ادامه بازداشت کارگران معدن بافق در استان یزد اوضاع در این منطقه را بحرانی کرده است.
به گفته یکی از نمایندگان مجلس علیرغم آنکه دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی مخالفت خود را با این بازداشتها اعلام کردهاند اما روند بازداشت و تهدید کارگران ادامه دارد.
دخيل عباس زارعزاده، نماينده مردم مهريز، خاتم، ابرکوه، بافق و بهاباد در مجلس ايران در خصوص بازداشت هفت تن از کارگران معدن سنگ آهن بافق گفت: «ادامه اين بازداشتها، منجر به تحريک شدن مردم خواهد شد و عاقبت آن نيز متوجه افرادی است که دستور چنين برخوردهايی را دادهاند.»
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، زارعزاده روز شنبه اول شهريور در يک نشست خبری با اشاره به محرومیت بافق و تلاش کارگران این شهرستان برای احقاق حقوق خود اعلام کرد:«جاده شهرستان بافق به مرکز استان هنوز هم جاده مرگ است، بافق هنوز گاز ندارد و در حالی که گاز به بافق منتقل شده ولی فازهای دو و سه آن با مشکل مواجه است، با وجود بيماریهای جوار معدنی، بيمارستانی وجود ندارد و بعد از ۳۴ سال از انقلاب، آنهايی که روزانه پنج ميليارد تومان سنگ از اين شهرستان خارج میکنند، نمیتوانند بفهمند که مردم بافق ذیحق هستند.»
۱۱کارگر ديگر در ليست بازداشت
بر اساس گزارشها تاکنون هفت تن از کارگران شرکت سنگ آهن بافق از سوی ماموران پليس بازداشت شدهاند. گفته میشود ۱۱کارگر ديگر نيز در فهرست کارگران تحت تعقیب قرار دارند.
اين بازداشتها در حالی رخ میدهد که اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق که از سهشنبه ۲۸مرداد آغاز شده، همچنان ادامه دارد. اعتصاب کارگران به روند خصوصی سازی معدن سنگ آهک این منطقه صورت گرفته است.
پس از بازداشت اين کارگران، خانواده آنان با تجمع در دفتر محمدجواد عسکری، مديرعامل شرکت سنگ آهن بافق خواهان پسگرفتن شکايت اين شرکت از کارگران و آزادی آنان شدند. تجمعکنندگان بيش از ۱۰ساعت در دفتر کار وی تجمع کردند و اجازه خروج به مديرعامل اين شرکت را ندادند.
به گزارش سايت «يزدفردا»، پس از اعلام رضايت کتبی هيات مديره از کارگران بازداشتشده و دخالت نيروی انتظامی، مديرعامل شرکت سنگ آهن بافق توانست از محل کارش خارج شود.
فضای امنیتی در بافق
محمد عباس بافقی، سخنگوی شورای شهرستان بافق گفته است: «تک تک خانوادههای بافقی دلهره و اضطراب، دغدغه و تشويش دارند به خاطر اين قضايا. فضا، فضايی امنيتی است. از مسئولين امر میخواهيم دستور بدهند يگان ويژه زودتر جمع کنند و بروند.»
عباسی پيشتر گفته بود: «در مذاکرات پنجشنبه شب (۳۰ مرداد) اعضای شورای شهر بافق با فرمانداری از خواسته کارگران مبنی بر صدور قرار منع تعقيب و بازداشت کارگرانی که با شکايت کارفرما تحت پيگرد قرار گرفتهاند، صحبت شده و اعضای شورای شهر به وکالت از اهالی شهر خواهان آن شدند که ۱۵ درصد از مجموع ۷۱/۵ درصد سهامی که قرار بود بابت رد ديون به صندوق بازنشستگی فولاد اختصاص يابد برای جبران محروميتها و عقبافتادگی شهر بافق اختصاص يابد.»
معترضان میگويند مرتضی بانک، معاون کل سرپرست نهاد رياست جمهوری ايران و رئيس هيئت مديره صندوق بازنشستگان کارکنان فولاد « ۷۱/۵ درصد از سهام شرکت معدن سنگ آهن مرکزی بافق را تصاحب کرده است.»
ارديبهشت، خرداد و تيرماه امسال نيز کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق به مدت ۳۹ روز دست به اعتصاب زدند. اعتراض کارگران معدن سنگ آهن مرکزی بافق در اعتراض به خصوصیسازی اين معدن از تاريخ ۲۷ارديبهشت آغاز شده بود.
اين اعتصاب پس از آن پايان يافت که استاندار يزد چهارشنبه چهارم تير ۹۳ در جمع کارگران متحصن حاضر شد و مصوبه هيئت دولت مبنی بر لغو واگذاری ۲۸/۵ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی را در اختيار آنها قرار داد.