جعفر ابراهیمی، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان و کامیار فکور، روزنامه‌نگار و هنرمند مدافع حقوق کارگران را صبح یکشنبه ۱۲ شهریور بدون اعلام قبلی به زندان قزل‌حصار کرج منتقل کردند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرده که این دو زندانی به قزل‌حصار «تبعید» شده‌ اند.

بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، ماموران زندان صبح یکشنبه بدون اعلام قبلی و به بهانه انتقال به بهداری، جعفر ابراهیمی را از زندان اوین خارج و به زندان قزلحصار تبعید کردند. او که در روزهای گذشته وکیلش گفته بود به لحاظ سلامت جسمانی در وضعیت مخاطره آمیزی قرار دارد بدون دسترسی به وسایل شخصی و داروهایش حالا در زندان قزلحصار در حبس است.

یک منبع نزدیک به خانواده کامیار فکور، روزنامه نگار، ترانه‌سرا، خواننده و فعال چپ هم در گفت‌وگو با زمانه تبعید او را به زندان قزلحصار تأیید کرد. این منبع گفت که این انتقال بدون اطلاع قبلی صورت گرفته و علت آن هم نامشخص است.

برادر فکور در صفحه اینستاگرام خود نوشت که علاوه بر کامیار، چند زندانی دیگر هم به قرلحصار تبعید شده‌اند. به گفته او مأموران زندان ابتدا به خانواده‌هایی که برای ملاقات به زندان اوین رفته بودند، گفته‌ اند که کامیار به دادگاه برده شده است.

او گفت ممکن است این تبعید به دلیل اعتراض زندانیان بند چهار زندان اوین به عدم تفکیک زندانیان سیاسی از زندانیان جرایم عادی، باشد.

فکور که سال گذشته بازداشت شد به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

جعفر ابراهیمی هم از اردیبهشت ۱۴۰۱ در زندان حبس و با حکم دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شده است. عرفان ویس کرمی، وکیل این معلم زندانی چند روز قبل گفته بود که دو سال از پنج سال حکم صادر شده برای موکلش به عنوان اشد مجازات قابل اجرا است.

ابراهیمی که پیش از این در زندان به بیماری ضعف سیستم ایمنی مبتلا شده بود، به تازگی به گفته وکیلش به دیابت نیز مبتلا شده است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان صبح یکشنبه از وخامت وضعیت جسمانی او خبر داد و نوشت: بیماری جعفر ابراهیمی در طول هفته گذشته تشدید شده و وضعیت جسمی این معلم زندانی رو به وخامت بوده است، به طوریکه هفته گذشته بخاطر افت فشار در هواخوری زندان بی‌هوش شده و به بهداری زندان اوین منتقل شده است.

هم‌بندیان ابراهیمی گفته‌اند که او در برخی اوقات برای طی کردن مسافتی کوتاه هم نیازمند همراهمی و کمک دیگران است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان با اعلام هشدار به مسئولان قضایی در باره سلامت ابراهیمی، گفته که مسئولیت عواقب خطرات احتمالی برای این معلم زندانی متوجه مسئولان قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها است.

ابراهیمی در اردیبهشت ۱۴۰۱ به همراه رسول بداقی، محمد حبیبی بازداشت شد. حبیبی زمستان سال قبل از زندان بیرون آمد اما در فروردین ۱۴۰۲ باردیگر بازداشت و پس از چند هفته به قید وثیقه آزاد شد. رسول بداقی اما همانند ابراهیمی همچنان در زندان در حبس است. رضا شهابی، حسن سعیدی و داوود رضوی سه عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و کیوان مهتدی، مترجم و نویسنده مدافع حقوق کارگران و آنیشا اسدالهی، مترجم رسمی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم از دیگر بازداشت شدگان در ارتباط با پرونده فعالان کارگری هستند که با حکم حبس چهار تا شش سال در زندان اند.

کانال صنفی معلمان ایران در ادامه اعلام کرد ماموران زندان علاوه بر کامیار فکور و جعفر ابراهیمی ۹ زندانی سیاسی دیگر زندان اوین را صبح یکشنبه دوازدهم شهریور با اعمال خشونت از این زندان خارج کرده و به مکانی نامعلوم برده اند. اسامی این زندانیان سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری، حسین گچلو، مسعودرضا ابراهیمی نژاد، لقمان امین‌پور، سامان یاسین (صیدی)، محمد شافعی و مطلب احمدیان اعلام شده است. گفته می‌شود جان این زندانیان در خطر است.

علاوه بر این فعالان، ماموران حکومتی در فاصله اردیبهشت تا دی ۱۴۰۱ بیش از ۲۵۰ معلم را در سراسر ایران بازداشت کردند. ده‌ها معلم طی هفته‌های اخیر با حکم قضایی یا هیئت‌های انضباطی وابسته به حراست و دستگاه امنیتی به صورت موقت یا دائم از کار اخراج شده‌اند.