چهارشنبه ۲۵ آوریل/ ۵ اردیبهشت رئیس جمهور فرانسه در کنگره آمریکا سخنرانی کرد. بخش عمدهای از سخنان مکرون به نکوهش ناسیونالیسم و حمایتگری اقتصادی اختصاص داشت. رئیس جمهور فرانسه که برای گفتوگو درباره مکملهای برجام به واشنگتن سفر کرده، در سخنرانیاش در کنگره آمریکا یک بار دیگر بر ضرورت حصول یک توافق همهجانبهتر با ایران که فعالیتهای موشکی سپاه را در بربگیرد و مانع از گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه شود تأکید کرد. مکرون گفت: «آنچه من میخواهم انجام دهم و آنچه با رئیسجمهور شما تصمیم گرفتیم، این است که میتوانیم روی یک توافق جامعتر کار کنیم که تمام این نگرانیها را پاسخ دهد. این توافق جامعتر میتواند بر اساس چهار ستون شکل بگیرد. محور اصلی آن توافق موجود است. دوره پس از ۲۰۲۵، برای این که اطمینان یابیم که ایران هیچ فعالیت هستهای نداشته باشد. مهار نفوذ نظامی رژیم ایران در آن منطقه و نظارت بر فعالیت بالستیک.» ۲۵ آوریل ۱۹۶۰ ژنرال دوگل در چنین روزی مقابل قانونگذاران آمریکایی سخنانی ایراد کرده بود.
25 April 2018
یعنی اینکہ تا۔ ان وقت اینھا ھستند؟
احمد / 25 April 2018
روحانی ترامپ را “برجسازی” خواند که سررشتهای در سیاست نداشته و حق تصمیمگیری “با فلان رهبر کشور اروپایی” درباره قراردادی ۷ جانبه را ندارد!!
مثل اینکه خودش دکتری علوم سیاسی دارد؟!
Nasim / 26 April 2018
اوباما ماکرون! با ماچ وبوسه و در آغوش گرفتن ریس جمهور آمریکا سعی در حفظ برجام کاملا محرمانه (حداقل از جانب مردم ایران ) و حکومت مورد تنفر اکثریت ایرانیان است تا بتواند قراردادهای ترکمانچای خرید هواپیما با دادن اعتبار سود بالا و شرکت توتال و پژو و رنو… وپست ومقام خود را حفظ کند!
farid / 26 April 2018
بخش عمدهای از سخنان مکرون به نکوهش ناسیونالیسم و حمایتگری اقتصادی اختصاص داشت. ( !)
در همین جمله ، خیلی موجز و همه فهم، ماهیت نوچه بودن امانئل ماکرونبرای امپرالیسم شرکتهای چند ملیتی نشان داد! این جوان سیاستمدار نشان داد چقدر سرسپرده سرمایه سالاری و گلوبالیست های جهان خراب کن هستند.
البته اینها شعارها برای مردم به صطلاح جهان سمویم است، وگرنه کی ندادند فرانسه آخر نالسونالیزم و ملی گرایی و حمایتگری بوده است که باعث شده در کشورشان زبان فرانسه از 15% با 95% برسد در عرض 150 سال! و اتفاقا امریکا همین طور. شاید می خواسته متلک بزند به ترامپ، چون ترامپ از همین ابزارها استفاده میکند و ومن نمیدانم چقدر واقعا ملی گرا ست و یا ادایش در میاورد؟!
در واقع همه اینها ناسونالیست حمایتگر هستند، اما حکایت مرگ خوبست برای همسایه.
مگر ممکن است مردم یک شکوری به کسی رای بدهند که ناسیونتالیست و حمایتگر نباشد ؟ در این صورت در عقل آنها شک کرد و یا کلا انتخبات کشکی و قلابی است.
محال ممکن است مردم یک کشور علیه منافع خودشان رای بدهند . اگر واقعا ماکرون چنین حرفی در زمان انتخابات زده بود، من بعید میدانم فرانسویها بهش رای میدادند!
رهبر و رئیس کشور اگر ملی گرا نباشد، دیر یا زود آن کشور به فنا خواهد داد! نمونه اش در منطقه خاورمیانه موجود است!
البته برخی دیکتاتورها از ملی گرایی سواستفاده میکنند اما در حقیقت ملی گرا نیستند، مانند پان عربسم بعثیها . ملی گرایی با پان گرایی و نژادپرستی فرق دارد.
ملیت/ناسونالیته، یعنی همه شهروندان یک شکور از حققو بشری یکسانبرخودارند و در منافع مشترک عمومی کشور سهیم هستند.
زهی خیال / 26 April 2018