حسن روحانی به‌خاطر برگزاری مراسم روز زن به میزبانی همسرش در کاخ سعد‌آباد با هزینه دولت، مورد انتقاد رسانه‌های اصولگرا، نمایندگان مجلس و تشکل‌های دانشجویی قرار گرفته است.

Sahebe Rohani

یازده نماینده مجلس روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت به حسن روحانی تذکر داده‌اند که چرا با وجود شعار صرفه‌جویی در مصرف و پیشنهاد انصراف از دریافت یارانه نقدی به مردم، یک میهمانی “اشرافی” در کاخ سعدآباد به عنوان روز زن گرفته می‌شود.

هشت تشکل دانشجویی هم نامه‌ای به روحانی نوشته و استدلال مشابهی را مطرح کرده‌اند: «شنیده‌ایم در مراسم جشن منسوب به همسر محترمه جنابعالی، برنامه‌هایی برگزار شده است که نه در شان ایشان و نه در شان جنابعالی بوده است. ریخت و پاش‌های تداعی کننده مراسم‌های اشرافی، در روزهایی که بلندگوهای دولتی مردم را به انصراف از یارانه تشویق می‌کنند، توهین به مردم است.»

روح‌الله حسینیان، نماینده مردم تهران در نطق میان دستور خود در دوم اردیبهشت با ابراز نگرانی از “دخالت” همسران و خانواده‌های مسئولان در امور کشور و بیت‌المال گفت: «همسر رئیس‌جمهور اگر می‌خواهد جشن بگیرد، در خانه خود جشن بگیرد که هم بزرگ و هم جادار است. در مسجد و حسینیه جشن بگیرد نه در کاخ‌های متعلق به ملت.»

خبرگزاری فارس مراسم روز زن را “جشن میلیاردی” نامید و به نقل از رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نوشت که معاون پارلمانی روحانی قول تحقیق در این زمینه را داده است.

این خبرگزاری روز یکشنبه ۳۱ فروردین در گزارشی “اختصاصی” از جشن همسر رئیس جمهور دولت یازدهم برای بزرگداشت مقام زن در تالار حافظیه کاخ سعدآباد خبر داد و آن را جشنی زنانه و اشرافی خواند که فاصله طبقاتی زنان دولتمردان و مسئولان زن دولتی را به رخ زنان جامعه می‌کشید.

Sahebe Rohani
صاحبه روحانی‌، همسر حسن روحانی

فارس نوشته بود که هیچ امکانی برای ورود افراد عادی نبود. با ورود هر میهمان، تشریفات او را تا محل تحویل لوازم شخص، لباس‌ها، تلفن همراه و دوربین عکاسی همراهی می‌کرد و جای هر فردی از پیش مشخص شده بود: «این جشن که با بی‌حجاب شدن میهمانان آن بیشتر شبیه یک دور همی زنانه شده بود از بخش‌های مختلفی غیر از دولت نیز مهمانانی از فعالان امور زنان، بازیگر، کارگردان و نویسنده زن داشت.»

در گزارش فارس از رقص لزگی شش دختر، کنسرت موسیقی زنان و برگزاری شوی لباس زنان نیز یاد شده بود.

وبسایت اصولگرای”جهان‌نیوز” در این زمینه نوشت: «آنچه پررنگ‌تر از عنوان این مراسم بود، برگزاری شوی لباس ایرانی و اسلامی و همچنین رقص دختران نوجوان در بخشی از آن بود، طوری که به دلیل شرایط نامناسب برنامه، همسر علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی به نشانه اعتراض سالن حافظیه را ترک کرد.»

«هدیه ۱۵۰۰ سکه طلا»

وبسایت “عصر امروز” به نقل از شاهدان عینی ادعا کرده که به هر یک از میهمانان این مجلس پنج سکه بهار آزادی هدیه داده شده و تعداد میهمانان حدود ۳۰۰ نفر بوده است؛ خبری که به نظر گزافه می‌رسد زیرا تنها هزینه هدایا را بالغ بر یک میلیارد و پانصد میلیون تومان می‌کند.

“رجانیوز” در توصیف مدل‌های شوی لباس نوشته است: «با وجود اینکه وضعیت پوشش مانکن‌ها هنگام ورود به ساختمان حافظیه نامناسب بود اما این پوشش در پایان مراسم و هنگام خروج از این ساختمان وضعیت زننده‌تری پیدا کرد؛ به طوری که مسئولان تشریفات نهاد ریاست جمهوری برای جلوگیری از جولان مانکن‌ها در محوطه، مجبور شدند آنان را از در ساختمان حافظیه تا محل توقف خودروهایشان، با آژانس هدایت کنند.»

رجانیوز می‌پرسد که آیا قرار است خاطرات اشرافیت دوران سازندگی در دولت یازدهم احیاء شود؟

اصولگرایان و رقیبان سیاسی روحانی انتقادهای خود را روی موضوع اقتصاد و مشکلات معیشتی استوار کرده‌اند اما بعید است هیاهوی بسیار آنها به‌خاطر ساده‌زیستی و مردم دوستی و دفاع از محرومان باشد.

هر کس کاخ سعدآباد را دیده و سری نیز  به پنت‌هاوس‌ها و خانه‌های مسکونی مجلل سرداران، بازاریان و مقاطعه‌کاران نزدیک به سپاه پاسداران زده باشد، در می‌یابد که این کاخ در برابر تجمل برخی از آن خانه‌ها، عمارت فاخری بیش نیست.

همه رسانه‌های محافظه‌کار پرسیده‌اند که چرا مراسم انحصاری بوده و در جایی برگزار شده که عموم زنان در آن امکان حضور نداشته‌اند. یک کاربر سایت “الف” در کامنتی پیرامون این سوال نوشته است: «مگر در هر مراسمی که در این مملکت برگزار می‌شود، همه مردم ایران دعوتند؟»