مهدی دوستی، استاندار هرمزگان اعلام کرد طبق برآوردهایی که انجام شده صورت گرفته، سیلاب اخیر بالغ بر هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به بخش‌های کشاورزی، باغات، منازل مسکونی و زیرساخت‌های استان هرمزگان، خسارت وارد کرده است.

استان هرمزگان که اکنون با بالاترین شمار مبتلایان به سویه اومیکرون ویروس کرونا روبروست، از دوشنبه گذشته تاکنون درگیر سیل نیز شده است. شدت بارندگی بدان حد بود که خانه‌های نزدیک به سد بردول شهرستان پارسیان و سرزه خاروک تخلیه شدند. درحالی که سازمان هواشناسی کشور پیش‌تر هشدار وضعیت قرمز و وقوع سیل را داده بود، این‌بار نیز دستگاه‌های مسئول غافلگیر شدند و آمادگی لازم برای رویارویی با سیل را نداشتند. سازمان هواشناسی در تازه‌ترین گزارش خود که جمعه ۱۷ دی منتشر شد اعلام کرد که بارش‌های پراکنده همچنان ادامه دارد و با کاهش دما بین دو تا پنج درجه سانتی‌گراد، احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی وجود دارد. سازمان هواشناسی همچنین هشدار داد که ممکن است آب رودخانه‌ها نیز بالا بیاید.

استاندار هرمزگان در نخستین برآوردها از میزان خسارت‌هایی که سیلاب به جا گذاشت، گفت:

«عمده‌ترین خسارت‌های سیل در هرمزگان در بخش کشاورزی بوده و در جلسات برگزار شده با حضور وزیر محترم کشور و وزیر محترم نیرو، برای جبران این خسارت‌ها تصمیم‌گیری شد.»

به گفته استاندار هرمزگان بر اثر سیل، دو هزار واحد مسکونی در هرمزگان، دچار آبگرفتگی و آسیب شدند.  

ساکنان این منازل عملاً بی‌خانمان شده‌اند و حتی امکان پخت غذای گرم را ندارند. آب و برق و ارتباطات مخابراتی در مناطق سیل زده نیز قطع شده بود.

ساکنان محله حاشیه‌نشین بن‌کوه

 بیشترین خسارت‌ها را شهرستان میناب در شرق هرمزگان به عنوان دومین شهرستان بزرگ این استان متحمل شده است.  با بالا آمدن سطح آب، مسئولان برای جلوگیری از شکسته شدن سد استقلال دریچه‌ها را گشودند و آب را به سمت خانه‌های مردم هدایت کردند.

تسنیم گزارش داده است که معابر شهر در گل و لای فرورفته. در محله حاشیه‌نشین بن‌کوه که مردم فقیر زندگی می‌کنند این مشکلات حادتر است. تسنیم می‌نویسد:

«در این محلات حاشیه‌ای تا چشم کار می‌کند می‌توان مشکل و معضل دید، کوچه‌های تنگ و باریک، جوی روان در کوچه، گل و لای جمع نشده، وضعیت بد آسفالت کوچه که به شکلی عجیب در حال از بین رفتن است و برای مناطق اصلاً آسفالت به خود ندیده است. منازل بسیار ناایمن هستند و از سقف‌های چوبی و برگ و چوب درخت نخل در برخی مواقع استفاده شده و می‌توان از الان برای مواقع بعدی نیز پیش‌بینی کرد این محله پس از سیل باز هم دچار تخریب منازل خواهد شد.»

بر این اساس در این محله منازل زیادی بر اثر سیلاب از بین رفته و دیگر قابل سکونت نیستند و با این حال اکثر ساکنان منازل آسیب‌دیده کارگران روزمزدند. تسنیم می‌نویسد بارش‌های سیل آسا در لحظه‌ای سقف خانه را بر سر آن‌ها خراب کرده و آنها را آواره منازل همسایه‌ها کرده است.

خواست اهالی این محله آسیب دیده از سیل تسریع در امدادرسانی و جبران خسارت و کمک به احداث مجدد منازل مسکونی است، مردم می‌گویند بارش‌ها تمام زندگی‌شان را از بین برده و نمی‌توان با پول کارگری مجدد وسایل برقی و پتو و فرش و امکانات اولیه زندگی خرید و نیاز است دولت به آنها کمک کند.

۴۸ روستای دشتیاری و چابهار در محاصره سیلاب

علاوه بر استان هرمزگان، استان فارس و سیستان و بلوچستان نیز با پیامدهای سیل درگیرند. خسارت‌ها در استان فارس هزار میلیارد تومان برآورد شده. خبرگزاری تسنیم با انتشار ویدیویی خبر داد که ۴۸ روستای دشتیاری و چابهار در استان سیستان و بلوچستان همچنان در محاصره سیلاب هستند و جاده‌های ارتباطی آنها نیز مسدود است.

بر همین اساس کنارک وضعیتی نسبتاً پایدار پیدا کرده اما در بقیه نقاط سیل‌زده وضعیت مناسب نیست.  

ستاد مردمی کمک‌های امدادی کنارک اعلام کرد بالا بردن خانه‌ها از سطح، تکمیل شبکه فاضلاب کنارک و ایجاد کانال آب‌های سطحی توسط شهرداری باید اجرا شود وگرنه کنارک در آینده دوباره درگیر سیلاب می‌شود.