فرزانه طاهری، مترجم و مدير بنياد هوشنگ گلشيری، سخنان حسن روحانی، رئيس‌جمهور ايران را در ديدار با هنرمندان “تجويزی” خواند و گفت: “نگاه تجويزی به هنر و ادبيات سال‌ها به ما ضربه زده است.”

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، فرزانه طاهری گفت: “ياد گرفته‌ام تا نتايج عملی حرف‌ها را نبينم، نظر ندهم. به نظرم آن صحبت‌ها کلی و در بعضی جاها تجويزی بود و اين تجويزی بودن چيزی است که ما سال‌هاست از آن ضربه می‌خوريم. من نگاه تجويزی به هنر و ادبيات را قبول ندارم.”

وی درباره توصيه حسن روحانی برای توليد آثار اميدبخش و متوقف کردن توليد آثار یأس‌آور، گفت: “شما با اعمال‌تان مردم را اميدوار کنيد و اميد مردم را محقق کنيد، اما اين‌که هنرمند دلش می‌خواهد چه بنويسد، موضوعی ديگر است.”

فرزانه طاهری: ياد گرفته‌ام اگر کم‌تر اميدوار باشم، کم‌تر آسيب می‌بينم

حسن روحانی در ديدار با هنرمندان گفته بود: “دولت تداوم امید را در میان مردم می‌خواهد. از شما می‌خواهم آثار امیدبخش و نشاط‌آفرین تولید کنید، آثار یأس‌آور کافی است.”

فرزانه طاهری در اين‌باره افزود: “اين تجويزها بی‌معنی است. در کشورهايی که از نظر رفاه، سطح سواد و شاخص‌های ديگر وضعيتی بسيار بهتر از ما دارند، آثاری درباره وضعيت بشر خلق می‌شود.”

وی افزود: “هنرمند بايد جامعه را به خواستن چيزهای بالاتر بکشاند؛ همان‌طور که قوانين بايد جلوتر از جامعه باشند، هنرمند هم بايد جلوتر باشد و جامعه را به دنبال خود بکشاند. هنرمند قرار نيست خوراکی را که مردم می‌خواهند، به آن‌ها بدهد.”

مدير بنياد هوشنگ گلشيری در مورد عملکرد مسئولان دولت يازدهم در عرصه فرهنگی گفت: “در مورد شرايط بيرون من ياد گرفته‌ام اگر کم‌تر اميدوار باشم، کم‌تر آسيب می‌بينم. اميدوار می‌شويم‌، اما هيجان‌زده نمی‌شويم.”