يک مقام ارشد سازمان ملل متحد به خبرگزاری «رويترز» اطلاع داد که سازمان ملل مجبور شده به خاطر کمبود منابع مالی از سوی کشورهای اهداکننده، ميزان بسته‌های غذايی ارسالی برای سوری‌ها را بيست درصد کاهش دهد. اين اتفاق در حالی رخ می‌دهد که هر روز تعداد بيشتری از سوری‌ها بر اثر جنگ داخلی با مشکل تهيه غذا روبه‌رو می‌شوند.

9April-civil war-syria-jpg
در سال ۲۰۱۴ اسپانيا، فرانسه، عربستان سعودی، هلند، آلمان، نروژ، ايتاليا به تعهدات مالی خود در مورد سوریه تأخیر داشته‌اند

امير عبدالله، مدير اجرايی «برنامه جهانی غذا»، وابسته به سازمان ملل، در کنفرانس خبری روز دوشنبه، ۷ آوريل، اعلام کرده بود که سال گذشته اين شاخه کمک غذايی سازمان ملل توانسته بود تا به دست کم چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در داخل سوریه کمک‌های غذایی برساند که فاصله چندانی با هدف اين سازمان، يعنی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نداشت.

از سوی ديگر، آنتونيو گوترس، کمسير عالی امور پناهندگان سازمان ملل، در گفت‌و‌گو با رويترز درباره ابعاد انسانی آسيب جنگ داخلی گفته است: «در حالی‌که مدام بر شدت فاجعه انسانی درون سوريه افزوده می‌شود، کشورهای همسايه نيز به خاطر فشارهای ناشی از هجوم حدود سه ميليون آواره سوری به درون مرزهای‌شان زبان به شکايت گشوده‌اند». او می‌افزايد: «اين تراژدی را اضافه کنيد به تراژدی ديگری در داخل کشور، يعنی شش میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که وادار به ترک خانه‌هايشان شدند و آن وقت می‌بينيد که تقريباً نيمی از جمعيت سوريه اکنون آواره هستند».

کشورهای اهداکننده، در ماه ژانويه ۲۰۱۴ در دومين کنفرانس بين‌المللی تعهدات کمک‌های انسان‌دوستانه در کويت تعهد کرده بودند که به آژانس‌های امدادرسان به سوريه ۲.۳ ميليارد دلار کمک مالی اعطا کنند. از اين مبلغ تنها ۱.۱ ميليارد تا کنون پرداخت شده است که ۲۵۰ ميليون دلار آن را نيز کويت به تازگی و روز دوشنبه پرداخت کرد. در اين کنفرانس چهل کشور مختلف دنيا تعهد کردند تا کمک مالی يادشده را برای تهيه نيازهای اساسی از جمله بهداشت و غذای ۹.۳ سوری داخل کشور و ۲.۳ سوری پناهنده به کشورهای همسايه پرداخت کنند.

9April-civil war-syria
در طول جنگ داخلی سوریه ۶.۵ ميليون سوری وادار به ترک خانه‌هايشان شدند

طبق گزارش مرکز تحقيقات کنگره آمريکا، در ميان کشورهايی که تا کنون در عمل به کل تعهدات مالی خود برای سال ۲۰۱۴ تاخير داشته اند، نام‌هايی همچون اسپانيا، فرانسه، عربستان سعودی، بلژيک، قبرس، هلند، آلمان، يونان، مالزی، مکزيک، عراق، نروژ، لهستان، لوکزامبورگ، ايتاليا، هند، و غيره به چشم می‌خورند.

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که اين تاخير يعنی سبد استاندارد غذايی خانوار برای پنج نفر در ماه مارس ۲۰ درصد کاهش پيدا کرد تا به آدم‌های بيشتری غذا برسد. سبد غذايی يادشده شامل برنج، بلغور، پاستا، روغن گياهی، شکر، نمک، آرد گندم و غلات است.

همچنين، بر اساس بيانيه آژانس پناهجويان سازمان ملل، مديريت اجرايی برنامه جهانی غذا نيازمند ۱.۶ ميليارد دلار پول است تا بتواند برنامه‌های مورد نظر خويش برای پاسخ به بحران سوريه را امسال به اجرا بگذارد، در حالی‌که تا کنون تنها ۲۲ درصد از اين مبلغ تعهدشده پرداخت شده است.