جزئیات چندانی در مورد اینکه چه کسی ممکن است این حمله را انجام داده باشد یا انگیزه او از این حمله چه بود در دست نیست.
سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت از دستگیری فردی که صبح امروز با سلاح وارد سفارت آذربایجان شد خبر داد.
بر این اساس مهاجم زمانی که یکی از کارکنان سفارت در حال ورود به سفارت بوده به سفارت آذربایجان وارد شده بود. رحیمی گفت:
«این فرد صبح امروز با ورود به سفارت آذربایجان با سلاح گرم اقدام به تیراندازی کرد که در این حادثه یک نفر کشته و دو نفر مجروح شدند.»
رئیس پلیس تهران در ادامه افزود:
«با سرعت عمل پلیس فرد مهاجم بلافاصله دستگیر و تحقیقات از او ادامه دارد.»
به گفته رحیمی این فرد به همراه دو فرزند خردسال خود وارد سفارت شده است. رئیس پلیس تهران گفت:
«در تحقیقات اولیه فرد مهاجم انگیزه خود را مشکلات شخصی و خانوادگی اعلام کرده است.»
وزارت امور خارجه آذربایجان اعلام کرد که در این «حمله خیانتکارانه»، رئیس سرویس امنیتی سفارت این کشور کشته شد و دو تن دیگر از نیروهای امنیتی زخمی شدند.
روابط پرتنش بین تهران و باکو
ترکیه بلافاصله این حمله را به عنوان یک «حمله خائنانه» محکوم کرد.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در تماس تلفنی با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی خود حمله به سفارت این کشور در تهران را به شدت محکوم و از «جمهوری برادر» آذربایجان حمایت کرد.
چاووش اوغلو همچنین درگذشت مقام امنیتی سفارت آذربایجان در تهران را تسلیت گفت و برای مجروحان شفای عاجل آرزو کرد.
مهرماه سال گذشته کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، جمهوری آذربایجان را به زمینهسازی برای جنگ متهم کرد و ارتش ایران هم در نزدیکی مرز دست به یک مانور زد. الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان نیز در چندین نوبت از ایران و سیاستهایش انتقاد کرد
ایران چندین بار نگرانی خود را از حضور اسرائیل و فعالیت نظامی این کشور در خاک جمهوری آذربایجان اعلام کرده و آن را تهدیدی برای خود دانسته است.
یکی از دلایل افزایش تنش بین دو کشور رویکرد ایران در قبال ارمنستان و تغییر احتمالی در مرزهای منطقه بوده است.
شنبه ۷ آبان/۲۹ اکتبر «رزمایش اقتدار» سومین و بزرگترین رزمایش سپاه پاسداران از زمان جنگ قرهباغ به تنشها بین دو کشور دامن زد. خبرگزاری امنیتی تسنیم گزارش داده بود که در جریان این رزمایش، برای اولین بار نصب پل شناور روی رود ارس برای تمرین انتقال تجهیزات و نیرو انجام شد.
کارشناسان و رسانههای جمهوری آذربایجان نسبت به تلاشهای تهران و ایروان برای برقراری روابط نزدیکتر ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که ایران ممکن است از ارمنستان به عنوان «نیروی نیابتی» علیه جمهوری آذربایجان استفاده کند.
حوالی مذاکرات احیای برجام ج.ا اخباری مانند گرانی خودرو و جنگ قفقاز را برای انحراف افکار عمومی از نرمش قهرمانانه ۲ مطرح میکند. آیا این حمله هم برای توافقات پش پرده بر سر مسئله اتمی است؟ چند روز دیگر روشن میشود
افشین / 27 January 2023