محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران گفت این کشور می‌تواند ارائه‌دهنده “قابل اعتماد، امن و بلند مدت” گاز طبیعی برای اروپا باشد.

محمدرضا نعمت‌زاده: ایران می‌تواند ارائه‌دهنده قابل اعتماد، امن و بلند مدت گاز طبیعی برای اروپا باشد.
محمدرضا نعمت‌زاده: ایران می‌تواند ارائه‌دهنده قابل اعتماد، امن و بلند مدت گاز طبیعی برای اروپا باشد.

محمدرضا نعمت‌زاده، در گفت‌وگویی با نشریه «هندلزبلات» آلمان که روز دوشنبه (۲۵ فروردين / ۱۴ آوريل) منتشر شده گفته است: «ما در آینده می‌خواهیم نقش مهمی را در بازار جهانی گاز ایفا کنیم.»

وی با بیان این‌که «ما نمی‌خواهیم در این زمینه با روسیه رقابت کنیم» افزوده است: «اما ما می‌دانیم که نیازهای اروپا به گاز بیش از پیش اهمیت می‌يابد و می‌خواهیم در رفع آن نقش داشته باشیم.»

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفته است: «ایران می تواند یک شریک امن، قابل اعتماد و بلندمدت برای اروپا باشد.»

به‌گفته محمدرضا نعمت‌زاده ایران ذخایر انرژی بسیار و نقشه‌هایی برای همکاری با اروپا در این زمینه دارد.

ایران در حالی پیشنهاد ارائه گاز طبیعی به اروپا را مطرح کرده است که در پی رویدادهای ماه‌های اخیر در اوکراین و اختلاف‌هایی که کشورهای اروپایی با روسیه بر سر نقش این کشور در تحولات اوکراین پیدا کردند، مسأله نیاز شدید اروپا به گاز روسیه و تأثیر آن بر تصمیم‌گیری صریح‌تر اروپا علیه روسیه را مطرح کرد و برخی کشورها حتی جایگزینی شریکی دیگر در رفع نیاز گاز طبیعی را پیش کشیدند.

در جریان رویدادهای اوکراین، روسیه از ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری برکنارشده این کشور حمایت کرد و اروپا از نیروهای مخالف وی.

چند کشور اروپايی نیز از آمريکا خواسته بودند که راهی برای صادرات زودهنگام گاز به اروپا پيدا کند. آمريکا نيز وعده داد که تا سال ۲۰۱۵ نخستين محموله گازی خود را راهی اروپا کند و ۱۰ سال بعد، همه گاز مورد نياز کشورهای اروپايی را تأمين کند. با این حال اروپا در پی راه‌های نزدیکتر برای تأمین گاز مورد نیاز خود نیز هست.

روسیه همچنین از «سلاح گاز» در تحولات اوکراین استفاده کرد و شرکت دولتی «گازپروم»، شرکت نفت و گاز این کشور، بهای هر هزار مترمکعب گاز صادراتی خود به اوکراین را از یکم آوریل از ۵ /  ۲۶۸ دلار به ۵ / ۳۸۵ دلار افزایش داد.

در دوران ریاست جمهوری ویکتور یانوکوویچ در اوکراین، روسیه تخفیف ویژه‌ای برای صادرات گاز خود به این کشور قائل شده بود.

موقعیت جغرافیایی ویژه و برخورداری از ذخایر نفت و گاز دنیا به‌شکل بالقوه این امکان را به ایران می‎دهد تا به یکی از جایگزین‎های احتمالی روسیه در بازار گاز تبدیل شود. ایران افزون بر این ‎دارای بیشترین ذخایر گازی است و امکان انتقال گاز کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه به اتحادیه اروپا را دارد.

مقام‎های مسئول در وزارت نفت ایران در یک‎سال گذشته از افزایش ظرفیت تولید گاز خبر داده‎اند. جواد اوجی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تابستان سال گذشته گفت: «تولید روزانه گاز ایران تا دو سال آینده به ۱.۲ میلیارد متر مکعب در روز خواهد رسید.»

ایران روزانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‎کند که ۳۵۰ میلیون متر مکعب آن  برای مصارف خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می‎گیرد. همچنین نزدیک به ۱۰۰میلیون متر مکعب از گاز تولیدی ایران به منظور حفظ تولید صیانتی به چاه‎های نفت تزریق می‎شود و افزون بر این بخشی از گاز تولیدی ایران نیز به پالایشگاه‎ها تزریق می‎شود.

درخواست سرمایه‌گذاری خارجی در بازار خودرو ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی خود با نشریه آلمانی همچنین سازندگان خودرو در آلمان را فراخواند تا به ایران بروند و در آن‌جا ظرفیت تولید خود را بیازمایند.

از سوی دیگر ولی‌الله سيف، رئيس کل بانک مرکزی ايران نیز در مصاحبه با بلومبرگ در واشنگتن گفته است جمهوری اسلامی در حال مذاکره با اروپا برای سرمايه‌گذاری در صنايع خودرو و فولاد است.

پس از روی کار آمدن حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهوری ایران، به دلیل فشارهای شدید اقتصادی بر اثر تحریم‌های گسترده غرب، دولت یازدهم تمام تلاش خود را کرده است که از سویی در بحران هسته‌ای با کشورهای قدرتمند به توافقی پایدار دست یابد و از سوی دیگر کشورهای جهان را به سرمایه‌گذاری در ایران تشویق کند تا کشور را از بحران اقتصادی نجات دهد.

حسن روحانی سوم بهمن‌ماه سال گذشته (۲۳ ژانويه) در مراسم گشايش چهل‌وچهارمين نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئيس نيز از کشورهای صنعتی خواست که در ايران سرمايه‌گذاری کنند.