۱۰ روز پس از آن‎که رسانه‎های داخلی ايران از ديدار برخی از شخصيت‎های سياسی اصلاح‎طلب با حسن روحانی خبر دادند، هفته‌نامه «صدا» اسامی کسانی را که با رئيس‎جمهور ايران ديدار کرده‎اند، منتشر کرد.

ديدار برخی از اصلاح‌طلبان با حسن روحانی با انتقاد شديد رسانه‎های نزديک به مخالفان دولت روبه‌رو شد.
ديدار برخی از اصلاح‌طلبان با حسن روحانی با انتقاد شديد رسانه‎های نزديک به مخالفان دولت روبه‌رو شد.

بر اساس اعلام هفته‎نامه «صدا» که به دولت نزديک است، ۳۰ نفر از اصلاح‎طلبانی که با حسن روحانی و برخی از مديران دولتی ديدار کردند، احمد مسجد‎حامعی، حميدرضا جلايی‎پور، آذر منصوری، علی شکوری‎راد، غلامحسين کرباسچی، رسول منتجب‌نيا، مجيد انصاری، محسن رهامی و تعدادی ديگر از شخصيت‎های سياسی اصلاح‌طلب بودند.

پيش از اين خبرگزاری‎های داخلی ايران و روزنامه کيهان اين ديدار را «محرمانه» خوانده بودند. الياس حضرتی، مديرمسئول روزنامه «اعتماد» و از اعضای حاضر در اين جلسه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: «بنا نيست هيچ‌کس درباره اين جلسه صحبت کند چراکه قرار بود رسانه‌ای نشود.»

انتقاد کيهان از مصادره روحانی توسط اصلا‌ح‌طلبان

همزمان با انتشار اسامی اصلاح‎طلبانی که با حسن روحانی ديدار کرده‎اند، روزنامه کيهان نيز در سرمقاله روز يکشنبه خود از تلاش اصلاح‎طلبان برای مصادره حسن روحانی انتقاد کرد. اين ديدار با انتقاد شديد رسانه‎های نزديک به مخالفان دولت روبه‌رو شد. پس از اين انتقادها، حسين مرعشی، از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در گفت‌وگو با روزنامه «ابتکار» جزئيات بيشتری از اين ديدار را منتشر کرد.

او گفت: «اصلاح‌طلبان ممکن است از دولت انتقاداتی هم داشته باشند اما به‌زعم ما دولت کنونی يک نعمت بی‌بديل برای کشور ما است و ما بايد از دولت حمايت کنيم. هرچند چنان که گفتم به‌ويژه در حوزه سياست داخلی ممکن است به عملکرد دولت انتقاداتی هم داشته باشيم اما اين نافی حمايت ما از دولت نيست و اصلاح‌طلبان همچنان از دولت اعتدال آقای روحانی حمايت خواهند کرد.»

روزنامه کيهان در سرمقاله خود با عنوان «يک، دو، سه .. طاوس» با اشاره به اظهارات محمدرضا خاتمی، موسوی لاری، علی شکوری راد و حسين مرعشی نوشته است: «اصلاح‌طلبان نه به صورت تصادفی بلکه کاملاً حساب‌شده و به شکل ترجيع‌بند می‌گويند حسن روحانی نه پايگاه اجتماعی از خود دارد و نه اعتدال را می‌شود گفتمان حساب کرد.»

محمد ايمانی در سرمقاله روزنامه کيهان، با اشاره به اظهارات مرعشی در گفت‏‌وگو با روزنامه ابتکار که گفته بود: «اصلاح‌طلبی مشی و منش خود را دارد و به گفتمان اعتدال تبديل نمی‌شود. ما متحد دولت هستيم اما اصالت خودمان را حفظ می‌کنيم و قطعاً در انتخابات مجلس هم حرف خودمان را خواهيم زد»، نوشته است: «اين طيف همچنان که اعتبار جريان چپ و اصلاح‌طلبان بعدی را خدشه‌دار کردند، اسباب توهين به دولت و رئيس‌جمهوری هستند که مشی خود را مبتنی بر اعتدال می‌داند. آن‌ها از سر ناچاری آويزان آقای روحانی شدند.»

احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان و اعتدالگرایان در انتخابات‌ آتی

اين حملات پس از آن شدت گرفت که محمدرضا خاتمی ماه گذشته در گفت‎وگو با هفته‎نامه «آسمان» گفت: «عملکرد روحانی بيشتر از انتظار ما بوده است. ما هر جايی که دولت نياز داشته و خواسته از دولت حمايت می‎کنيم اما اين به معنی اين نيست که ما از دولت سهم بخواهيم.»

خاتمی در اين گفت‎وگو تأکيد کرده است: «هويت اصلاح‌طلبان از هويت دولت مستقل است. اعتدال اصلاً نمی‌تواند يک گفتمان باشد. اعتدال يک روش يا حداکثر استراتژی، خط مشی و راه است. وقتی يک برنامه‌ای را می‌نويسيم، بايد هدف، رسالت، استراتژی و خط مشی و تاکتيک‌هايی که کار را عملياتی می‌کند داشته باشد. گفتمان بايد هدف را تعيين کند که به کجا می‌خواهد برسد. ما گفتمان اصلاحات داريم، تقريباً روشن است اهدافش چيست.»

روزنامه جوان نيز در روز دهم خردادماه در مقاله‎ای با عنوان «راديکال‎ها گفتمان اعتدال را حيات خلوت خود می‎خواهند» از حمايت احزاب و جريان‎های اصلاح‎طلب از دولت روحانی انتقاد کرد. يادداشت‌نويس اين روزنامه با اشاره به حمايت شخصيت‎های سياسی اصلاح‎طلب از برنامه‎های دولت روحانی مدعی شد: «دولت اعتدال دولت گذار برای به قدرت رسيدن مجدد تجديدنظرطلبان در مجلس دهم و دولت دوازدهم است.»

اين در حالی است که حميدرضا جلايی‎پور گفته بود: «هدف ميان‌مدت اصلاح‌طلبان مواجهه فعال و سازنده با دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان است که در دو سال ‌آينده برگزار می‌شود.» علی شکوری راد، از اعضای جبهه مشارکت هم پيش از اين از برنامه ويژه اصلاح‎طلبان برای انتخابات مجلس خبر داده بود.

حمله رسانه‎ای راست‎گرايان تندرو ايران به نزديکان اصلاح‎طلبان و دولت روحانی در حالی شدت گرفته است که اصلاح‎طلبان از برنامه‎ريزی منسجم اين جريان برای پيروزی در انتخابات مجلس خبر می‎دهند. محمدعلی نجفی، از اعضای حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌‏وگو با روزنامه اعتماد گفته است: «ما از هم‌اکنون بحث‌های مقدماتی درباره مجلس را در نشست‌هايی که اصلاح‌طلبان دارند، آغاز کرده‌ايم؛ چه در نشست‌ها در قالب احزاب اصلاح‌طلب و چه در نشست‌هايی که در شهرستان‌ها و استان‌ها به شکل محافل دوستانه برگزار می‌شود و دوستان در آن‌ها بحث‌های سياسی و اجتماعی می‌کنند. البته در جلسات رسمی‌تر هم اين بحث‌ها در جريان است.»

او گفته است که اصلاح‎طلبان در تلاش هستند که برای انتخابات مجلس به يک فهرست مشترک با اعتدال‎گرايان برسد.