اثرات روانی خشونت بر زنان
ناهید کشاورز، روان درمانگر و فعال حقوق زنان و پناهجویان از شهر کلن آلمان، در سخنان خود نگاهی به اثرات روانی خشونت بر زنان داشت.
او گفت: «خشونت خانگی از رایجترین انواع خشونتها و موضوعی جهانی است. در آلمان از هر چهار نفر، یک نفر در طول زندگیاش به نوعی خشونت را تجربه کرده است، ولی معمولاً پنهان میماند. زنان مورد خشونت خیلی کم در این مورد صحبت میکنند حتی با نزدیکانشان. از طرف دیگر پنهانکاری بین خود زوجها نیز باعث میشود که اتفاق رخ داده را خشونت ندانند. تلختر خود زنان هستند که با خود نیز روراست نیستند. یا باور نمیکنند یا به خودشان دروغ میگویند یا اصلاً متوجه نیستند که اتفاق افتاده خشونت است.»
به اعتقاد کشاورز خشونت خانگی در چهار عرصه فیزیکی، جنسی، روانی و اقتصادی روی میدهد. به گفته وی یکی از مشکلات امروز ایرانیان عدم برخورداری ازآموزش جنسی کافی و مناسب است.
این فعال حقوق زنان، نوعی دیگر از خشونت جنسی را تمرد از برقراری رابطه جنسی دانست. به گفته این کارشناس، فکر غالب این است که معمولا این زنها هستند که از رابطه جنسی پرهیز میکنند و کمتر به این اشاره میشود که در خیلی مواقع این پرهیز آگاهانه از جانب مرد است. او تاکید کرد که این امر در بسیاری مواقع به عنوان تنبیه در رابطه زن و مرد استفاده میشود.
کشاورز «توهین و فحاشی»، «تحقیر زن در جمع»، «تهدید»، «سکوت و بیتوجهی» و «کنترل» را از انواع خشونت روانی دانست که حتی در رابطههایی که تمام شدهاند نیز همچنان ممکن است ادامه یابد.
به اعتقاد وی، خشونت اقتصادی زمانی اتفاق میافتد که مرد کنترل روابط اقتصادی خانه را در دست میگیرد. به گفته کشاورز این مورد از خشونت در مواقعی که مرد نانآور خانه باشد و چگونگی دخل و خرج را تعیین کند بیشتر رخ میدهد.
این روان درمانگر گفت: «در خشونت اقتصادی اگر زن امکان مالی نداشته باشد یا کنترلی بر امکان مالی خود نداشته باشد، احساس عدم امنیت میکند و نمیتواند تصمیم بگیرد، حتی اگر خودش درآمد داشته باشد. به اعتقاد کشاورز یک جنبه دیگر از مسأله اقتصادی به عنوان عامل بروز خشونت این است که اگر مرد از نظر شغلی دچار مشکل است ولی نمیتواند آن را در محیط کار بروز دهد خشم را به درون خانه میآورد.
کشاورز یکی از بدترین و آزاردهندهترین خشونتها را خشونت روانی دانست و «ترس»، «احساس گناه و عذاب وجدان»، «بدخوابی و کابوس»، «عدم تمرکز»، «سردمزاجی»، «عدم اعتماد به نفس»، «انزوا»، «افسردگی» و «میل به مرگ» را از عوارض این نوع خشونت نام برد.
این کارشناس، نقش رسانههای فارسیزبان را در نشان دادن شخصیت زن و روابط زن و مرد، عاملی مهم در گسترش خشونت و بازتولید آن دانست و از جمله راههای مبارزه با خشونت را امکانات قانونی، اجتماعی، آموزش، روان درمانی و رسانهها اعلام کرد.
با سلام
من یک میل فرستادم تا در این همایش شرکت کنم , آنها حتی جواب میل را هم ندادند, چه برسد به اینکه من در این همایش شرکت کنم. حتی اگر جا نباشد , میتوانستند با من تماس بگیرند و بنویسند جا نداریم. از افراد تحصیل کرده این انتظار را نداشتم.
با تشکر
کاویار
کاویار / 13 May 2014
بابا تو هم دلت خوش است. اینها همشون باند بازی را با خودشون از ایران آوردند. ***. این که پیام تو یا من را هم بگذارند، معنی خاصی نداره چون از این غربیها یاد گرفته اند که پیامت را بگذارند ولی به هیچ حساب ات کنند. توی خود ایران ملائی، پارتی بازیش از این ایرانیهایی که اومدن و کاری میکنند کمتره. گزینش سختی در اینجا برقراره داداش.
کامران / 13 May 2014
ما چه موجودات جالبی هستیم. آقا یا خانم کاویار اول میگوید که به ایمیلش جواب داده نشده و سپس قضیه به تحصیلات شرکت کنندگان ربط پیدا میکند. یعنی تنها با جواب نگرفتن ایمیلش تحصیلات تمام شرکت کنندگان زیر سئوال میرود. دومی جالبتر است. قضیه از تحصیلات عبور کرده و تمام شرکت کنندگان این برنامه به ناگهان از ملایانی که مملکتش را غارت کردند بدتر می شوند. جواب نگرفتن یکی که حتی اسمش معلوم نیست به تختئه آدمهایی که با نام و نشان از کشورهای دیگر برای درمیان گداشن اطلاعاتشان با سایر هموطنانشان از راه دور آمده اند خاتمه می یابد و دومی ملایان در ایران را بر ایشان ارجح می داند. تنگ نظری و بی انصافی چه که به روز آدمی نمی آورد
آرمان / 13 May 2014
آرمان عزیز! اون اولی شکوه و گله از تحصیلکردگان برگزار کننده کرده است و نه از میزان تحصیلات شرکت کنندگان. این از اولی. دومی که من باشم از غارت مملکت حرفی نزدم مرد ناشی! از تنگ نظری خودمان صحبت کرده ام و با همان ملایان غارت گر که شما میگید مقایسه شان کرده ام. در ضمن خودت با چشمت میبینی که پیام من سانسور شده و ستاره خورده. البته راست میگی ما موجودات جالبی هستیم چون نخوانده و نسنجیده نظر میدهیم.
کامران / 13 May 2014
کامران عزیز ! تو که برنامه را ندیده و شرکت کنندگان را نشناخته در موردشان نظر میدهی خیلی سنجیده رفتار کرده ای؟ تو که به این راحتی آدمها را قضاوت میکنی و آنها را از ملایانی که سی سال است بدترین بلا را سر مملکت ما آورده اند بدترشان میدانی واقعا چه قصدی از این کار داری؟ فقط چون جواب ایمیل یکی دیگر را نداده اند؟! اگر برای حرفت دلیل دیگر داری به ما هم بگو تا آگاه شویم. اگر نه بجای تنگ نظر خواندن و مدام تهمت زدن به دیگران اول نگاهی به اعمال خودت بیانداز. در ضمن مظلوم بازی را نیز کنار بذار. کجا پیامت سانسور شده.با تهمت زدن به شرکت کنندگان همایش و سپس به سایت زمانه و دست آخر به من چه هدفی داری ؟ چه از ملاها دیدی که اینقدر با آنها ملایمت به خرج میدهی در حالی که از دست کسانی که حتی تو را نمی شناسند اینقدر عصبانی به نظر می رسی؟
آرمان / 14 May 2014
با تشکر از تهیه گزارش. بهتر است در متن مربوط به سخنرانی من, بجای “حافظه اطلاعاتی”, “حافظه ارتباطی” آورده شود. مممنون میشوم, آنرا تصیح کنید.
با سپس فراوان
ظریف کار
سیامک ظریف کار / 14 May 2014