علی‌اصغر اسدی، ديپلمات ايرانی، امروز جمعه ۲۸ دی‌ماه (۱۸ ژانويه) در “حده”، محله ديپلماتيک صنعا، پايتخت يمن هدف تيراندازی افراد ناشناس قرار گرفت و کشته شد.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، يک منبع پليس يمن گفت: “افراد ناشناس که پشت وانت‌باری سوار بودند به سوی ديپلمات ايرانی که صبح امروز از محل سفارت ايران خارج می‌شد سه بار شليک کردند.”

يک منبع پزشکی نيز گفته است اين ديپلمات از ناحيه شانه مورد هدف قرار گرفت و حال جسمانی وی به هنگام انتقال به بيمارستان آلمانی ـ يمنی صنعا وخيم بود.

رئيس پليس محله “حده” نام اين ديپلمات ايرانی را علی‌اصغر اسدی عنوان کرد و گفت وی مسئول بخش مالی سفارت ايران است.

جمهوری اسلامی ايران متهم است به شورشيان “زيديه” از فرقه‌های شيعيان در يمن کمک می‌کند و همين سبب حمله‌های سنی‌های بنيادگرا در يمن می‌شود

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز خبر “کشته شدن” دیپلمات ایرانی در صنعا را تأیید و این رویداد را محکوم کرد.

نوراحمد نيکبخت، ديپلمات ايرانی ديگر نيز در ماه ژوئيه در صنعا ربوده شد و هنوز آزاد نشده است. منابع قبيله‌ای در يمن گفته‌اند ربايندگان نيکبخت از شبکه القاعده بوده‌اند.

ربودن ديپلمات ايرانی در يمن که نخستين اقدام از اين نوع در مورد ايرانی‌ها بود و حمله امروز به يک ديپلمات ديگر ايرانی، در چارچوب تنش‌های فرقه‌ای قابل ارزيابی است که در آن جمهوری اسلامی ايران متهم است به شورشيان “زيديه” از فرقه‌های شيعيان در يمن کمک می‌کند و همين سبب حمله‌های سنی‌های بنيادگرا در يمن می‌شود. سنی‌ها در يمن اکثريت جامعه را تشکيل می‌دهند.

حمله‌ و ربودن‌ خارجی‌های مقيم يمن در اين کشور که در آن القاعده بسيار فعال است، افزايش  يافته است.

در ۱۵ دسامبر نيز کنسول ژاپن توسط افراد ناشناس با ضربات چاقو زخمی شد.

در ۲۶ نوامبر دو شهروند بلاروس به‌هنگام خروج از هتل محل اقامتشان در صنعا مورد حمله افراد ناشناس سوار بر موتورسيکلت قرار گرفتند که يکی از آن‌ها کشته و ديگری زخمی شد. اين دو شهروند بلاروس مشاور نظامی بودند.

حمله با وسايل نقليه از جمله روش‌های متداول القاعده در اقدامات تروريستی‌شان است.

ششم اکتبر گذشته نيز يک محافظ سفارت آلمان در صنعا هنگامی که تلاش می‌کرد از دست ربايندگان بگريزد، کشته شد.