به‌گزارش آسوشیتدپرس، یک گروه مخالف و ساکنان خارطوم گزارش دادند که درگیری‌ها بین ارتش سودان و شبه نظامیان «نیروهای پشتیبانی سریع» از صبح چهارشنبه ۳۱ خرداد / ۲۱ ژوئن از سر گرفته شد.

پس از ماه‌ها تنش، سودان از اواسط آوریل شاهد درگیری‌های نظامی بین ژنرال‌های رقیب است که به دنبال کنترل این کشور هستند. در این جنگ ارتش به رهبری ژنرال عبدالفتاح برهان در مقابل «نیروهای پشتیبانی سریع» به فرماندهی ژنرال محمد حمدان داگالو، قرار گرفته است.

آتش‌بس سه روزه که با میانجی‌گری ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی برقرار شد، روز چهارشنبه ساعت ۶ صبح به وقت محلی به پایان رسید. این آتش‌بس از زمان اجرا به خارطوم، پایتخت سودان آرامش نسبی بخشیده بود، اما درگیری شدید از سه‌شنبه شب در بخش‌هایی از شهر گزارش شد.

ساکنان خارطوم گفتند درگیری‌ها در اطراف یک ستاد اطلاعاتی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی این شهر متمرکز بود. به گفته سه تن از ساکنان پایتخت، درگیری‌های پراکنده در نقاط دیگری از پایتخت نیز رخ داد.

خالد عبدالرحمن که در مرکز خارطوم زندگی می‌کند، گفت: «نبردها تشدید و صدای تیراندازی در سراسر منطقه طنین‌انداز شده است.»

به‌گفته کمیته‌های مقاومت منطقه‌ای، بخشی از گروه گسترده‌تری که در سال‌های گذشته به دفاع از دموکراسی تظاهرات و اعتراضات را رهبری کرده‌اند، درگیری‌های شدیدی نیز در اطراف یک تأسیسات نظامی در شهر همسایه اُم‌درمان گزارش شده است.

از سرگیری درگیری‌ها نشان می‌دهد که تلاش‌های آمریکا و عربستان سعودی برای تمدید آتش‌بس شکست خورده است. واشنگتن و ریاض میان جناح‌های متخاصم برای توقف درگیری‌ها میانجی‌گری کرده‌اند.

به‌گفته مقامات سازمان ملل، درگیری‌ها عمدتاً در پایتخت و منطقه دارفور در سودان غربی متمرکز شده است. دارفور شاهد حملات قومی «نیروهای پشتیبانی سریع» و شبه‌نظامیان متحدشان به اقوام غیرعرب بوده است.

سازمان پزشکان بدون مرز از خشونت شدید علیه غیرنظامیان در منطقه دارفور گزارش داد و گفت مردمی که سعی در فرار به کشور همسایه چاد را داشتند هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند.

مینی آرکو میناوی، فرماندار منطقه دارفور، خواستار تحقیقات بین‌المللی در مورد خشونت‌های محلی شد. میناوی روز سه‌شنبه گفت شورای امنیت سازمان ملل باید به دادگاه کیفری بین‌المللی اجازه دهد تا به «جنایت‌ها و ترورهایی» که طی دو ماه گذشته در منطقه غربی سودان رخ داده است، رسیدگی کند.

او گفت ساکنان منطقه کشته می‌شوند، زنان مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند و اموال غارت و به آتش کشیده می‌شوند. فرماندار منطقه دارفور افزود حملات همچنین باعث کشته شدن رهبران سیاسی و اجتماعی منطقه شده است. فعالان می‌گویند ده‌ها زن در خانه‌های خود یا هنگام تلاش برای فرار مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.

به‌گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، جنگ هزاران نفر را کشته و بیش از ۲,۵ میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود کرده است. آن‌ها به مناطق امن در سودان و کشورهای همسایه رفته‌اند.

سازمان ملل روز چهارشنبه اعلام کرد که در ماه گذشته، ۱۷ تن مواد حیاتی به بخش‌های مختلف سودان، از جمله ۵۰ کامیون در دو روز اول آخرین آتش‌بس، کمک کرده است.

فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل متحد در نیویورک ضمن تأکید بر این‌که جنگ باید متوقف شود تا سازمان جهانی بتواند به همه افراد نیازمند دسترسی پیدا کند، گفت: «ما به ارسال کمک‌ها، چه آتش‌بس برقرار باشد چه نه، ادامه خواهیم داد.»