شورای دائم «سازمان امنیت و همکاری اروپا» جمعه شب (۲۱ مارس / ۱ فروردین) موافقت خود را با اعزام ناظرانی به اوکراین اعلام کرد. روسیه نیز نظر موافق خود را برای استقرار چنین ناظرانی در اوکراین ابراز کرده است.
قرار است مأموریت ناظران بینالمللی در اوکراین نخست شش ماه ادامه یابد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به خبرگزاری «اینترفکس» گفت که در مورد اعزام ناظران، میان روسیه و غرب «عملاً توافق وجود دارد».
بهگزارش خبرگزاری «رویترز»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز گفته است که کشورش خواهان توسعه همکاری با اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکاست.
با وجود این، مسکو اعلام کرده که در صورت تحریمهای بیشتر علیه روسیه به دلیل پیوستن کریمه به آن کشور در برابر اتحادیه اروپا و آمریکا واکنش متقابل نشان میدهد.
تا مدتی پیش و در خلال وضعیت بیثبات اوکراین، روسیه با وجود خواست آمریکا و اتحادیه اروپا، مخالف اعزام ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا بود.
هدف از اعزام گروه ناظران آن سازمان، دربرگیرنده ۱۰۰ کارشناس برای چند منطقه اوکراین، از جمله گردآوری اطلاعات در باره وضع امنیت و حفاظت از اقلیتهای آن کشور اعلام شده است. سازمان امنیت و همکاری اروپا ۵۷ عضو دارد.
از دید بعضی ناظران سیاسی، اکنون در مسأله اختلاف سران مسکو با اوکراین و کشورهای غربی بر سر پیوستن کریمه به روسیه، نخستین نشانههای تمایل به کاهش تنش میان طرفهای اختلاف آشکار شدهاند.