شورای امنیت سازمان ملل در نشست بامداد دوشنبه ۲۸ ژوییه، به اتفاق آرا خواستار« آتش‌بس انساندوستانه فوری و بدون شرط » در نوار غزه شد. ۱۵ عضو شورای امنیت در بیانیه مشترکی از اسراییل و حماس خواستند به خاطرعیدفطر و فراتر از آن « احترام به قوانین بشردوستانه به ویژه در مورد حفاظت از غیر نظامیان» آتش‌بس برقرار کنند.

Gaza

باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده نیز در گفت‌وگوی تلفنی با نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خواستار« آتش بس فوری و بدون قید و شرط » شد و از نگرانی عمیق و فزاینده در ایالات متحده در مورد تعداد پرشمار کشته ها در بین دو طرف جنگ سخن گفت؛ با این حال او حق اسراییل را برای دفاع از خود تکرار کرد.

در جمهوری اسلامی اما  شعارهای تهدیدآمیز «نابودی اسرائیل» و «مسلح کردن فلسطینیان کرانه باختری رود اردن » ادامه دارند. پس از آن که آیت‌الله خامنه‌ای خواستار مسلح شدن فلسطینیان کرانه باختری رود اردن شد؛ برخی مقام های کشوری و نظامی آمادگی خود را برای مسلح کردن مردم آن منطقه اعلام کردند. فرمانده سپاه پاسداران حسین سلامی مقام‌های اسرائیلی را به «تعقیب خانه‌به‌خانه برای گرفتن انتقام از فلسطینیان» تهدید کرد. محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج خواستار تصویب لایحه‌ای برای اختصاص بودجه جهت مسلح کردن فلسطینیان کرانه باختری شد. علی لاریجانی رییس مجلس هم گفت : «ما تکنولوژی تولید سلاح را به مبارزان غزه دادیم .»

بیلان سنگین در جنگی که از هشتم ژوییه آغاز شده – ۱۰۳۵ کشته در میان فلسطینی‌ها و ۴۳ سرباز اسرائیلی – موج نگرانی و اعتراض در جهان به راه انداخته است. آتش‌بس اعلام شده چند باربا موشک‌پرانی حماس به سوی اسرائیل و حملات زمینی و هوایی اسرائیل به غزه شکسته شد.

پایان این پنجمین جنگ میان حماس و اسرائیل چه چشم‌اندازی دارد؟

آیا در خواست‌های شورای امنیت، فشارهای آمریکا به اسرائیل و اعتراض‌های گسترده جهانی می‌توانند به پایان بخشیدن به این جنگ کمک کنند؟

آیا گفته‌های آیت‌الله خامنه‌ای برای مسلح کردن فلسطینیان کرانه باختری رود اردن و شعارهای مقام‌های کشوری و نظامی جمهوری اسلامی تاثیری در وضع جنگ و واکنشی در منطقه خواهند داشت؟

علی لاریجانی رییس مجلس گفته است: ما تکنولوژی تولید سلاح را به فلسطینیان داده‌ایم. آیا موشک‌های پرشمار پرتاب شده به خاک اسرائیل این ادعا را ثابت می‌کنند؟

این گفته‌ها چه پیامدی برای جمهوری اسلامی دارند؟

رادیو زمانه این پرسش‌ها را با دو کارشناس سیاسی منطقه آقایان حسن هاشمیان در استانبول و امیر طاهری در لندن در میان گذاشت.