جمهوری اسلامی روز کاری شنبه ۱۷ دی خود را با اعدام دو جوان دیگر آغاز کرد. خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه خبر داد که محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دو جوان بازداشت‌شده اعتراضات سراسری در کرج اعدام شدند.

محمد مهدی کرمی و محمد حسینی پس از اعتراضات در شهر کرج در مراسم چهلم حدیث نجفی بازداشت شدند. سازمان اطلاعات سپاه پاسداران این دو جوان را به همراه ۱۴ نفر دیگر متهم کرده بود که یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان را در جریان این اعتراضات کشته‌اند. بر اساس این پرونده‌سازی، دادستانی استان البرز هم برای هر ۱۶ نفر متهم این پرونده اتهام محاربه و افساد فی‌الارض را در کیفرخواست گنجاند.

براساس گزارش هرانا، قوه قضاییه در گزارش‌های اولیه تعداد متهمان این پرونده را ۱۱ نفر اعلام کرده بود. در روز اول دادگاه خبرگزاری میزان نام ۱۵ نفر را به عنوان متهمان این پرونده مطرح کرد. در جلسه سوم، یک شهروند دیگر به نام حسین محمدی نیز تحت عنوان متهم این پرونده در دادگاه حاضر شد تا مجموع متهمان به ۱۶ تن برسد. نهایتا قوه قضاییه از صدور حکم، برای ۱۶ نفر مرتبط با این پرونده از جمله ۵ حکم اعدام خبر داد. با این حال، طبق روال سایر احکام اعدامی که در هفته‌های اخیر توسط شعب مختلف دادگاه های انقلاب در ارتباط با بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر صادر شده، قوه قضاییه به این که دقیقاً کدام یک از متهمان این پرونده با حکم اعدام مواجه شده‌اند، اشاره‌ای نکرد.

از ابتدای اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی که با قتل ژینا (مهسا) امینی و از روز ۲۶ شهریور‌ماه آغاز شد، چهار نفر با اتهام‌ محاربه یا افساد فی الارض اعدام شده‌اند. محسن شکاری، جوان ۲۳ ساله در تهران و مجیدرضا رهنورد ۲۱ ساله در مشهد اولین و دومین نفری بودند که جمهوری اسلامی آن‌ها را اعدام کرد. محمدمهدی کرمی و محمد حسینی هم سومین و چهارمین اعدام‌شده این اعتراضات بودند. مجموعه فعالان حقوق بشر و سازمان حقوق بشر ایران برآورد کرده‌اند که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در همراهی با نهادهای امنیتی در صددند که تعداد بیشتری از معترضان را به دار بکشند. آن‌ها این تعداد را بیش از ۱۰۰ نفر دانسته‌اند.  

دادگاه رسیدگی به اتهام دستگیر‌شدگان اعتراضات سراسری در ایران بدون دسترسی به وکیل انتخابی، بدون طی تشریفات قانونی و با صحنه‌گردانی همزمان و هماهنگ نهادهای امنیتی و دادستانی در دادگاه‌های انقلاب برگزار می‌شود.

توجه افکار عمومی به موضوع صدور احکام اعدام برای معترضانی که با اخذ اعتراف در اثر شکنجه و یا پرونده‌سازی سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات به محاربه یا افساد فی‌الارض متهم شده‌اند سبب شده است که برخی از این احکام در دیوان عالی نقض شود.

https://www.radiozamaneh.com/748247

محمدمهدی کرمی، ۲۲ ساله، شهروند ساکن کرج دارای چندین مدال و عناوین قهرمانی مختلف در رشته کاراته بود. طی روزهای اخیر، وکیل مدافع او در گفت‌وگو با هرانا گفته بود که موکلش از روز چهارشنبه ۱۴ دی ماه، در اعتراض به نداشتن اجازه برای تعیین وکیل اختیاری، در ندامتگاه مرکزی کرج دست به «اعتصاب غذای خشک» زده است.

او در یک ملاقات به خانواده‌اش گفته بود: «هنگام بازداشت او را طوری کتک زده‌اند که بیهوش شده بود و نیروهای حکومتی فکر کردند که او مُرده و «جنازه‌اش» را اطراف دادگاه نظرآباد انداختند، اما موقع ترک آن‌جا متوجه شدند که هنوز زنده است».

او همچنین فاش کرد که ماموران امنیتی در بازجویی «هرروز اندام‌ تناسلی‌اش را لمس و تهدید می‌کنند که به او تجاوز خواهند کرد.»

https://www.radiozamaneh.com/748258

علی شریف‌زاده اردکانی هم که برای مرحله اعاده دادرسی وکالت محمد حسینی را بر عهده گرفت ۲۸ آذر در توییتر نوشت: «با سید محمد حسینی در زندان کرج ملاقات کردم روایتش همه اشک بود. از شکنجه، ضرب وشتم با چشم و دست و پای بسته تا لگد به سر و بیهوشی، از میله آهنی به کف پا و شوکر در قسمت‌های مختلف بدن، مردی که اقرارهایش تحت شکنجه بوده و هیچ وجاهت قانونی ندارد.»

رئیس دادگستری استان البرز ادعاهای شریف‌زاده را رد کرد و مدعی شد که یک پرونده برای رسیدگی به این موضوع در دادگستری کرج تشکیل شده است و او می‌تواند برای پیگیری این موضوع به آنجا برود.

پیش از این که نتیجه بررسی‌های شکنجه متهمان به قتل روح‌الله عجمیان مشخص شود، دیوان عالی کشور حکم اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی، دو بازداشت شده مرتبط با این پرونده را که به عنوان متهمان ردیف اول و دوم محاکمه شدند، تایید کرد.