جرج بوش پدر» در خلیج فارس به پرواز درآمدهاند اما آمریکا برای گسترش و تسهیل حملات خود، نیاز به پایگاههای هوایی دیگری دارد. ترکیه تاکنون چنین امکانی در اختیار آمریکا نگذاشته است.
نخستین بمباران مواضع داعش در حوالی بغداد، چند روز پس از اعلام استراتژی اوباما و چند ساعت پس از پایان نشست پاریس صورت گرفت. این نشست به منظور بررسی در این نشست ۲۵ کشور آمادگی خود را برای مشارکت در ائتلاف علیه داعش و رویارویی با تحرکات آن در سوریه و عراق اعلام کردند.
شرکتکنندگان در این نشست توافق کردند که همه اقدامات لازم را حتی تا حد مشارکت نظامی برای مقابله با تهدیدهای «دولت اسلامی» انجام دهند. با این همه هنوز جزییات این مشارکت روشن نیست. فرانسه در آستانه برگزاری کنفرانس پاریس اعلام کرد که در پروازهای اکتشافی در کنار نیروی هوایی آمریکا در عراق خواهد بود.
آلمان تاکید کرده که در حملات هوایی در عراق شرکت نمیکند. بحث در این مورد در بریتانیا نیز ادامه دارد.
قرار است به زودی نشستی دیگر در بحرین تشکیل شود. زمان برگزاری این نشست روشن نیست اما گفته شده که ۵۱ کشور در آن حضور خواهند یافت.
ایران و سوریه جزو مدعوین نشست پاریس نبودند. عدم حضور ایران با وجود تمایل فرانسه به دعوت از این کشور، به مخالفت آمریکا باز میگشت. وزیر خارجه آمریکا گفته بود که ایران جایی در ائتلاف ضد داعش ندارد و حمایت این کشور از بشار اسد برای حفظ قدرت و نقشی که سپاه قدس در سوریه ایفا کرده، حضورش در کنفرانس پاریس را «نامناسب» میسازد.
آیتالله خامنهای در آستانه برگزاری کنفرانس پاریس ادعا کرد که آمریکا خواهان همکاری با ایران در مقابله با داعش بوده اما وی با این تصمیم مخالفت کرده است. او تشکیل ائتلاف علیه داعش را نیز پوچ و جهتدار خواند.
اظهارات رهبر ایران انعکاس گستردهای در رسانههای جهانی داشت اما وزارت خارجه آمریکا درخواست این کشور برای همکاری با ایران در موضوع داعش را تکذیب کرد.
خیلی جالب است که تا دیروز حکومت ننگین جمهوری اسلامی خواهش و التماس میکرد تا در کنفرانس پاریس راهش دهند و اکنون که راهشان ندادند و آنها را داخل آدم حساب نکردند ، رهبر پوشالی اذعا میکند که این من بودم که به آمریکائیها در عراق نه گفتم .
دروغ میگویند مثل ( با وفا ترین دوست انسان ) و بعد میگویند ما اسلامی هستیم .
البته راست میگویند ، اسلام یعنی همین مغلطه ای که الان بشریت با آن در عراق و سوریه و بیشتر مناطق خاور میانه دست به گریبان است .
بهنام / 16 September 2014