با این‌که نمايندگان کردستان در مجلس ایران هفت نفر نيروی بومی در عرصه فرهنگ را برای بر عهده گرفتن مدیریت اداره ارشاد در این استان معرفی کرده بودند، گفته می‌شود وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی شخصی غيربومی را برای تصدی اين پُست برمی‌گزیند.

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، خبرها حاکی از آنند که وزارت ارشاد در اوايل هفته آينده مديری غيربومی را برای اداره ارشاد استان کردستان معرفی خواهد کرد و همین موضوع نارضايتی نمايندگان کردستان در مجلس را برانگیخته است.

حامد قادرمرزی، رئيس مجمع نمايندگان استان کردستان، ضمن اعلام این‌که با مدیر غیربومی برای اداره ارشاد این استان هیچ‌گونه همکاری‌ای نخواهد کرد، گفت: «چگونه ممکن است بدون اطلاع هيچ نماينده‌ای فردی غيربومی برای احراز پست مديرکلی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان تعيين شود، اما هفت گزينه معرفی شده بومی و آشنا به مسائل فرهنگی کردستان به آسانی رد صلاحيت شوند؟»

وی گفت از برنامه‌های دولت حسن روحانی حمایت می‌کند اما «نمره قابل قبولی به عملکرد دولت در استفاده از نيروهای بومی در کردستان بعد از انتخابات رياست جمهوری» نخواهد داد.

اميد کريميان، نماينده مريوان و سروآباد در مجلس نیز معتقد است «استفاده از نيروهای بومی کردستان در تغيير دولت‌ها مورد کم‌توجهی قرار گرفته است».

وی از این‌که تاکنون به نیروهای بومی فرصت‌های منطقی و عادلانه داده نشده تا شایستگی خود را نشان دهند اظهار تأسف کرد و گفت: «مگر کردستان با قحطی رجال مواجه است که مديری غيربومی برای اداره آن به کار گرفته می‌شود.»

سيد احسن علوی، نماينده سنندج، ديواندره و کامياران در مجلس نیز گفت: «مجمع نمايندگان کردستان بار‌ها در مورد به‌کارگيری افراد بومی در پست‌های مديريت استان تذکر داده‌ بودند و اين خوب نيست که ما به‌عنوان نماينده مردم در مجلس باشيم، اما از نظرات هيچ کدام از نمايندگان استفاده نشود.»

علوی با اشاره به این‌که حسن روحانی در تبليغات خود در رقابت‌های انتخابات رياست جمهوری به مسأله رعايت حقوق اقوام و مذاهب مختلف ايرانی توجهی ويژه نشان داد، افزود: «اميدوار بوديم که با نگاه ويژه دولت يازدهم شاهد شکستن تابوهای غلط و معيارهای نادرست که در قانون نيست و بر اساس سلايق به عرفی نادرست درآمده است، باشيم که متأسفانه اين‌گونه نشد.»

سالار مرادی، نماينده سقز و بانه در مجلس نیز گفت درباره انتصاب مديری غيربومی در ارشاد کردستان هيچ صحبتی با نمايندگان کردستان نشده و انتصاب مديرکل غيربومی «کاملا بر خلاف وعده‌های رئيس‌جمهوری به مردم اين استان است».

در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، نزدیک به ۸۲ درصد واجدین شرایط در کردستان شرکت کردند که حدود ۷۲ درصد به حسن روحانی رأی دادند.

با توجه به رأی بالایی که حسن روحانی در مناطق اقلیت‌نشینی چون کردستان به دست آورد، انتظار می‌رفت مدیریت‌های محلی و حتی پست‌ استانداری‌ها به گزینه‌های مورد نظر و پیشنهادی فعالان اجتماعی در این مناطق داده شود، اما این اتفاق رخ نداد.

علی یونسی، مشاور ویژه روحانی در امور اقوام و اقلیت‌ها، سال گذشته در گفت‌وگویی با روزنامه «ایران» گفت: «تا الان دولت موفق نشده است وزارتخانه یا استانداری‪‌ای را در اختیار اقلیت‪‌های قومی و مذهبی قرار دهد. این به معنای این نیست که در آینده این کار را نخواهد کرد. ولی تا الان در این سطح که مد نظر شما است، موفق نشده است اما در حد معاون کل و معاون وزیر اقداماتی صورت گرفته است.»

با این حال عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان، که خود غیربومی و اهل بروجرد است، فروردین‌ماه سال جاری در گفت‌وگو با روزنامه ایران گفت: «تلاش ما بر استفاده از نیروهای بومی در این استان است، اگر به جمع انتصاب‌هایی که تا الان در سطح استان، انجام شده نگاه کنید خواهید دید که عمده افراد بومی هستند.»

وی افزود: «از چهار معاونی که استانداری دارد، سه نفر آن‌ها از اهل سنت و بومی هستند، یک نفر غیربومی است که به‌خاطر تجربه و سابقه بالای مدیریتی‌اش مورد توجه ما بوده است.»