به گزارش کوریا هارالد، وزارت خارجه کره جنوبی پنجشنبه ۲۴ بهمن با انتشار بیانیهای اعلام کرد یکی از خدمه نفتکش توقیفشده آن کشور، آزاد شد و به کشورش بازگشت. بر همین اساس این ملوان که تابعیت کره جنوبی را دارد به دلیل آنکه بیمار شده بود آزاد شد و شامگاه گذشته تهران را به مقصد سئول ترک کرد.
۱۵ دی سپاه پاسداران با صدور اطلاعیهای از توقیف یک فروند نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» خبر داد. این شناور از مبدا بندرالجبیل عربستان سعودی عازم بمبئی هند بود که ظاهراً به دلیل «نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی» در خلیج فارس توقیف شد. خدمه آن که در بازداشت سپاه پاسداراناند از ملیتهای کره، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند. کشتی «هانکوک چیمی» در بندرعباس پهلو گرفته است.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه سهشنبه ۱۴ بهمن/۲ فوریه اعلام کرده بود که ایران «به دنبال درخواست دولت کره جنوبی و مساعدت قوه قضائیه، در چارچوب مقررات قضایی» به خدمه کشتی کرهای اجازه خروج از کشور داده است اما در عمل چنین نشد.
خطیبزاده گفته بود ایران «بررسی قضایی پرونده تخلف کشتی و کاپیتان» را «در چارچوب قوانین» ادامه میدهد.
در همان زمان عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با چوی، قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی تلفنی گفتوگو کرده بود. بر اساس اعلام وزارت خارجه ایران دو طرف درباره «آزادسازی هر چه سریعتر منابع ارزی ایران» و «سازوکارهای مؤثر جهت استفاده از این منابع» رایزنی کردند و طرف کرهای به ایران قول «تلاش حداکثری برای رفع محدودیت از این منابع در اسرع وقت» داد.
بخشی از داراییهای ایران به سبب تحریمهای بانکی در کره جنوبی مسدود شده است. پیشتر واشنگتن ایران را به گروگانگیری نفتکش کرهای درقبال آزادسازی داراییهای مسدود شده متهم کرده بود. این اتهام را اما ایران رد کرده بود.
منابع دیپلماتیک کره جنوبی یکشنبه ۷ فوریه /۱۹ بهمن اعلام کردند این کشور قصد دارد خدمه نفتکش توقیف شده خود را به کشورشان برگرداند.
۷ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران بهدلیل تحریمهای آمریکا در کره جنوبی مسدود شده است. در کره جنوبی، در هر مبادله بانکی خارجی باید «وون»، واحد پولی این کشور، به دلار تبدیل شود، به همین دلیل تمام مبادلات بانکی خارجی آنها در نظام بانکی آمریکا، قابل رصد است و کره از هرگونه تحریم آمریکا بیم دارد.
بیشتر بخوانید: