دادگاهی در استانبول ترکيه شش روزنامه‌نگار را به اتهام عضويت در يک حزب کوچک مارکسيستی که غيرقانونی است و حکومت اين کشور آن را تروريست می‌داند، به حبس ابد محکوم کرد.

گروهی از طرفداران آزادی مطبوعات در استانبول احکام دادگاه را محکوم کردند

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، فوسون اردوغان، بنيانگذار راديو آلترناتيوی “آزاد”، که مليت ترک و هلندی دارد به اتهام اين‌که يکی از مسئولان حزب کمونيست مارکسيست ـ لنينيست (MLKP) است به حبس ابد محکوم شد.

اين زن فعال در سال ۲۰۰۶ دستگير شد و از آن زمان در بازداشت موقت به‌سر می‌برد.

ضيا اولوسُی، بايرام نماز، عارف جلبی، ابراهيم چيچک و سدات سن‌اوغلو پنج نفر ديگری هستند که به همين جرم به حبس ابد محکوم شده‌اند.

کميته حمايت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در گزارشی که سال گذشته منتشر کرد ترکيه را پس از چين و ايران بزرگ‌ترين زندان روزنامه‌نگاران ناميده بود

فدراسيون اروپايی روزنامه‌نگاران (FEJ) در بيانيه‌ای محکوميت اين افراد را به حبس‌های طولانی مدت به‌شدت محکوم کرد.

موگنز بليشر بيرگارد، روزنامه‌نگار دانمارکی و رئيس فدراسيون اروپايی روزنامه‌نگاران در اين‌باره گفت: “این حکم ننگ سیستم قضایی ترکیه و نمونه‌ای از قدرت مطلق اعمال شده توسط دولت است. این حکم بار ديگر نشان می‌دهد که رژیم (ترکیه) تحمل هیچ انتقادی را ندارد.”

رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير اسلامگرای ترکيه به‌طور منظم به نقض آزادی رسانه‌ها متهم شده است.

کميته حمايت از روزنامه‌نگاران (CPJ) در گزارشی که سال گذشته منتشر کرد ترکيه را پس از چين و ايران بزرگ‌ترين زندان روزنامه‌نگاران ناميده بود.

برخی از اين روزنامه‌نگاران در دادگاه‌ها به اتهام کمک و معاونت در اعمال تروريستی و نزديکی به حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) محکوم شده‌اند.

امروز سه‌شنبه ۱۴ آبان‌ماه (پنجم نوامبر) گروهی از طرفداران آزادی مطبوعات در استانبول احکام دادگاه را محکوم کردند و خواهان ارائه طرحی برای آزادی روزنامه‌نگاران شدند.

به‌گفته اِرجان ايپکچی، از مسئولان سنديکای روزنامه‌نگاران ترکيه، دست‌کم ۸۵ روزنامه‌نگار در ماه‌های اخير شغل خود را از دست داده‌اند.

وی اين روزنامه‌نگاران را قربانی سرکوب‌های دولتی در ماه ژوئن گذشته دانست.