رسانه دولتی سوریه بامداد روز دوشنبه ۱۱ بهمن به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد که پدافند هوایی سوریه در پاسخ به رگبار موشکی اسرائیل که نزدیکی دمشق، پایتخت این کشور را هدف قرار داده بود، فعال شد. این اولین حمله هوایی اسرائیل به سوریه در سال جاری است. حمله‌ای که البته مانند گذشته اسرائیل مسئولیت آن را قبول یا رد نکرده است.

آسوشیتد پرس در گزارشی که از این حمله منتشر کرد نوشت که این رویداد به شرق پایتخت خساراتی وارد کرده است. به گزارش خبرگزاری سانا سوریه، این موشک‌ها از سمت ریاق، یکی از شهرک‌های شرق بیروت شلیک شد.

به گفته ردیاب‌های مستقل پرواز، یک سری پروازهای کارگو در هفته‌های اخیر بین ایران و سوریه انجام شده است و گمان می‌رود محموله این هواپیماها سلاح‌های ایرانی باشد.

این حمله یک هفته پس از آن صورت می‌گیرد که جت‌های نظامی سوریه و روسیه به طور مشترک در حریم هوایی در امتداد مرزهای سوریه، از جمله در امتداد بلندی‌های جولان گشت‌زنی کردند.

ماه گذشته، یک حمله هوایی دیگر بندر تجاری لاذقیه در شمال‌غرب سوریه را هدف قرار داد که سومین حمله هوایی منسوب به اسرائیل در ماه دسامبر بود.

در اوایل ماه جاری میلادی، رسانه‌های عربی از جمله الحره و الحدث مدعی شدند که منابع اسرائیلی به آنها گفته‌اند که نیروهای ویژه اسرائیل اخیراً عملیات حساسی را در خاک سوریه انجام داده‌اند تا از هرگونه تهدید حزب الله یا سایر نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه جلوگیری کنند. بر اساس گزارش الحدث، از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون سه عملیات در عمق خاک سوریه انجام شده است.

گزارش الحدث می‌افزاید که ارتش اسرائیل در امتداد مرزهای لبنان و سوریه به دلیل نگرانی از حملات یا پرتاب موشک در حالت آماده باش قرار دارد. علاوه بر این، این گزارش مدعی شد که گشت‌های هوایی اخیر سوریه و روسیه به منظور محدود کردن آزادی عملاسرائیل در حمله به سوریه بوده است.

به گزارش الحره، تلاش نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای قرار گرفتن در امتداد مرز با اسرائیل شدت گرفته است. اسرائیل نیز در سال‌های گذشته بارها اعلام کرده که حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نخواهد کرد و برخلاف رویه سکوت در مورد حملات به مواضع سوری، در مورد حمله به نیروهای نیابتی ایران و پایگاه‌هایشان اطلاع‌رسانی می‌کند.  

حملات هوایی اسرائیل به دمشق ساعاتی پس از پرتاب موشک بالستیک حوثی‌ها به ابوظبی انجام شد. پدافند هوایی امارات این موشک‌ها را رهگیری و منهدم کرد ولی به نظر می‌رسد آن موشک‌پرانی با حمله موشکی ساعتی بعد به دمشق بی‌ارتباط نباشد.

حمله به ابوظبی، پیامی برای اسرائیل؟

این دو حمله بخشی از قدرت‌نمایی نیابتی اسرائیل و ایران برای یکدیگر است. اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل در حال حاضر برای دیدار رسمی در امارات به سر می‌برد.

حوثی‌ها در دو هفته گذشته سه بار با پهپاد و موشک به ابوظبی حمله کرده‌اند و سخنگوی ارتش آن‌ها در توییتر به صورت غیرمستقیم تهدید کرده که ممکنن است اکسپوی دبی هدف حمله قرار بگیرد.

بزرگترین حمله حوثی‌ها به ابوظبی در روز ۲۷ دی ماه انجام شد که در نتیجه آن سه کارگر هندی و پاکستانی کشته شدند و نقطه‌ای در نزدیکی فرودگاه ابوظبی و انبار سوخت مرکزی امارات هدف قرار گرفت.

در پاسخ به این حمله ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی حملات شدیدی به بندرگاه الحدیده و صعده انجام داد. قطع اینترنت بخش بزرگی از یمن و هدف قرار گرفتن یک زندان و کشته شدن ۹۱ نفر از جمله چندین کودک نتیجه این حمله هوایی بود.

حمله بامداد دوشنبه به ابوظبی به صورت محدودتر انجام شده است و وزارت دفاع امارات اعلام کرد که حمله تلفات جانی نداشته و موشک حوثی‌ها پس از رهگیری در منطقه‌ای غیرمسکونی در خارج از پایتخت سقوط کرده است. ساعتی پس از انجام این حمله وزارت دفاع امارات اعلام کرد که آن‌ها توانسته‌اند سکوی پرتاب موشکی در استان الجوف یمن را هدف قرار دهند.