وزارت دفاع هند شامگاه شنبه در بیانیه‌ای گفت تیم های جستجوی نیروی دریایی بیش از۲۵۰ هزار کیلومتر مربع را در دریای آندامان و خلیج بنگال گشته‌اند اما هیچ نشانی از هواپیما نیافته‌اند.

بوئینگ

خانواده‌‌های سرنشینان هواپیمای ایرمالزی با بالاگرفتن احتمال ربوده شدن این بوئینگ امیدوار شده‌اند که عزیزان‌شان زنده باشند. اما کارشناسان صنعت هوانوردی و فناوری پرواز عقیده دارند که هواپیمای ایرمالزی حتی در صورت اثبات ربایش ، سقوط کرده و جایی فرود نیامده است.

به گفته آنها فرود هواپیما در هیچ کجا نمی‌تواند از چشم‌ها پنهان بماند و حریم یا سرزمینی نیست که یک جت بدون رویت شدن وارد آن شود.

سخنگوی انجمن خلبانی “کوک‌پیت” تاکید کرده که از نظر تئوریک، هواپیما می‌تواند در ارتفاعی بسیار کم از دیدرس رادار دور بماند اما از نظر عملی، پرواز یک جت به ابعاد و وزن بوئینگ ۷۷۷ در ارتفاعی بس پایین، غیرممکن است.

نخست وزیر مالزی روز شنبه ۱۳ مارس در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد که عملیات تجسس در دریای جنوب چین متوقف شده و تلاش‌ها روی جستجو در دو کریدور دیگر متمرکز شده‌اند: یکی از مرز قزاقستان به شمال تایلند و دیگری از جنوب به طرف اقیانوس هند.

پلیس مالزی در این روز خانه خلبان پرواز ۳۷۰، دو کمک خلبان و سایر خدمه بوئینگ را تفتیش کرد. مقامات مالزی می‌گویند هر اقدامی را برای یافتن سرنخی از سرنوشت هواپیما انجام می‌دهند.

احتمال دست داشتن خدمه یا کادر پرواز در موضوع سقوط یا ربایش این هواپیما پس از آن بالا گرفت که مشخص شد سامانه مکان‌یاب و سیستم ارتباطی آن به عمد از کار افتاده‌اند.

خاموش کردن این دستگاه‌ها نیاز به دانش فنی بالایی دارد و تنها در کابین خلبان میسر است.