کلیات طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت، روز سه‌شنبه سوم تیر  ۱۳۹۳  با رای ۱۰۶ نماینده تصویب شد. از میان ۲۰۷ نماینده حاضر در مجلس ۷۲ نفر به این طرح رای مخالف و ۸ نفر دیگر رای ممتنع دادند.

Vasectumy

در صورت تصویب جزییات این طرح، بین ۲ تا ۵ سال مجازات حبس برای انجام عمل‌های جراحی وازکتومی و توبکتومی اعمال می‌شود.

مهدی دواتگری، نماینده مراغه در مخالفت با این طرح گفت، تصویب چنین قانونی باعث خواهد شد که عمل‌های یاد شده (بستن لوله‌ها در مرد و زن) به صورت غیرقانونی و در پستوها و مطب‌ها انجام گیرد.

علی مطهری از نمایندگان موافق این طرح اما با استناد به «فتوای امام خمینی»، عقیم‌سازی دایمی و بازگشت‌ناپذیر را حرام خواند.

موج تشویق به فرزندآوری که اینک با تهدید همراه شده، در پی سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای در مهر ماه ۱۳۹۲ در بجنورد به راه افتاد. در نخستین گام، وزارت بهداشت عمل‌های رایگان عقیم سازی در بیمارستان‌های دولتی را برچید. آموزش رایج  روش‌های پیشگیری در روستاها و شهرستان‌ها نیز متوقف شدند.

مقامات جمهوری اسلامی خواستار آن هستند که جمعیت ایران به مرز ۱۵۰ میلیون نفر برسد.

یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری در فروردین ۹۳ به تصویب مجلس رسیده بود. در رای‌‌گیری روز دوم تیر، نام این طرح از “افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت” به “محدودسازی روش‌های جلوگیری از بارداری” تغییر یافت.

پایگاه خبری تحلیلی «تابناک، مصوبه روز سه‌شنبه مجلس را «طرح بگیر و ببند» نامیده و نوشته است: «در صورتی که این طرح قانون شود، باید انتظار داشته باشیم که میان زندانیانی که به دلیل جرایمی همچون قتل، سرقت یا کلاهبرداری راهی حبس شده‌اند، شاهد زندانیان دیگری باشیم که جرمشان وازکتومی یا توبکتومی بوده و چه بسا مدت محکومیتشان به مراتب بیشتر از بسیاری هم بندان باشد.»

یکی از کاربران این سایت نیز در کنایه به ممنوعیت احتمالی کاندوم در آینده طی کامنتی گفته است: به زودی برای ورود به داروخانه هم شش ماه حبس تصویب می‌کنند.