در پایان سومین روز از گفتوگوهای وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه در ژنو، آنها بر سر چگونگی برخورد با بحران سلاحهای شیمیایی سوریه به توافق رسیدند.
برابر طرحی که امروز شنبه ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۳ (۲۳شهریور ۱۳۹۲) در نشست خبری جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در ژنو سوئیس مطرح شد، دولت سوریه باید در ظرف یک هفته، فهرست کاملی از سلاحهای شیمیایی خود ارائه دهد و پس از آن نیز اجازه ورد بازرسان و دسترسیشان را در داخل خاک سوریه فراهم آورد.
برابر طرح شش مادهای امروز، بازرسان باید تا ماه نوامبر ( تقریباً دو ماه دیگر) به سوریه بروند و نابودی این سلاحها هم تا نیمههای سال ۲۰۱۴ طول خواهد کشید.
اگر را در تاریخ جایی نیست . حتا اگر صد درصد در منطق و خرد جا بیفتد . چون تاریخ را عوض نخواهد کرد . اما در سیاست اگر راه گشای عملکرد ها است که نهایتا تاریخ را میسازند
اگر های تاریخی :
١) اگر اسد همان روز های اول به جای کشتار مردم راه برون رفت را می گزید (مثل رضا شاه ، شاه و بن علی ) و یا حزب بعث سوسیالیستی سوریه مورد حمایت کامل پوتین و روسیه به جای او تحفه دیگر ی را از داخل ان حزب بی لیا قت های کله خشک آدمکش می گذاشت ، الان سوریه در چه وضعی بود ؟
٢) اگر روسیه و ج ا به جای حمایت بدون قید و شرط از اسد و تشویق او به کشتار بیشتر و سر کوب قا طع تر با مخالفین به مذاکره مینشستند و به برگزاری یک انتخابات بدون اسد تن میدادند الان سوریه در چه وضعی بود ؟
٣) اگر روسیه راه هر قطع نامه ای را علیه اسد سد نمیکرد و او را تشویق نمیکرد تا به هرکاری برای بقای خودش و در اصل روسیه دست بزند الان سوریه در چه وضعی بود ؟
٤) اگر اوباما همان روز اول با چند موشک نقاط استراتژیک نظامی رژیم اسد را میزد توهم اینکه اسد ها میتوانند بمانند و جنایت کنند در پناه سروری طلبی پوتین و تردید های غرب و امریکا به خصوص ، آیا اکنون وجود داشت ؟
٥) اگر در برابر اسد قآ طعیت همگانی وجود دا شت آیا ج ا راه ناهموار و ناروشن سرسختی را در پیش میگرفت و دوباره به بازی شانگهای و
بازی ٥ + ١ دلخوش میشد ؟ دنبال همگرایی با عربستان میرفت ؟
اگرهای تاریخی فوق میتوانست در زمان خودش اگر سیاسی باشد مثل اگر های سیاسی زیر :
– اگر روسیه از دولت های یاغی و ماجراجویی کشورهای درد سر ساز که خلاف مقررات بین المللی رفتار میکنند حمایت به عمل نیاورد آیا جهان امن تر نمی شود و کشورها به سوی رهیافت های سیاسی در بحران های جدید با نسل جوان و راه کار صلح بین خودشان روی نخواهند آورد ؟
– اگر روسیه این قدر وقت و بی وقت از حق اتمی بودن ج ا حمایت نکند و از وعده دادن موشک هایی که هرگز تحویل نمی شوند و نیروگاه هایی که هرگز به بهره برداری نمیرسند پرهیز کند آنوقت سران ج ا دنبال یک راه حل واقع بینانه با غرب پیش میروند و از اشتباهات محاسباتی خطرناک مثل صدام و اسد و قذافی می پرهیزند
امروز اسد ١٦ ماه وقت گرفت تا ١٠٠ هزار دیگر بکشد ولی شیمیایی نکند . او که تا کنون انکار میکرد شیمیایی دارد حالا عهدنامه امضا میکند و قول های نا بود کردن منابع میدهد
آیا حتا اگر روحانی بخواهد هم ممکن است حالا برود دنبال مذاکره و سازش با امریکا ؟
تمام نقشه های اصلاح طلبان ، بخشی از سبزها و ملی مذهبی ها برای شکستن طلسم ضد آمریکایی در ج ا و رویکرد تنش زدایی دود شد و به هوا رفت
حالا در بر همان پاشنه خواهد چرخید با کمی تغییر ظاهری لفظی . شاید از اول هم قرار بر همین بوده .
داشتن روحیه یاغی گری و ماجراجویی در خا ور میانه بیش از آنکه یک پدیده رفتاری باشد یک توهم خطرناک است .
کسانی که به این توهم دامن میزنند و در تنور ان میدمند حامیان صلح و دموکراسی نیستند
کسانی که به انواع شبهه ها دامن میزنند تا اسد را نجات دهند از اسد جنایت کارتر هستند
اسد مسول است . باید برود حتا اگر یک نفر را بیگناه کشته باشد
شما مارکسیست های روسی به جای حمله به مصدق و اردوغان و با زرگان بهتر است فکری برای پاک کردن این لکه ننگ تاریخی از دامن خود کنید
این کت و شلوار آزادی خواهی و حمایت از قوانین بین ا لملل هم برای پوتین خیلی گل و گشاد است . ناسیونالیسم روسی و نئو تزاریسم بیشتر به ان میخورد
انها که از وضعیت عراق و لیبی و تونس مینالند باید بدانند که چه کسانی این وضعیت را در عراق و لیبی و تونس ایجاد میکنند . تازه وضع آ نها از سوریه خیلی بهتر است علیرغم دخالت دیکتاتوری های فاسد منطقه و شبه نظامیان تکفیری و القاعده و بازماندگان نظامهای پیشین و مارکسیست های ورشکسته .
kalantarhaye jadid / 15 September 2013
واقعآ جای تاسف دارد در جهانی که زندگی می کنیم هنوز بربریت حاکم است و همین آمریکا که ادعای دموکراسی خواهی و عدالت طلبی دارد خود بدترین نوع عملکرد را در جهان داشته و دارد .
شما ببینید این وضع اسف باری که الان در سوریه شاهد هستیم آیا نتیجه بی مسئولیتی غرب به خصوص آمریکا نیست ؟
اوباما از یکسال قبل خط قرمز تعیین میکند و همین دولت بی مسئولیت آمریکا به اسد جنایتکار چراغ سبز نشان میدهد که هر چه میخواهی مردم خودت را بکش ولی لطفآ با سلاح شیمیائی نکش مبادا ژست دموکراسی خواهی ما در جهان خدشه دار شود .
به نظر مسخره نیست که جهانیان در مقابل کشتار وسیع مردم سوریه سکوت اختیار کرده و فقط سلاح شیمیائی را بهانه ای برای دموکراسی خواهی خود قرار داده اند ؟
مگر کل تلفات استفاده از سلاح های شیمیائی به نسبت 110000 هزار کشته تا الان چند نفر بوده است ؟
اینجاست که پی می بریم که بهانه قرار دادن و ایجاد خط قرمز در واقع نوعی سرپوش گذاشتن برای جنایات و کشتارهائی با ابعاد بسیار وسیعتر میباشد و در واقع مجوزیست برای قتل عام بیشتر .
در این میان بنده به عنوان یک شهروند ایرانی شرمسارم که پول و امکانات مملکتم در اختیار جانیان و آدمکشان سوریه قرار گرفته و در واقع حکومت ایران در این جنایات سهیم میباشد که البته عوارض بد آنرا در آینده خواهد دید .
این جهان کم کم دارد تبدیل به یک جنگل وحش تبدیل میگردد .
بهنام / 15 September 2013
ظریف: اوباما هیچ نامهای برای روحانی ارسال نکرده
روزنو: وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا گفت: اوباما هیچ نامهای برای روحانی ارسال نکرده است.!
پیش تر رئیسجمهور آمریکا گفته بود که با حسن روحانی، نامههایی رد و بدل کرده است.!!
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه المیادین در واکنش به اظهارات اوباما درباره نامه نگاری وی با رئیس جمهور اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا هیچ نامه ای برای روحانی ارسال نکرده است.
ظریف در پاسخ به پرسشی در خصوص رابطه با آمریکا تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران اعتمادی به آمریکا ندارد.!
omid / 16 September 2013