ارکستر «مهرنوازان» به رهبری فرهاد فخرالدینی در روزهای ۱۳ و ۱۵ اسفند ماه در سالن همایشهای برج میلاد برنامه اجرا میکند.
فرهاد فخرالدینی در این کنسرت قطعاتی از جواد لشکری، علی تجویدی و همایون خرم را عرضه خواهد کرد. افزون بر این در این کنسرت هشت قطعه برای اولین بار روی صحنه اجرا میشوند.
پس از چهار سال که از سکوت فرهاد فخرالدینی، موسیقیدان برجسته کشورمان و رهبر سابق ارکستر ملی میگذرد، اکنون با ارکستر «مهرنوازان» روی صحنه میرود. سالار عقیلی، ارکستر «مهرنوازان» را با صدایش همراهی میکند.
فرهاد فخرالدینی در نشست خبری این کنسرت که صبح ۴ اسفند (۲۳ فوریه) در تالار وحدت برگزار شد، درباره انحلال ارکستر ملی ایران گفت: «من بنا به نارضایتی از دولت کنارهگیری کردم. ارکستر ملی یک کشور نباید براساس ندانمکاری آدمها تعطیل میشد و کسی متوجه نبود که چه اتفاقی افتاده است.»
آقای فخرالدینی همچنین در بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجر در سال ۱۳۹۲ هم شرکت نکرد. او در نشست خبری تالار وحدت در اینباره گفت: «من در جشنواره امسال نبودم زیرا هنوز خواستههای من و همکارانم تحقق پیدا نکرده است. آرزوی روزی را دارم که هنرمندان با عشق کارشان را ادامه دهند. حرفها خیلی قشنگ هستند اما هنوز از عمل فاصله دارند من منتظر عمل هستم.»
با درود
من خودم جزو نوازنندگان ارکستر سمفونیک و ملی بودم ( فعلاً که خبری البته از هیچکدام نیست )
باید بگم ؛ همیشه میگن ؛ گهی زین به پشت و گهی پشت به زین !
ارکستر ملی در زمان آقای خاتمی برای پز ، تلطیف روابط ، شیرین کردن جو متشنج آن زمان سیاست ایران در بین کشورهای خارجی برپا شد و رسماً اسمش ارکستر ریاست جمهوری بود !!!
هرجایی که آقای خاتمی سفر داشت ؛ ما هم بودیم و مجلس رو گرم میکردیم !
خاطرات زیادی از اون سفرها دارم و خیلی از بچه ها یا در بین ما نیستند یا جلای وطن کردند !
آقای فخرالدینی در اون زمان ، به عنوان رهبر ارکستر ملی ( حالا تخصص و شیوه رهبری ایشون بماند … ؛ خاطرات خنده دار از اون زمان در بین ما هنوز هم گفته میشه … مثلاً گروه کنترباس ها … ! ) به علت نزدیکی ایشون به سیاست و ریاست جمهوری بود !
تمام اون اجراها در شهرستانها ؛ با آقای شجریان ، با افراد دیگه ، سفرها ؛ همه همه بخاطر حمایت دفتر ریاست جمهوری بود !
هنری که به سیاست متصل باشه ، باید قبول کنیم با تغییر سیاست ؛ دگرگون میشه !
بسیار طبیعی هست که بعد از دوران خاتمی ، در زمان ریاست جمهور بعدی ( اسمش رو نبر ! ) ایشون هم باید از کرسی کنار گذاشته میشدند و نوبت رو به دیگر ” دوستان ” برای ماهی گیری واگذیر می کردند !
دوستانی مثل شهداد روحانی یا چکناواریان یا مهره های جوان و دم دستی مثل بردیا کیارس … ( البته در مورد بردیا کیارس ؛ جدای پشتیبانی سفت و سخت آقای علیزاده از وی ؛ جریانات سفر کویت اتفاق بدی بود که مقصر خود کیارس بود و الا میتونست کماکان با حمایت علیزاده ، در مقام رهبری اکستر ملی بروی صحنه بمونه و اکستر بعد از اون ماجراها به فنا محکوم نکنه … ولی شد و ارکستر ملی از پایه و بنیان تعطیل شد … )
حالا ، با باز شدن فضای فرهنگی و شروع دوران آقای روحانی ، طبعاً دوباره نوبت به آقای فخرالدینی رسیده !
ایشون باید آگاه باشه ( که مطمئناً با این سن و سال و تجربه ، آگاه هست ! ) که هنر موسیقی رو به سیاست که امروز سفید و سبز و پس فردا بنفش هست ؛ آغشته نکنه !
اگر هم خواست و انجام داد ؛ پس دیگه جای شکوه و شکایت از قبلی نیست …
گهی زین به پشت و گهی پشت به زین !
امیر اسلامی / 24 February 2014