به گزارش جروزالمپست اسرائیل سهشنبه ۱۵ فوریه/ ۲۶ بهمن برای اولین بار هیأتی را به محل گفتوگوهای هستهای با ایران در وین فرستاد با این هدف که نگرانیهای اسرائیل از برنامه هستهای ایران نیز در مذاکرات احیای برجام لحاظ شود.
بر اساس این گزارش جاشوا زارکا، معاون مدیر کل امور استراتژیک وزارت خارجه اسرائیل و همچنین گیل رایش، معاون مدیر کل سیاستگذاری کمیته انرژی اتمی از اسرائیل به همراه دیوید نوسبوم، نماینده اسرائیل در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و معاون او در وین با رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی و میخائیل اولیانوف، سفیر روسیه دیدار و گفتوگو کردهاند.
قرار است که هیأت اسرائیلی با همه طرفهای مذاکره اعم از چین، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، بریتانیا و آمریکا نیز دیدار و گفتوگو کنند.
یک مقطع حساس در مذاکرات
دور هشتم مذاکرات وین با برگزاری جلسه دوجانبه میان علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی و انریکه مورا هماهنگکننده گفتوگوها عصر سهشنبه ۸ فوریه/ ۱۹ بهمن از سر گرفته شد. رئیس هیأت روسیه در مذاکرات وین شامگاه یکشنبه اعلام کرد پیشرفتهای قابل توجهی در جریان گفتوگوها حاصل شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد ایرانی مدعی شده در مذاکرات وین حدود ۳۰ درصد از مسائل دشوار هنوز حل نشدهاند اما رسیدن به توافق تا اوایل ماه مارس/ اسفند امکانپذیر است. حضور اسرائیل در مذاکرات وین در چنین شرایطی که اکثر هیأتها گفتهاند مذاکرات در مراحل پایانی خود است، یک تحول تازه محسوب میشود.
پایگاه اطلاعرسانی نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران روز سهشنبه با انتشار پیامی در توییتر نوشت:
«حضور آشکار و غیرمنتظره صهیونیستها در وین، بدون شک عاملی بازدارنده برای پیشرفت مذاکرات وین در شرایط حساس فعلی است.»
در ادامه این پیام آمده است:
«گفتوگوی نماینده رژیم صهیونیستی با «گروسی» (مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی) و «اولیانوف» (رئیس هیأت روسی و نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین) با هر هدفی که انجام شده باشد، گام در جهت ایفای نقش مخرب ذاتی این رژیم است.»
در همان حال لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی با اشاره به مذاکرات طرفهای برجام در وین گفت اطلاعاتی که درباره توافق جدید در وین به او رسیده، «بسیار نگرانکننده» است.
گراهام در ادامه افزود که یهودیان بعد از اتمی شدن ایران، نمیتوانند به شکل کنونی به زندگیشان ادامه دهند. گراهام گفت پس از بازگشت به واشنگتن قصد دارد روی یک طرح دو حزبی برای ساماندهی مسأله اتم در خاورمیانه کار کند.
نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل صبح دوشنبه با لیندسی گراهام ملاقات کرده بود. موضوع گفتوگوی آنها بنا بر بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل «تهدید ایران، که اسرائیل و ایالات متحده هر دو با آن مواجهاند، راههای مقابله با آن» بود.