بهگفته وزیر آموزش و پرورش اقلیم کردستان عراق، دستکم ۴۰۰ هزار کودک در آغاز بازگشایی مدارس در این منطقه نتوانستهاند به مدرسه بروند. مدارس این کودکان به پناهگاه آوارگان جنگ با «دولت اسلامی» (داعش) تبدیل شده است.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، پشتیوان صادق، وزیر آموزش و پرورش اقلیم کردستان عراق پس از اعلام رسمی بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی در مدرسهای در یک محله ثروتمندنشین اربیل گفت این مشکل تا دو ماه دیگر حل خواهد شد.
پشتیوان صادق در میان دانشآموزانی که پرچمهای کردستان را در دست تکان میدادند، گفت: «همینکه پناهگاهی برای آوارگان یافتیم مدارس میتوانند باز شوند.»
در پی حملات نظامی گروه «دولت اسلامی» (داعش) به شمال عراق در آغاز ماه اوت صدها هزار نفر به کردستان عراق پناه بردند. با هجوم پناهجویان، اردوگاههای پناهندگی پر شدند و مسئولان حکومت کردستان هزاران نفر از آوارگان را در مدارس جای دادند.
آرین، کودک ۱۴ ساله با روپوشی به رنگ خاکستری و سفید بر تن، گفت: «من از اینکه مدارس کار خود را آغاز کردند خوشحالم اما از اینکه کودکان نتوانستند به مدرسه بروند غمگینم.»
کمی دورتر از مدرسهای که وزیر آموزش و پرورش کردستان در آن حضور یافت، مدرسه دیگری به نام «یام دز دوت» قرار داشت که در آغاز سال تحصیلی بازگشایی نشده و در حیاط آن دو چادر بزرگ برای آوارگان نصب شده بود.
در میان آوارگان ساکن این مدرسه یک مسیحی به نام «ماتیاس» با شش فرزندش زندگی میکردند. آنها با نزدیک شدن نیروهای داعش از «قرهقوش» بزرگترین شهر مسیحیان عراق در نزدیکی موصل گریختهاند.
آنها نمیدانند که تا چه زمانی در این مدرسه خواهند ماند و سپس به کجا خواهند رفت. ماتیاس، پدر خانواده، میگوید: «به ما گفتهاند که میتوانیم به اردوگاه برویم اما من نمیخواهم بروم چون شرایط آنجا غیرانسانی است.»
«فادی» پسر ۱۴ ساله در این چادر میگوید: «ما میخواهیم به مدرسه بازگردیم. ما میخواهیم نسل آیندهساز باشیم!»
بهگفته سازمان غیردولتی «نجات کودکان»، در منطقه دهوک کردستان عراق، دستکم ۶۵۰ مدرسه نتوانستهاند بازگشایی شوند.
فرماندار منطقه دهوک نیز از شرایط دشوار پناهجویان در این منطقه خبر داده و گفته است برق مناطق مختلف قطع و آب آشامیدنی و سالم بسیار کمیاب شده است.
دهوک از مناطقی است که آوارگان ایزدی در آن بهسر میبرند. شرایط بهداشتی این منطقه با جمعیت بالای پناهجویان مناسب نیست. ازدحام جمعیت در مدارس، ادارههای دولتی و ساختمانهای نیمهسازی که این روزها محل اسکان آوارگان شده است، بسیار بالاست.
Trackbacks