خبرگزاری فرانسه سه‌شنبه ۲۱ بهمن‌ / ۲۱ بهمن از گزارش سالانه‌ای خبر داد که کارشناسان سازمان ملل آن را روز گذشته (دوشنبه) به شورای امنیت ارائه کردند. در این سند که نسخه‌ای از آن به‌دست خبرگزاری فرانسه رسیده، گفته شده کره شمالی و ایران همکاری در زمینه تولید موشک‌های دوربرد را در سال ۲۰۲۰ از سر گرفته‌اند.

کارشناسان تهیه‌کننده این گزارش مسئول نظارت بر تحریم‌های متعدد علیه پیونگ یانگ برای وادار کردن آن به تعلیق برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و بالستیک هستند.

این کارشناسان در گزارش خود آورده‌اند که «طبق اظهارات یک کشور عضو، در سال ۲۰۲۰، کره شمالی و ایران همکاری در پروژه‌های توسعه موشک‌های دوربرد را از سر گرفتند. این ادامه همکاری  شامل انتقال قطعات اساسی است که آخرین انتقال نیز در سال ۲۰۲۰ انجام شده است.»

تهران چنین همکاری‌ای را انکار می‌کند. کارشناسان گفته‌اند ایران در پاسخی به سئوالات مطرح‌شده در تاریخ ۲۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ ایران اعلام کرده که «ممکن است از اطلاعات غلط و داده‌های جعلی در تحقیقات استفاده شده باشد». اما در مورد فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی که توسط سازمان ملل ممنوع شده‌اند، تردیدی وجود ندارد. آن‌ها می‌گویند:

«در دوره مورد بررسی، کره شمالی برنامه‌های موشکی هسته‌ای و بالستیک خود را حفظ کرد و توسعه داد، این نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.»

بنا به این گزارش، در سال ۲۰۲۰ کره شمالی اعلام کرد «برای آزمایش و تولید کلاهک‌های جدید موشک‌های بالستیک و تولید سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی آماده می‌شود.» پیونگ یانگ همچنین «تأسیسات هسته‌ای را حفظ و زیرساخت‌های موشک بالستیک خود را مدرن کرد» و «به جست‌وجوی تجهیزات و فن‌آوری این برنامه‌ها در خارج از کشور ادامه داد».

گزارش همچنین «موارد مربوط به خرید کشتی توسط کره شمالی، فروش حق ماهیگیری و ادامه صادرات زغال سنگ را نقض تحریم‌های سازمان ملل دانسته است.

پیش از این نیز گزارش‌هایی در سال‌های گذشته از مبادلات میان ایران و کره شمالی از طریق کشوری ثالث منتشر شده بود که براساس یک سند محرمانه سازمان ملل این کشور چین بوده است.

سازمان ملل در سال ۱۳۹۰ در این سند محرمانه از همکاری‌های فنی ایران و کره شمالی در زمینه تولید موشک‌های قاره پیما خبر داده بود.

در تابستان ۱۳۹۴ جان برنن، مشاور ارشد باراک اوباما، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا اعلام کرد که انتقال اجزای موشک‌های مرتبط به برنامه هسته‌ای نظامی ایران به کره شمالی را با نگرانی دنبال می‌کند.

در تیرماه ۱۳۹۵ آمریکا از ایران خواست که با کره شمالی قطع رابطه کند.

آمریکا و کشورهای اروپایی با برنامه موشکی ایران مخالفند و آن را تهدیدی برای ثبات در منطقه خاورمیانه می‌دانند اما ایران برنامه موشکی خود را دفاعی می‌داند. با روی کار آمدن دولت جو بایدن در آمریکا ممکن است موضوع برنامه موشکی ایران به مذاکرات هسته‌ای جدید که هنوز آغاز نشده افزوده شود. ایران با هرگونه مذاکره جدید در مورد برنامه هسته‌ای خود و همچنین افزودن مسائلی همچون برنامه موشکی و کمک به نیروهای نیابتی در منطقه به این مذاکرات، مخالف است.