وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد چند شرکت ایرانی را که در تولید پهپادهای ایرانی که به روسیه صادر می شوند نقش دارند، تحت تحریم قرار داده است.  

به گزارش رویترز وزارت خزانه‌داری آمریکا ۸ سپتامبر/۱۷ شهریور تحریم‌هایی را علیه یک شرکت ایرانی که متهم است به هماهنگی پروازهای نظامی برای انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه و همچنین سه شرکتی که به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا در تولید پهپادهای ایرانی دست دارند، اعمال کرد.

واشنگتن پست اوایل شهریور به نقل از «مقامات اطلاعاتی غربی» نوشت، در حالی که ذخیره جنگ‌افزار روسیه پس از شش ماه جنگ رو به پایان است، تحویل «صدها پهپاد انتحاری ایرانی» به روسیه آغاز شده است. تهران اما این موضوع را تأیید نکرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که شرکت خدمات فرودگاه «سفیران ایران» مستقر در تهران را به دلیل هماهنگی پروازهای نظامی روسیه بین ایران و روسیه از جمله پروازهای مرتبط با حمل و نقل پهپادها، پرسنل و تجهیزات مرتبط با آن تحت تحریم قرار گرفته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین شرکت پرآور پارس برای طراحی و ساخت موتور هواپیما و شرکت بهارستان کیش را به اتهام دست داشتن در تحقیق، توسعه، تولید و تهیه پهپادهای ایرانی تحت تحریم قرار داد.

وزارت‌خزانه داری شرکت پرآور پارس را به دلیل مشارکت در مهندسی معکوس پهپادهای ساخت آمریکا و اسرائیل بدون مشخص کردن مدل‌های این پهپادها تحریم کرد.

همچنین رحمت الله حیدری مدیرعامل شرکت بهارستان کیش و عضو هیئت مدیره این شرکت نیز تحت تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت.

ماه گذشته، یک مقام آمریکایی به رویترز گفت:

«ما ارزیابی می‌کنیم که روسیه قصد دارد از پهپادهای ایرانی که می‌توانند حملات هوا به سطح، جنگ الکترونیک و هدف‌گیری را در میدان نبرد در اوکراین انجام دهند، استفاده کند.»

خبرگزاری آسوشیتدپرس حدود دو هفته قبل به نقل از برخی مقامات آمریکایی بدون اشاره به هویت آنها گزارش داده بود که پهپادهای ایرانی «نقایص بسیاری» دارند و متحمل «شکست‌های متعدد» شده‌اند.

مقامات آمریکایی درباره این «نقایص» سکوت کرده‌اند و تنها گفته‌اند ارزیابی واشنگتن این است که پهپادهای مهاجر ۶ و سری شاهد که طی چندین روز به روسیه تحویل داده شده‌اند، احتمالا نمونه‌هایی از صدها هواپیمای بدون سرنشین ساخت ایران هستند که مسکو می‌خواهد آنها را از تهران تحویل بگیرد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته بود که تهران همکاری‌های مختلفی با روسیه دارد، از جمله در بخش دفاعی. او اما تاکید کرده بود که ایران در جنگ اوکراین جانب هیچ کسی را نمی‌گیرد زیرا خواهان توقف این جنگ است.