حسين سبحانینيا، عضو هیئت رئيسه مجلس ايران گفت که برای سفر جک استراو و هیئت پارلمانی بريتانيا به ايران شروطی تعيين شده است.
بهگزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، سبحانینيا با بيان اينکه طبق برنامه از پيش تعيين شده جک استراو و هیئت پارلمانی به ايران سفر میکنند، گفت: “به اين هيئت تأکيد شده که بايد در چارچوب برنامهای که ايران تعيين کرده سفر خود را انجام دهند و طبيعتا برنامه خارج از آن و هرگونه ارتباطاتی مغاير با اين توافق است.”
عضو هیئت رئيسه مجلس ايران به سفر اخير هيئت پارلمانی اروپا اشاره کرد و آن را تجربه خوبی ندانست.
حسين سبحانینيا از سفر اخير هيئت پارلمانی اروپا به ايران و ديدار اين هيئت با نسرين ستوده و جعفر پناهی بهعنوان تجربهای منفی ياد کرد
وی افزود: “با توجه به اين تجربه بنا شد که از اين به بعد هیئتهای پارلمانی که به ايران سفر میکنند در چارچوب برنامه تعيين شده حرکت کرده و خارج از آن برنامهای نداشته باشند.”
هيئت پارلمانی اتحاديه اروپا در سفر خود با نسرين ستوده و جعفر پناهی، برندگان جايزه حقوق بشری ساخاروف ديدار کردند و همين ديدار با جنجالهايی در ايران روبهرو شد.
اين در حالی است که اعضای هيئت پارلمانی اروپا گفته بودند ديدار آنها از ايران با توافق مقامهای ايرانی بدون هيچ پيششرطی بوده است.
محمدجواد لاریجانی، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضائيه امروز ۱۶ دیماه اين سخن را رد کرد و گفت: “آنها برای پوشاندن اقدام ناروای خودشان چنین حرفی را زدهاند.”
وی با بيان اينکه “آنها باید پاسخگوی این کار غیرمعقول، غیرمتداول و غیرمؤدبانهشان نسبت به جمهوری اسلامی باشند”، تأکيد کرد: “قاطعانه میگویم در جمهوری اسلامی هیچ نهادی چه در مجلس، وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه با درخواستی روبهرو نبوده که بخواهد بررسی کنند و هیچ نهادی اجازه ملاقات با ستوده و پناهی را به هیئت پارلمانی اروپا نداده بود.”
قرار است هیئت پارلمانی بریتانیا از دوشنبه ۱۶ تا جمعه ۲۰ دیماه (شش تا ۱۰ ژانویه ۲۰۱۴) از تهران دیدن کند.
محمدجواد لاریجانی: هیچ نهادی اجازه ملاقات با ستوده و پناهی را به هیئت پارلمانی اروپا نداده بود
جک استراو رياست این هیئت چهار نفره را که مرکب از نمایندگان احزاب مختلف پارلمان بریتانیاست، برعهده خواهد داشت. این سفر به دعوت گروه دوستی ایران و بریتانیا در مجلس ايران انجام میگيرد.
پيش از اين، مرتضی بانک، مشاور رئیسجمهور جدید ایران، حسن روحانی از احتمال حضور جک استراو در مراسم تحلیف روحانی خبر داده بود اما چنين سفری صورت نگرفت.
این هيئت در حالی به تهران سفر میکند که روابط ایران و بریتانیا در سالهای اخیر بهویژه پس از حمله دو سال پیش به سفارت بریتانیا در تهران به تیرگی گرایید و این کشور ضمن بستن سفارت خود در ایران دیپلماتهای ایرانی را نیز از بریتانیا اخراج کرد.
با روی کار آمدن حسن روحانی بهعنوان رئيسجمهور جديد ايران، در پی دیداری که در ماه سپتامبر ميان محمدجواد ظریف و ویلیام هیگ، وزیران امور خارجه ایران و بریتانیا در نیویورک انجام شد دو طرف تصمیم گرفتند روابط دو کشور را بهبود بخشند.
سپس وزارتخانههای امور خارجه ایران و بریتانیا توافق کردند که از روز ۱۶ مهرماه سال جاری در سطح “کاردار غیرمقیم” با یکدیگر روابط داشته باشند.
در اين زمينه:
هدف سفر هیأت پارلمانی بریتانیا به تهران – حسین علیزاده