شمار زیادی از روشنفکران آلمان و کشورهای دیگر از دولت فدرال آلمان خواستند تا در سیاست خود در مورد اسرائیل تجدید نظر کند.
دولت آلمان از جمله کشورهایی است که از آغاز جنگ در غزه همواره از اسرائیل پیشتیبانی کرده و در اعتراضات عمومی طرفداران فلسطین در شهرهای آلمان با شدت با آنها برخورد کرده است.
در نامه سرگشادهای که آنها برای نمایندگان پارلمان آلمان (بوندستاگ) نیز ارسال کردهاند، آمده است:
بیش از یک سال است که دولت فدرال با پشتیبانیهای سیاسی، مالی، نظامی و حقوقی خود از اسرائیل بهطور فعال در کشتار فلسطینیها مشارکت داشته است.
نویسندگان نامه از «همدستی آلمان در جنایات اسرائیل و نقض قوانین بینالمللی» توسط این کشور نوشته و افزودهاند که این روند باید فوراً متوقف شود.
۶۶ نفر متن اولیه این نامه سرگشاده را امضا کردهاند؛ از جمله دبورا فلدمن نویسنده آلمانی-آمریکایی، توماس پیکتی اقتصاددان فرانسوی، امیره هاس روزنامهنگار اسرائیلی، راز سگال مورخ اسرائیلی و مایکل بارنبویم پروفسور موسیقی. بسیاری از محققان هولوکاست، نسلکشی و خشونت، از جمله هانا فایفر از مؤسسه تحقیقات صلح و سیاست امنیتی هامبورگ و بیش از ۵۰۰ نفر از جمله بسیاری از استادان دانشگاههای آلمان، بریتانیا و سایر کشورها و همچنین شماری از دیپلماتهای سابق به این فراخوان پیوستهاند. استر دیشِرایت و کبری گوموشای، نویسندگان آلمانی نیز از جمله حامیان آن هستند.
هانا فایفر با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ مسیر کاهش تنش را در پیش نخواهد گرفت و در نتیجه رویکرد آلمان اکنون اهمیت بیشتری مییابد، در اینباره گفت:
دولت فدرال [آلمان] با موضع حمایت سیاسی و نظامی کنونیاش [از اسرائیل] در سطح بینالمللی، خود را به حاشیه رانده است.
این نامه سرگشاده نتیجه حملات اسرائیل به غزه را بیش از ۴۲ هزار نفر کشته، هزاران نفر زخمی و آواره عنوان کرده و در آغاز خود آورده است.
ما با وحشت نظارهگر نسلکشی تازه مردم فلسطین بهدست اسرائیل هستیم و عمیقاً شوکه شدهایم. ما از این بیاعتنایی آشکار به زندگی انسانها، دردمند و خشمگین هستیم؛ بیتوجهیای که دولت فدرال آلمان از ما انتظار دارد آن را عادی و ضروری بدانیم.
امضاکنندگان نامه از دولت آلمان خواستهاند که «همواره در کنار عدالت و قوانین بینالمللی بایستد و بهگونهای بر اسرائیل فشار بیاورد که کشتار و نابودی فلسطینیها را متوقف کند». نویسندگان گفتهاند که تاکنون نهادهای دولتی، احزاب و سیاستمداران آلمانی تا حد زیادی از جنایات ارتش اسرائیل حمایت کردهاند.
آنها با اشاره به یافتههای تحقیقات هولوکاست و نسلکشی و همچنین یافتههای کارشناسان حقوق بینالملل گفتهاند که سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بهطور گسترده جنایات اسرائیل را ثبت کردهاند و نشان میدهند «اسرائیل مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت و نقض قوانین بینالمللی شده است».
امضاکنندگان نامه به طور خاص به تحقیقات مؤسسه «لمکین» برای پیشگیری از نسلکشی و امنیت انسانی، گزارش «آناتومی یک نسلکشی» از سوی فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، و شبکه دانشگاهی حقوق بشر اشاره کرده و آوردهاند که همه آنها به این نتیجه رسیدهاند که «حملات کنونی [اسرائیل] به فلسطین یک نسلکشی است».
هانا فایفر، محقق خشونت گفت این نامه سرگشاده «بهویژه توسط پژوهشگران و کارمندان در آلمان تنظیم شده است». او گفت: «آنها بهعنوان کارمندان دولت یا مؤسسات دولتی، مسئولیت ویژهای بر خود میبینند که در برابر سیاست فعلی آلمان در مناقشه بایستند و خواستار تغییر مسیر شوند.»
پایان جنایت جنگی و نسل کشی کشور مستقل برلی فلسطین
Roksana bahramitash / 13 November 2024