شش مرد افغان به همراه يک ايرانی در حسن‌آباد فشافويه در جنوب تهران بازداشت شدند.

«متهمان، اتباع افغان را که به‌صورت غيرمجاز وارد ايران می‌شدند، ربوده، زندانی و شکنجه می‌کردند.»
«متهمان، اتباع افغان را که به‌صورت غيرمجاز وارد ايران می‌شدند، ربوده، زندانی و شکنجه می‌کردند.»

عبدالرحمان زارع‌پور، رئيس حوزه قضائی حسن‌آباد فشافويه، دليل بازداشت اين هفت تن را «گروگان‌گيری» اعلام کرده است.

رئيس حوزه قضائی حسن‌آباد فشافويه به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا،گفت: «متهمان در هنگام بازداشت تعداد ۲۶ نفر از اتباع افغان را در اين مکان به صورت بسيار ناهنجار زندانی کرده بودند.»

وی افزود: «اين افراد گروگان‌گير در حالی که مشغول اذيت و آزار گروگان‌های خود بودند، دستگير شدند.»

به‌گفته زارع‌پور «متهمان اين پرونده، اتباع افغان را که به‌صورت غيرمجاز وارد ايران می‌شدند، پس از ربودن، در يک مکان که کارگاه بلوک‌سازی بود زندانی و پس از اعمال انواع شکنجه‌ها و ضرب و شتم با خانواده آنان ارتباط برقرار کرده و مبالغ هنگفتی پول از آنان مطالبه می‌کردند».

در سال‌های اخیر برخورد با مهاجران خارجی، به‌ویژه اتباع افغانستانی در ایران چه از سوی حکومت ایران و چه گروهی از مردم شدت بیشتری یافته است.

مدافعان حقوق بشر با انتشار گزارش‌هایی از محدودیت‌ها و محرومیت‌های بیش از پیش مهاجران افغانستانی در ایران، به نوع برخوردهای صورت گرفته با آن‌ها انتقاد دارند.

عزیز کاظمی، مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور چندی پیش گفت حدود ۸۰۰هزار تبعه غیرمجاز افغان در کشور وجود دارد.

وی تعداد پناهندگان افغان در ایران را حدود ۹۵۰هزار نفر اعلام کرد. از تعداد پناهندگان افغان در ایران، حدود ۳۲۰ هزار نفر دانش‌آموز، ۱۱ هزار نفر دانشجو، ۱۵هزار نفر فارغ‌التحصیل و حدود ۲۲۰ هزار نفر اقشار آسیب‌پذیرند.

با وجود آمار بالای پناهندگان افغان در ایران، فعالان حقوق بشر به فراوانی موارد نقض حقوق پناهندگان افغان اعتراض دارند.

سال گذشته، سازمان دیدبان‏ حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن سیاست‌های ‏‏‏دولت ایران نسبت به پناهندگان و مهاجران افغان، تعهدات قانونی این کشور برای محافظت از این گروه آسیب‌پذیر در مقابل آزار و اذیت را نقض می‏‌کند.

بر اساس این گزارش، ایران هزاران افغان را شتابزده از کشور اخراج می‏‌کند، بدون اینکه به ایشان فرصت دهد حق خود برای حضور در ایران را اثبات کنند یا درخواست پناهجویی دهند.