داريوش پيرنياکان، نوازنده تار و سه‌تار، استاد دانشگاه و پژوهشگر موسیقی، از سمت دبيری و سخنگويی خانه موسيقی استعفا داد.

داريوش پيرنياکان در جشن خانه موسیقی گفته بود: نیمی از هنرمندان موسیقی زنان هستند اما اجازه خواندن ندارند.

سايت خانه موسيقی نوشت داريوش پيرنياکان “خستگی” را يکی از دلايل استعفای خود عنوان کرده و گفته است: “چند سالی دبير و سخنگوی اين نهاد بودم اما به دلايلی از جمله برای استراحت کناره‌گيری کردم.”

استعفای داريوش پيرنياکان در حالی صورت گرفته است که سخنان چندی پيش وی در جشن خانه موسيقی مخالفت‌هايی را در ميان طرفداران حکومت ايران برانگيخت.

هیئت مدیره خانه موسيقی اعلام کرد سخنرانی داریوش پیرنیاکان در جشن خانه موسيقی بيان نظرات شخصی وی بوده است

در چهاردهمین جشن خانه موسیقی ایران، پیرنیاکان در حضور علی مرادخانی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آزادی صدای زن را نخستین خواسته جامعه موسیقی ایران خواند و گفت: “فقها باید پاسخگو باشند که چرا می‌گویند موسیقی حرام است؟”

پیرنیاکان گفت: “از خواسته‌های مهم خانه موسیقی پخش شدن صدای زنان است. نیمی از هنرمندان موسیقی زنان هستند اما اجازه خواندن ندارند. فکر می‌کنم همه اهالی موسیقی درباره این خواسته‌ها یک صدا هستند. اصلاح شیوه ممیزی در حوزه موسیقی، صدور مجوز‌ها، سالن اجرای کنسرت، نمایش سازها در تلویزیون همه و همه خواسته اهالی موسیقی هستند.”

ابوالقاسم علی‌دوست، رئيس انجمن فقه و حقوق حوزه علميه قم در واکنش به اظهارات داريوش پيرنياکان، گفت: “از نظر عقلی و عقلايی صحيح نيست، اشخاصی که هيچ تخصصی در مسئله‌ای ندارند در رابطه با آن موضوع اظهارنظر کنند.”

علی‌دوست با بيان اين‌که “اين‌ گونه مسائل ناهنجار است و در ساحت دين نيز بسيار رخ می‌دهد” افزود: “قطعا شنيدن صدای زن به‌عنوان خواننده، برای نامحرمان جايز نيست.”

روز يکشنبه گذشته هیئت مدیره خانه موسيقی اعلام کرد سخنرانی داریوش پیرنیاکان بيان نظرات شخصی وی بوده و مضمون اين سخنان قبلا به اطلاع هیچ یک از اعضاء هيئت مديره خانه موسيقی نرسيده بود.

به‌گفته هیئت مدیره خانه موسيقی، ديدگاه رسمی اين نهاد طی بیانیه ارائه شده در مراسم جشن اعلام گرديده است.