محمد ناظمی اردکانی، رئيس سازمان ثبت احوال ايران میگويد نرخ باروری در اين کشور « به سرعت کاهش پيدا کرده است».
ناظمی اردکانی عصر روز جمعه دهم مرداد در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به اينکه نرخ باروری در ايران در حال حاضر ۱.۷دصد است، افزود: «چنانچه نرخ باروری از ۱.۷کمتر و به سمت يک برود در سال ۱۴۱۵رشد جمعيت به صفر میرسد.»
به گفته وی، ۳۵ درصد ايرانيانی که در سالهای اخير ازدواج کردهاند «يا دارای يک فرزند هستند يا فرزند ندارند.»
این در حالی است که چندی پیش علی خامنهای رهبر ایران، خواستار تجدید نظر در سیاستهای کنترل جمعیت شده بود. او در حالی خواهان افزایش جمعیت شده بود که «تحدید نسل از نیمه دهه ۷۰ به بعد را خطایی توصیف کرده بود که خود در آن سهم داشته است.
به گفته تحليلگران، «مشغله کاری والدين»، «مشکلات اقتصادی»، «فشارهای اجتماعی»، «ترس از آينده» و «کاهش اميد به زندگی» بيشتر والدين را به سمت و سوی تک فرزندی، دو فرزندی و حتی پرهيز از فرزندآوری سوق داده است.
سیاست دولت روحانی برای افزایش جمعیت
با آغاز سال جديد خورشيدی، اجرای سياستهای افزايش جمعيت در ايران سرعت بيشتری گرفته است و به نظر میرسد دولت ايران میخواهد از همه امکانات موجود برای بالابردن نرخ باروری استفاده کند.
رصد جمعيت از جمله سياستهای کلی جمعيت محسوب میشود که در تاريخ ۳۰ ارديبهشت ماه سال جاری توسط رهبر جمهوری اسلامی به کليه سازمانها و وزارتخانه ها ابلاغ شد.
وزارت بهداشت ايران دو سال پيش، سرعت پير شدن جمعيت اين کشور را چندين برابر کشورهای توسعهيافته و ناحيه مديترانه شرقی دانست و از حضور دو موج سالمندی در اين کشور خبر داد.
به گفته کارشناسان سلامت، برآوردهای سازمان ملل بيانگر آن است که تا سال ۲۰۵۰ميلادی يا ۴۰سال آينده، جمعيت سالمندان ايران به ۲۶ميليون و ٣٩٠ هزار نفر افزايش خواهد يافت.