تیم مذاکره‌کننده ایران برای ششمین دور گفتگوهای هسته‌ای وارد وین شد. در این دور، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران به دلیل ماه رمضان، شام یا نهار کاری با  کاترین اشتون نخواهد داشت.

Iran Atom

نمایندگان ایران در گفتگوهای هسته‌ای با گروه ۱+۵، صبح چهارشنبه ۱۱ تیر تهران را به مقصد وین ترک کردند. وزیر خارجه ایران تیمی را سرپرستی می‌کند که شامل دو معاون و مدیرکل وزارت خارجه به همراه چند کارشناس ارشد حقوقی و فنی است.

خبرگزاری «فارس» می‌نویسد که ظریف و اشتون بعد از ظهر چهارشنبه (ساعت ۱۵:۳۰ به وقت وین) نشستی دوجانبه برگزار می‌کنند. قرار است در این دیدار، نحوه ادامه کار و روند مذاکرات «وین ۶» مشخص شود.

در خبر «فارس» آمده است که ظریف و اشتون به دلیل تقارن روزهای مذاکره با ایام ماه رمضان، صبحانه و نهار و شام کاری نخواهند داشت.

در ششمین دور مذاکرات اتمی، ویلیام برنز، قائم‌مقام وزیر خارجه آمریکا نیز حضور خواهد داشت. عباس عراقچی به خبرگزاری «مهر» گفته است که این مرتبه، سقفی برای مدت مذاکرات تعیین نشده مگر تا ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) که آخرین مهلت تعیین شده برای توافق شش ماهه ژنو است.

عراقچی می‌گوید تلاش خواهد شد که از فرصت موجود با حفظ عزت و استقلال سیاسی، اقتصادی، فنی و علمی ایران، برای توافق نهایی استفاده شود. او پیش‌تر تاکید کرده بود که اگر مذاکرات به نتیجه نرسند، توافق ژنو شش ماه دیگر تمدید خواهد شد.

مذاکرات «وین ۶»، کمتر از دو هفته پس از گفتگوهای «وین ۵» شروع شده‌اند. دور پنجم گفتگوها بی‌نتیجه ماند و به نگارش متن توافق‌نامه جامع منجر نشد. این در حالی بود که ایران پیش از این نشست، گفتگوهای دوجانبه‌ و جداگانه‌ای را با هیئت آمریکایی و هیئت‌های اروپایی پیش برده بود.

حاصل چهار روز مذاکرات فشرده در «وین ۵»، تدوین بخشی از مقدمه توافق جامع بود. علت ناکامی گفتگوها، اختلاف نظر طرفین در تعداد سانتریفوژها، سایت نظامی پارچین، سرنوشت رآکتور آب سنگین اراک و طرح‌های موشکی ایران عنوان شد.

محمدجواد ظریف، پیش از ترک تهران به سوی وین، یادآور شد  که دو طرف هنوز در موضوعات اساسی به توافق نرسیده‌اند: «متن توافق جامع، بیش از کلمه پرانتز دارد.»

وزیر خارجه ایران اظهار امیدواری کرد که «به برکت ماه مبارک رمضان» همه در مذاکرات جاری سر عقل بیایند و با یک واقع بینی اساسی به مذاکرات برسند. او پیش‌تر اذعان کرده بود که غرب به دلیل بی‌اعتمادی به ایران، مواضعی حداکثری در مذاکرات اتمی گرفته است.