شورای امنیت سازمان ملل متحد برای چهارمین بار در تنها ۱۰ روز که از بمباران غزه می‌گذرد برای بررسی قطعنامه پیشنهادی اردن و مصر تشکیل جلسه داد. قطعنامه تاریخ مشخصی برای آتش‌بس معین نکرده و صرفاً به یادآوری این نکته بسنده کرده که برقراری آتش‌بس ضرورت دارد. قطعنامه‌های قبلی را ایالات متحده آمریکا وتو کرده بود.

علاوه بر فرانسه، نماینده چین در سازمان ملل متحد از قطعنامه پیشنهادی اردن و مصر حمایت کرد.

در این میان بمباران غزه همچنان ادامه دارد. جنگنده‌های اسرائیلی با ارتفاع کم در آسمان غزه پرواز می‌کردند. شبکه الجزیره گزارش می‌دهد که صبح چهارشنبه در بمباران مناطق مسکونی غزه دست‌کم سه نفر کشته شدند.  همزمان با این تحولات، خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که حماس به موشک‌پرانی خود به مناطق یهودی‌نشین ادامه داد. سامانه دفاع هوایی اسرائیل موسوم به گنبد آهنین راکت‌ها را رهگیری و منهدم کرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که صبح چهارشنبه در جنوب اسرائیل آژیر خطر به صدا درآمد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در سخنانی که در یک پایگاه شکاری در جنوب اسرائیل ایراد کرد، یک بار دیگر به تأکید اعلام کرد که بمباران غزه تا «زمانی که لازم باشد» و تا «برقراری آرامش کامل» ادامه پیدا می‌کند.

اعتراضات در کرانه باختری و بیت‌المقدس

روز گذشته ساکنان فلسطینی کرانه باختری و همچنین در بیت‌المقدس در اعتراض به بمباران غزه تجمعات اعتراضی برپا کردند. شهروندان فلسطینی در پاسخ به فراخوان به اعتصاب عمومی مغازه‌های خود را بستند. پلیس اسرائیل با معترضان درگیر شد.

مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کردند در درگیری‌ها در رام‌الله یک مرد فلسطینی کشته شد و دست‌کم ۷۰ تن از معترضان مجروح شدند. ۱۸ تن از آن‌ها در اثر شعله‌های آتش. دو سرباز اسرائیلی نیز مجروح شدند.

صدها تن از معترضان فلسطینی مقابل یک پادگان لاستیک آتش زدند و به طرف سربازان سنگ پرتاب کردند. نظامیان اسرائیلی با شلیک گاز اشک‌آور سعی کردند معترضان را پراکنده کنند. در نابلس، بیت‌لحم، الخلیل و سایر شهرهای کرانه باختری هزاران تن از معترضان تجمعات بزرگی برگزار کردند.

در بیت‌المقدس در نزدیکی محله شیخ جراح پلیس اسرائیل با ماشین‌های آب‌پاش با معترضان مقابله کردند.    

۷۵هزار فلسطینی آواره شده‌اند

در همان حال دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) اعلام کرد در نتیجه حملات ارتش اسرائیل به غزه، ۷۵هزار فلسطینی آواره شده‌اند.   

به تأیید سازمان ملل، اسرائیل در روزهای گذشته نزدیک به ۴۵۰ ساختمان، از جمله ساختمان‌های مسکونی را تخریب کرده است. جنس لارک، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) به خبرنگاران گفت حدود ۴۷هزار نفر از کسانی که بی‌خانمان شده‌اند، در ۵۸ مدرسه تحت نظارت سازمان ملل در غزه پناه گرفته‌اند. لارک افزود: بمباران‌های اسرائیل ۱۳۲ ساختمان را کاملاً تخریب کرده و ۳۱۶ ساختمان از جمله ۶ بیمارستان و ۹ مرکز بهداشت آسیب جدی دیده‌اند.

برخی دیگر از گزارش‌ها نیز از تخریب مرکز تست کرونای غزه در حملات هوایی روز سه‌شنبه خبر دادند.

 خسارت‌های بزرگی هم به حدود ۵۰ تأسیسات آموزشی از جمله مدارس، مهد کودک و وزارت آموزش غزه وارد شده است.

بیشتر بخوانید: