گاز بخش عمده جایگاههای “سیانجی”، پتروشیمیها، صنایع فولاد، سیمان و نیروگاهها در ایران به دلیل افزایش شدید مصرف، قطع شده است. خبرگزاری مهر با اعلام این موضوع مینویسد، موج جدید سرما مصرف گاز مشترکان خانگی را به بیش از ۴۸۲میلیون متر مکعب رسانده است.
خبر قطع گاز یا افت فشار آن در ایران در حالی اعلام میشود که ظرفیت تولید و پالایش گاز طبیعی در پالایشگاههای این کشور به نسبت زمستان سال گذشته، روزانه بیش از 25 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
مقامات شرکت ملی گاز ایران قبلا در ۲۱ آذر ماه هشدار داده بودند که در صورت عدم کاهش مصرف، خطر افت فشار و قطع گاز وجود دارد. این شرکت از مشترکان خواسته بود که به دلیل ثابت بودن ظرفیت تولید، در مصرف گاز صرفهجویی کنند.
مجید بوجارزاده، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران پیش از این گفته بود که رکورد مصرف گاز کشور در روز ۲۲ آذر ۱۳۹۲با میزان ۴۳۲ میلیون مترمکعب گاز در روز شکسته شده است.
آنگونه که بوجارزاده اعلام کرده، دریک سال گذشته از یک میلیون و ۵۰۰هزار مشترک به جمع مشترکین گاز طبیعی در کشور افزوده شده و مصرف گاز بر همین اساس حدود 60 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
مقامات شرکت گاز میگویند که بیش از ۲۰ میلیون نفر در سراسر ایران از شبکه گاز طبیعی استفاده می کنند.
جواد اوجی، مدیرعامل وقت شرکت ملی گاز ایران دردیبهشت ۹۱ اعلام کرده بود که متوسط مصرف گاز در ایران ۴ برابر متوسط جهانی است و هر ایرانی ۱۰ برابر یک اروپایی گاز مصرف میکند.
تعطیلی ۷۰ درصد جایگاههای سوخت
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنفی “سیانجی” ایران، بیش از نیمی از ۷۰ جایگاه این سوخت در سطح تهران به دلیل کمبود و قطع گاز تعطیل شدهاند. اردشیر دادرس افزوده که این کمبود موجب افزایش مصرف بنزین خواهد شد.
این در حالی است که “سیانجی” یا سوخت طبیعی فشرده، جایگزین سالم و پاکی برای بنزین و سوخت دیزل یا مازوت محسوب میشود و آلایندگی آنها را ندارد.
بنزینهای تولید ایران، از نظر کارشناسان استاندارد نیستند. معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران به تازگی خواستار آن شده که برای کاستن از آلودگیهای موجود، واردات بنزین استاندارد از سر گرفته شوند.