شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، با انتشار بیانیهای اعلام کرده است که سوران (اسکندر) لطفی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی و مسعود نیکخواه عضو انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان در یک تماس کوتاه تلفنی با خانودههای خود، از وضعیت «بسیار بحرانی» بازداشتگاههای خود خبر دادهاند.
به نوشته شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، سوران و مسعود در این تماس تلفنی کوتاه به خانوادههای خود گفتهاند که اکنون اتاقکهای امنیتی ۲ نفره بند ۲۰۹، دستکم به ۵ نفر اختصاص داده شده است و به دلیل حجم بیش از اندازه بازداشتیها، زندانیان مجبور هستند که در فضاهای تنگ و محدود و به صورت «کتابی» بخوابند.
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان صبح شنبه ۱۶ مهر گزارش کرد مأموران امنیتی مسعود نیکخواه، عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان و اسکندر لطفی، سخنگوی این شورا را بازداشت کردند.
پیشتر در همین خصوص برادر اسکندر لطفی در توییتر نوشته بود که مأموران امنیتی ۷ صبح روز شنبه با شکستن شیشه وارد خانه سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی شدند و او را بازداشت کردند.
این دو معلم پس از یک روز، از اداره اطلاعات مریوان به زندان اوین منتقل شدند و هماکنون در اتاقکهای امنیتی بند ۲۰۹ در بازداشت بهسر میبرند.
این شورا در بیانیه منتشر شده تأکید کرده است، کل پروندهای را که برای این دو معلم و نیز دیگر معلمان و کارگران ساخته و پرداخته شده است یک «سناریوسازی بیاساس و غیرقانونی» میداند:
«این شورا معتقد است که معلمان و نیز کارگران و فعالان بازداشت شده در جریان پرونده مرتبط با دو توریست فرانسوی، مطلقا مرتکب هیج نوع جرمی نشدهاند و هر آنچه انجام دادهاند در دایره دغدغههای صنفی معلمان، فرهنگیان و کارگران بوده است».
نیروهای امنیتی معلمان را به دلیل دیدار با سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، دو عضو اتحادیه معلمان فرانسه به «ارتباط با نیروی خارجی به قصد براندازی» متهم کردهاند.
صدا و سیما جمهوری اسلامی نیز در روزهای گذشته یک فیلم از اعترافات اجباری این دو عضو اتحادیه معلمان فرانسه منتشر کرده است.
در این ویدئو که اخیراً از صدا و سیما پخش شد، رسول بداقی و شعبان محمدی دو عضو تشکلهای صنفی معلمان و رضا شهابی، حسن سعیدی و داوود رضوی، سه عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نام برده میشود و تصاویری از حضور آنها و برخی دیگر از فعالان صنفی و مدافعان حقوق کارگران در تجمعات صنفی و همچنین دیدار با سیسل کوهلر و ژاک پاریس نمایش داده میشود.
تشکلهای صنفی معلمان پیش از این ادعای وزارت اطلاعات و رسانههای حکومتی را «سناریوی نخنما شدهای که مرغ پخته را به خنده وا میدارد»، توصیف کرده بودند.
بخش دیگری از بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان، در ارتباط با شعبان محمدی، عضو دیگر انجمن معلمان کردستان- مریوان است که در ماههای اخیر نهادهای امنیتی او را به جریانهایی منتسب که به نوشته شورای هماهنگی «هیچ نوع ارتباطی با فعالیتهای صنفی و قانونی معلمان و فرهنگیان ندارد.
این شورا با بیان اینکه شعبان محمدی بیش از پنج ماه تحت «بازجویی فشرده» توسط نیروهای امنیتی در زندان اوین و بازداشتگاههای سنندج و مریوان بود و پس از پایان بازجوییها، با وثیقه از زندان آزاد شد و تاکنون هیچ نوع حکمی دال بر احضار یا بازداشت مجدد دریافت نکرده است، افزود، این شورا قاطعانه اعلام میکند که شعبان محمدی یک معلم و عضو قانونی انجمن معلمان کردستان- مریوان است و خبرهای کذبی که وزارت اطلاعات در مورد این معلم منتشر میکند، به همان بیپایگی و بیاساسی روایتهایی است که در دیگر سناریوهایشان منتشر کرده است:
«ایشان یک معلم خوشنام و یکی از اعضای انجمن معلمان کوردستان-مریوان است که به شکلی صددرصد قانونی، علنی و شفاف در حوزهی مسایل صنفی آموزش و پرورش فعالیت میکند و هر نوع برچسب زنی از جانب نیروهای امنیتی، صرفا یک استراتژی نخ نما و شکست خورده برای مرعوب کردن فعالین صنفی بوده و فاقد هر گونه ارزش حقوقی و قانونی است».
نهادهای امنیتی با کمک بازوهای رسانهای خود در این سالها همواره تلاش کردهاند که فعالیتهای انجمنها، کانونها و تشکلهای معلمان و کارگران را غیرقانونی بخواند.
در اینباره شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان نوشته که این هجمهها در حالی است که تمامی مدارس کردستان با قاطعیت به فراخوان شورای هماهنگی برای برگزاری یک تحصن دو روزه در روزهای اول و دوم آبان ماه پاسخ مثبت دادند:
«این استقبال و همبستگی و این هشیاری معلمان کردستان، علاوه بر برحق بودن خواستهها، نتیجه تلاشهای طولانی مدت فعالین صنفی فرهنگیان کردستان و از جمله سوران (اسکندر)، مسعود، شعبان و دیگر فعالین این حوزه است. گمان نکنید که با آزار و زندانی کردن شخصیتهایی چون سوران لطفی و مسعود نیکخواه قادر به پیاده کردن برنامههای ناعلادلانه خود خواهید بود.»
همچنین در بخش دیگری از این بیانیه به «موجهای پیاپی خصوصی سازی و کاهش بودجهی آموزش عمومی» در سالهای گذشته اشاره شده است که ضربههای ویرانگری را به نهاد آموزشی وارد کرده است:
«اکنون دیگر نمیتوان دانشآموزی را در سراسر کشور پیدا کرد که بتواند به صورت رایگان در مدرسهای ثبت نام کند. با کاهش بودجهی مدارس عمومی و دولتی، کیفیت این مدارس به شکل دردناکی پایین آمده است. و این یکی از مخربترین سازوکارهای حاکمیت کنونی، یعنی طبقاتی شدن آموزش، را رقم زده است. این فرم از آموزش از اساس غیر دموکراتیک و ناعادلانه و به دور از فلسفه وجودی دستگاه آموزشی است. اگر امروز سوران لطفی، مسعود نیکخواه، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، رسول بداقی و اسماعیل عبدی، مهدی فتحی، هاشم خواستار، پیروز نامی، حمید رحمتی در بند هستند، به دلیل صدای بلند آنها، به عنوان نمایندگان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، علیه این ویرانگریها و علیه این تخریبها است.»
نیروهای امنیتی ایران از آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» تعدادی دیگر از اعضای تشکلهای صنفی معلمان را در نقاط مختلف بازداشت کردهاند.