سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ دوشنبه ۳ مرداد در سخنانی مقاومت زنان در برابر حجاب اجباری را «حیازدایی» نامید و گفت:
«در حوزه دفاع از ارزشهای اسلامی از جمله عفاف و حجاب مدبرانه، هوشیارانه و متعهدانه پای کار هستیم و در برابر تلاش دشمنان برای مقابله با این فریضه ایستادهایم و با هوچیگری و جوسازی و فتنهانگیزی دشمنان و مزدوران آنها عقب نخواهیم نشست.»
رحیمی افزود:
«موضوع مقابله با بیحجابی و بدحجابی موضوعی فرهنگی است که لازم است سایر سازمانها و نهادهای متولی در این زمینه پای کار بیایند.»
در حالی که فشارهای حکومت بر زنان برای رعایت حجاب بیشتر شده و روحانیون و مقامات محافظهکار جمهوری اسلامی، زنانی که حجاب را رعایت نمیکنند تهدید میکنند، در روزهای گذشته کارزارهایی در شبکههای اجتماعی علیه حجاب اجباری آغاز شد. کارزار «در این اتحاد همراه شوید» علیه حجاب اجباری در اینستاگرام با پشتیبانی هزاران نفر روبهرو شد و کارزار دیگری با عنوان «حجاب بی حجاب» در روز ۲۱ تیرماه که جمهوری اسلامی آن را روز حجاب و عفاف نامیده برگزار شد. زنان در این روز بدون حجاب در محیطهای عمومی ظاهر شدند و تصاویری از حضور خود منتشر کردند.
روز دوشنبه رحمان جلالی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان مطرح شدن مجدد حجاب و ربط آن به وضعیت اقتصادی را رد کرد و گفت:
«حجاب یک دستور الهی و قانون است و باید قانون اجرا شود و ربطی به مسائل دیگر ندارد. برخی شبهه ایجاد و وضعیت اقتصادی و حجاب را به هم گره میزنند این در حالی است که اقتصاد را باید اقتصاددان درست کند و وضعیت فرهنگی جامعه و حجاب نیز سر جای خودش.»
پیش از این شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته بود:
«انتظار و توقع مردم از دولت این است که در این اوضاع و احوال به جای اینگونه پرداختن به مقوله حجاب، به رفع مشکلات اقتصادی اهتمام ورزند.»
او افزوده بود:
«اگر دولت معیشت مردم را تأمین کند و شرایط اقتصادی را بهبود بخشد، حرفشنوی مردم چه در زمینه حجاب چه امورات دیگر بالا میرود. پس وقتی جامعه از نظر معیشت و اقتصاد گرفتار است و دولت نمیتواند امور اقتصادی جامعه را برنامهریزی کند، حرفشنوی مردم از دولت درباره موضوعات دیگر مثل حجاب کمتر میشود.»
در همین حال، توران ولیمراد، دبیر ائتلاف اسلامی زنان در توجیه حجاب اجباری گفت:
«چون زن به لحاظ جنسی موجودی جذاب است، راهبرد قرآن آن است که زن بهعنوان انسانی عفیف شناخته شود تا مورد آزار و اذیت قرار نگیرد که به این آزار خشونت علیه زنان میگوییم. (…)حجاب اجباری واژه درستی نیست، زیرا حجاب حکم قرآن و نظام هم نظام اسلامی است؛ بنابراین نمیتوان گفت حجاب اجباری مانند آن است که بگویید چراغ قرمز اجباری، قانون قانون است.»
او به زنان مخالف حجاب اجباری توهین کرد و گفت:
«[فردی که حجاب را رعایت نمیکند]، آموزش درست به او داده نشده و درست تربیت نشده است.»
روز گذشته، محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس زنانی که حجاب اسلامی را رعایت نمیکنند تهدید کرد و گفت «برخورد قهری میکنیم».
او در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به اینکه تا پایان تابستان، اماکن تجاری که فروشنده در آن کشف حجاب کند، پلمب میشود، گفت:
«پلمب برخی اماکن در راستای مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان بوده و علت و خلافی که منجر به توقیف یا پلمب میشود باید شفاف و مشخص باشد.»
بهدنبال انتشار گسترده ویدئویی در دوم تیرماه در شبکههای اجتماعی که در آن دهها نوجوان دختر و پسر در بلوار چمران شیراز با پوشش دلخواهشان گردهم آمده و بیشتر دختران حجاب اجباری نداشتند، موجی از تهدید، ارعاب و در مواردی پلمپ کسبوکارهای فرهنگی و تفریحی در شیراز به راه افتاد. چندین کتابفروشی و کافه کتاب، دستکم ۲۰ کافه محل دیدار نوجوانان و جوانان تعطیل شدند.
استاندار فارس اضافه کرده «نگاه اسلام این است که هدایت تک تک افراد مهم است و اگر یک نفر نیز احیا شود ارزش دارد».
حجاب اسلامی بخش جداییناپذیر سرکوب زنان در ایران پس از استقرار حکومت جمهوری اسلامی است که در همه این سالها با اعتراض روبهرو شده است.