رسوایی عجیبی بر موقعیت دانشگاه معتبر «کمپلوتنسه» مادرید سایه انداخته است. دهها جسد کرایهای و فروشی در سالن تشریحی در این دانشگاه کشف شده که با ۱۰۰ یورو مبادله میشدند.
خبر کشف دهها جنازه در دانشگاه «کمپلوتنسه» در مادرید، به جنجال بزرگی تبدیل شده است. به گزارش روزنامه اسپانیایی «ال موندو»، انستیتو آناتومی این دانشگاه، جنازههای اهدایی برای تشریح را به ازای ۱۰۰ یورو به اشخاص و شرکتها کرایه میداد.
«ال موندو» روز دوشنبه (۱۹ مه/۲۹ اردیبهشت) نوشت که در زیرزمین دانشگاه، ۲۵۰ جنازه «بدون هیچگونه نظارت و اصول بهداشتی» روی هم پشته شدهاند.
به نوشته «ال موندو»، این جنازهها برای سالها در زیرزمین بخش «آناتومی و جنینشناسی» دانشگاه یادشده نگهداری شدهاند. علاوه بر نگهداری نادرست و غیرتخصصی، فرهنگ احترام به درگذشتگان نیز رعایت نشده است.
افزون بر این، سمینارهایی در خود دانشگاه برای متقاضیان برگزار میشده و بهای هر یک از این دورهها با ارائه چهار تا شش جنازه، حدود ۳۰۰۰ یورو بوده است. آن طور که ادعا شده، از جمله مشتریان این سمینارها، یک کنسرن بیمه و یک شرکت تولیدکننده پروتزهای ثابت دندان بودهاند.
روزنامه «ال موندو» مینویسد که استفاده از جسد برای مقاصد علمی و اقتصادی، رفتاری قانونی و معمول در دانشگاههای اسپانیاست، اما نه این گونه که در دانشگاه یاد شده رخ داده است.
شاهدی نیز گفته که از اجساد برای «سمینارهای غیرعادی» به قصد سودجویی و درآمدزایی استفاده میشد.
تعدادی از جسدها، تکه تکه به فروش رسیدهاند، به عنوان نمونه، ۳۰۰ یورو برای زانو و ۶۰۰ یورو برای سر دریافت شده است.
بحران اقتصادی؛ عامل بینظمی
«ال موندو» ویدئویی را منتشر کرده است که جنازههای پشته شده را نشان میدهد: پشت دری چوبی در اتاقی روشن، جنازهها و اعضای بدن روی هم انبار شدهاند.
دانشگاه دولتی «کمپلوتنسه» که ۹۰ هزار دانشجو در آن مشغول تحصیل هستند، «بینظمی» در مورد اجساد اهدایی را پذیرفته است.
رئیس این دانشگاه در بیانیهای رسمی، دلیل چنین هرج و مرجی را بحران اقتصادی و کاهش بودجه اعلام کرده است.
تاکنون روشن نشده که چه کسی مسئول این رسواییست. رئیس دانشگاه روز دوشنبه به «ال موندو» گفته است: «مسئول مردهسوزخانه در ماه دسامبر گذشته پیش از موعد بازنشسته شده و بعد از آن امکان استخدام فردی جدید وجود نداشته است.»
اما رسانههای اسپانیایی نوشتهاند که این ادعا درست نیست.
قرار است این هفته جسدهای کشف شده را که بعضا مومیایی شدهاند، از زیرزمین دانشگاه خارج کنند و بسوزانند.
مورد مشابهی از بینظمی سالن تشریح، در سال ۲۰۱۲ در دانشگاه کلن نیز مشاهده شد.
در بخش تشریح این دانشگاه هم حدود ۱۰۰ جسد پیدا شد که یا در سرمای لازم نگهداری نمیشدند یا در پلاستیک مانده و در گوشهای رها شده بودند.
این جنازهها در اصل دیگر به درد تشریح نمیخوردند و لازم بود به خاک سپرده شوند. بیمبالاتی کامل بهداشتی و اخلاقی نسبت به این اجساد اهدایی، با عذرخواهی رسمی معاون دانشگاه کلن همراه شد.
یکی از مدیران سابق انستیتوی تشریح دانشگاه کلن نیز در واکنش به رسوایی پدیدآمده خودکشی کرد.
منبع: اشپیگل آنلاین