نخستين کلينيک ترک اعتياد به الکل با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ايران در مرکز ملی مطالعات اعتياد دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، روز جمعه ۱۰ مرداد، محمدرضا سرگلزايی، يکی از کارکنان اين کلينيک گفت: «چندی پيش با توجه به بالا رفتن مصرف الکل در ايران و افزايش شدت وابستگی به آن، وزارت بهداشت به چند کلينيک خصوصی اجازه پذيرش و انجام مداخلات درمانی برای بيماران معتاد به الکل را داد ولی اين اولين بار است که مرکز دولتی خدمات ترک الکل را به مراجعان خود ارائه میدهد.»
آمار مصرف الکل در ایران
«سازمان بهداشت جهانی» بهار امسال گزارشی کامل درباره مصرف الکل در دنيا منتشر کرد.
اين گزارش نشان میدهد ايران در بين ۱۹۰ کشور رتبه ۱۶۶ مصرف سرانه الکل را دارد. بر اساس اين گزارش بلاروس، مولداوی و روسيه بيشترين سرانه مصرف الکل در جهان را دارند.
بر پايه اين گزارش، ايران همچنين کشور نوزدهم دنيا از نظر ميزان مصرف بالای الکل به ازای هر مصرفکننده است.
گزارش منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی میگويد که هر مصرفکننده در ايران، سالانه ۲۵ ليتر الکل مصرف میکند که اين رقم دو برابر يک شهروند آمريکايی و حتی بيشتر از شهروندی روسی است.
با وجود ممنوعيت مصرف و خريد و فروش الکل در ايران، برخی گزارشها از حضور بيش از ۲۰۰ هزار فعال در بازار مشروبات الکلی در ايران خبر میدهند. گزارشهای ديگری هم منتشر شده است که میگويد در ايران بيش از ۸۰ ميليون ليتر در سال الکل مصرف میشود.
گفته میشود هر سال بين ۶۰ تا ۸۰ ميليون ليتر مشروبات الکلی به ايران قاچاق می شود که اين اعداد و ارقام غير از مشروبات دستساز و توليدات شخصی است. در ايران دسترسی به الکل از طريق توزيعکنندگانی انجام میشود که ساقی نام دارند.
با يک تماس تلفنی انواع مشروبات الکی با برندهای گوناگون در اختيار مصرفکنندگان قرار میگيرد و زمان انتظار برای رسيدن اين کالا، طبق اعلام سازمان مبارزه با مواد مخدر ۱۷ دقيقه است.
يکی از موارد نگرانکننده در مورد مصرف الکل در ايران، سن مصرفکنندگان است.
در حالیکه درکشورهای اروپايی فروش و استفاده از مشروبات الکلی برای جوانان زير ۱۸سال ممنوع است و برای افراد خاطی مجازاتهای سنگين در نظر گرفته، در ايران ۱۷تا ۳۵سالهها اصلیترين مصرفکنندگان الکل هستند.