نهاد نظارت بر حقوق بشر سوریه می‌گوید ۷۰۰ نفر از اعضای عشیره «شعیطات» در این کشور به دلیل قیام در برابر «دولت اسلامی» کشته شده‌اند. بسیاری از کشتگان غیرمسلح بوده‌اند.

ISIS
بیشتر مناطق دیرالزور در سوریه از ماه ژوئن در دست «داعش» قرار دارند

کنشگران سوری تایید کرده‌اند که شبه‌نظامیان «داعش» در دو هفته گذشته بیش از ۷۰۰ نفر از عشایر شرق این کشور را قتل‌عام کرده‌اند. نهاد نظارت بر حقوق بشر سوریه (مستقر در لندن) می‌گوید علت این کشتار، مقاومت مسلحانه این عشایر در برابر نیروهای داعش و عدم بیعت آنها با خلافت «ابوبکر بغدادی» بوده است.

پیش‌تر گزارش‌های تایید نشده‌ای از این قتل‌عام در رسانه‌های عربی منتشر شده بود که تعداد کشتگان را بیش از ۱۰۰۰ نفر عنوان می‌کرد.

علاوه بر این، تعداد زیادی از مردم روستاهای اطراف دیرالزور نیز به دست نیروهای «داعش» به قتل رسیده‌اند. بیشتر مناطق دیرالزور از ماه ژوئن در کنترل «دولت اسلامی» قرار گرفته‌اند.

یک سخنگوی «شورای انقلاب سوریه»، روز شنبه ۱۶ اوت به نهاد نظارت بر حقوق بشر سوریه گفته که مخالفان اسد از «جبهه اسلامی» توانسته‌اند جلوی پیشروی «داعش» به کانون خود در شمال مریعه را بگیرند.

جبهه اسلامی سوریه، متشکل از «احرار شام» و «ارتش آزاد سوریه»، مهم‌ترین گروه شورشی در این کشور است که هم‌زمان با نیروهای اسد و گروه «داعش» می‌جنگد. چنانچه مریعه و اعزاز، دیگر کانون شورشیان به چنگ «داعش» بیفتند، ضربه‌ای کاری به آنها وارد می‌شود.

کنشگران سوری می گویند داعش هنوز کنترل دو روستای بغیدین و دودیان در نزدیکی مرز ترکیه را در دست دارد.

مقابله با داعش در عراق

تحرکات و پیشروی‌های تازه داعش در سوریه در حالی جریان دارند که عملیات هوایی آمریکا علیه مواضع این گروه در شمال عراق، از روز شنبه ۱۶ اوت تشدید شده‌اند. حملات فشرده ارتش آمریکا توسط جنگنده‌های اف-۱۸ و پهپادها از بامداد این روز آغاز شد.

به نقل از یک فرمانده ارشد کرد، نیروهای پیشمرگه نیز عملیاتی زمینی را برای پس گرفتن سد موصل از دست داعش آغاز کرده‌اند.

نیروهای کرد در مقابله با داعش از پشتیبانی اتحادیه اروپا نیز برخوردار شده‌اند. در نشست اضطراری وزیران خارجه این اتحادیه در جمعه ۱۵ اوت، حمایت تسلیحاتی از کردهای عراق به شرط موافقت دولت مرکزی، مجاز اعلام شد.

فرانسه نخستین کشور اروپایی است که ارسال سلاح به اقلیم کردستان را آغاز کرده اما این بحث در آلمان همچنان ادامه دارد.

دولت آلمان کمک‌هایی انسان‌دوستانه بالغ بر ۳۰ تن مواد خوراکی و شش تن مواد دارویی را با ۵ هواپیمای باری به اربیل فرستاده است. وزیر خارجه آلمان روز شنبه ۱۶ اوت برای بازدید از محل و ملاقات با آوارگان ایزدی شخصا به منطقه رفت.