علی جنتی، سیاستمدار و دیپلمات ایرانی و فرزند احمد جنتی در گفت وگو با روزنامه بهار، چاپ تهران اعلام کرد که از سوی حسن روحانی، رییس جمهور منتخب به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کابیته دولت یازدهم برگزیده شده است. او در این باره گفت: “بر اساس پیشنهادی که به من دادهاند این انتخاب قطعی است. از من برای این وزارتخانه برنامه خواستهاند و هماکنون هم مشغول نوشتن برنامه هستم. فکر میکنم این موضوع از طرف رییسجمهوری منتخب قطعی باشد.”
علی جنتی در سال ۱۳۲۸ متولد شده و از همدورهایهای مصطفی پورمحمدی در مدرسه حقانی در شهر قم است. وی که در سالهای پیش از انقلاب از یاران و نزدیکان محمد منتظری بود، در سال ۵۹ به عنوان رئیس صدا و سیمای استان خوزستان منصوب شد و تا سال ۶۳ که استانداری این استان را به عهده گرفت، در این سمت فعالیت کرد. او سپس، مدتی استانداری خراسان و ریاست دفتر هاشمی رفسنجانی را به عهده داشت و در دولت اصلاحات هم سفیر ایران در شیخنشین کویت بود. آقای جنتی از پیشینهای فرهنگی برخوردار نیست و تنها تجربه مدیریت فرهنگیاش حضور در معاونت بینالمللی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
نام علی جنتی در میان افراد پیشنهاد شده از سوی کمیته فرهنگی مشاوران حسن روحانی نبود و با توجه به عدم برخورداری او از پیشینه فرهنگی، انتخاباش برای تصدی وزارت ارشاد از برخی لحاظ غیر منتظره است.
علی جنتی پیرامون چگونگی گزینش وزیران در کابیته دولت یازدهم گفت: “از همان آغاز انتخاب دکتر روحانی کمیتههایی تشکیل شد تا درباره وضع موجود، مشکلات، چالشها را بررسی و راهبردهای جدید و برنامههای پیش روی را برای هر وزارتخانه پیشنهاد کند. همچنین آنها افراد مناسب برای هر وزارت را پیشنهاد کردهاند. در وزارت ارشاد نیز مانند دیگر وزارتخانهها در نهایت نیز ایشان فردی را که از نظرشان مناسب بود انتخاب کردند.”
جنتی در حالی از تصدی خود بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم سخن میگوید، که سید محمد خاتمی پیش از این از احمد مسجد جامعی به عنوان “فرد مورد قبول در این حوزه” یاد کرده بود.
کمیته فرهنگی مشاوران حسن روحانی، پنج گزینه را برای انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم معرفی کرده بودند: علی مطهری، نماینده مجلس؛ حسامالدین آشنا، مشاور رسانهای ستاد تبلیغات حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری؛ رضا صالحی، معاون فرهنگی مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ محمدجواد حقشناس، مدیرمسئول روزنامه اعتماد ملی و محمدعلی زم، رئیس پیشین حوزه هنری.
نام علی جنتی در میان افراد پیشنهاد شده از سوی کمیته فرهنگی مشاوران حسن روحانی نبود و با توجه به عدم برخورداری او از پیشینه فرهنگی، انتخاباش برای تصدی وزارت ارشاد از برخی لحاظ غیر منتظره است.
علی جنتی از همان آغاز با احتیاط درباره عملی شدن خواستههای هنرمندان و نویسندگان ایران سخن میگوید. او در پاسخ به این پرسش که آیا “توان اجرایی کردن کردن مطالبات هنرمندان” را دارد، گفت: “همه تلاشمان بر این خواهد بود تا مشکلاتی که مطرح است را برطرف کنیم. اینکه در عمل با توجه به بعضی محدودیتهایی که وجود دارد یا ممکن است پیش بیاید چقدر میتوانیم موفق شویم، بحث دیگری است.”
او معیارهای گزینش همکاران و معاونانش در وزارت ارشاد را فراجناحی خواند و گفت افرادی را برای همکاری برمیگزیند که التزام عملی به اسلام داشته باشند، به ولایت فقیه اعتقاد داشته باشند و افزون بر این تخصصشان نیز احراز شده باشد.
علی جنتی: “اینگونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. امیدوارم با توجه به دیدگاههای من در حوزههای موسیقی، هنر، سینما و… فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.”
علی جنتی فرزند ارشد احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران و از طرفداران جدی محمود احمدینژاد و از همفکران مصباح یزدی و از مخالفان هاشمی رفسنجانی است.
علی جنتی درباره نگرانیهایی که پیرامون وابستگی خانوادگیاش وجود دارد، گفت: “اینگونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر و اندیشمندان نیز قطعاً بر این باورند که در اندیشه و تفکر، همه افراد از یکدیگر مستقل هستند. امیدوارم با توجه به دیدگاههای من در حوزههای موسیقی، هنر، سینما و… فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.”
علی جنتی در آخرین سال ریاست اکبر هاشمی رفسنجانی بر مجلس شورای اسلامی، ریاست دفتر او را به عهده داشت.
در انتخابات ریاست جمهوری نهم هم از حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی بود، و در همان حال پدرش از محمود احمدینژاد حمایت میکرد. با وجود آنکه محمود احمدینژاد به قدرت رسید، اما علی جنتی را از کویت فراخواند و او را به وزارت کشور فرستاد تا معاون مصطفی پورمحمدی شود. هنوز سه ماه از انتصاب علی جنتی به معاونت سیاسی وزارت کشور نگذشته بود که پورمحمدی ناگزیر شد او را از کار برکنار کند.
علی جنتی در واکنش به برکناریاش از معاونت سیاسی وزارت کشور گفته بود: ” اوایل که من مشغول به کار شدم، ظاهراً تازه آقای احمدینژاد فهمیده بود که من جزو طرفداران آقای هاشمی رفسنجانی هستم. از همان اوایل فشار را روی آقای پورمحمدی گذاشتند برای اینکه معاون سیاسی حتماً باید عوض بشود.”
یکی از حاشیههای پر سر و صدا در زمان سفارت علی جنتی در سال ۱۳۸۹ در کویت، اتهام دخالت او و پدرش در پرونده فساد مالی و پولشویی یک وزیر بحرینی بود.
در آن زمان العربیه گزارش داد که شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین با صدور حکم حکومتی خود منصور بن رجب، از مقامات ارشد وزارت امور خارجه این کشور را از مقام خود برکنار کرده است. این دیپلمات بحرینی به همکاری با شبکههای بین المللی پولشویی مرتبط با سپاه پاسداران ایران متهم شده بود.
علی جنتی جز کتاب خاطراتش، کتابی هم درباره مسیحیت، صهیونیسم و بنیادگرایی در آمریکا نوشته و کتابی هم درباره ساختار دولت اسرائیل ترجمه کرده است.
این چه روشی است ؟ وزرا اعلام میکنند من وزیرم؟ !
faryad / 30 July 2013
ایکاش پدر منهم جنتی بود ؟!
hasani / 30 July 2013
اگر خاتمي و احمدي پيشکار بودند آقای فريدون ظاهرا اختيار انتخاب وزير را هم ندارد وهر فردي خودش را وزير معرفي ميکند؟!
jamal / 30 July 2013
سفره مثلیکه داره چیده میشه ..و دور سفره نشینان سفارشی هم دارن پیداشون …هی آقا اونجا کی می شینه؟ پسر جنتی قاتل..صدات در نمی آد بی حرمتی هم بهش نمی کنی ..به پدر قاتلش برای چپاول کردنم مال مردم احتیاج داریم . ..چند تا رون مرغ بیشتر هم براش بزار…….اونجا کی می شینه؟ بله قربان اونجا رو قدری جدا کردیم و قراره مردم بشینن..یه چن تا سینی و سطل بزار اونجا که وقتی آخوندها غذاشون رو خوردن و تموم شدن ته مونده ها ته سفره و استخوان های لیسیده شده و میوه های نیم خورده شده و آشغال سبزی بریزی براشون داخل سینی و سطل ..!!
حقیقتگو / 31 July 2013
این آقا همونی نیست که در دوره سفارت درکویت گفته بود باب گفتگو درباره جزایر سه گانه بسته نیست؟ لعنت بر وطن فروشان
مهربانی / 31 July 2013
یکی از حاشیههای پر سر و صدا در زمان سفارت علی جنتی در سال ۱۳۸۹ در کویت، اتهام دخالت او و پدرش در پرونده فساد مالی و پولشویی یک وزیر بحرینی بود.!
در آن زمان العربیه گزارش داد که شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین با صدور حکم حکومتی خود منصور بن رجب، از مقامات ارشد وزارت امور خارجه این کشور را از مقام خود برکنار کرده است. این دیپلمات بحرینی به همکاری با شبکههای بین المللی پولشویی مرتبط با سپاه پاسداران ایران متهم شده بود
jamal / 01 August 2013
دوره بعدی یکی را مثل احمدی اعلم میکنند بعنوان مبارزه با آقا زاده ها !
sina / 01 August 2013
Trackbacks